Најекономично греење и ладење

Член од
15 јануари 2015
Мислења
452
Поени од реакции
424
https://klimi.mk/sporedba.php?id1=306&id2=326&id3=264
Zdravo bi sakal vase mislenje koja klima da ja zemam ,moze i druga po vasa preporaka . Inace se raboti za stan a sakam da ja stavam vo dnevnata soba od 25 m2, 2 kat juzna strana (ohrid) nova zgrada, i koe e vaseto iskustvo so poracka preku klimi.mk
Ne se razbiram mnogu od klimi citav po forumov i gledam site si imaat razlicni mislenja no sepak ako platis dobro bez razlika koja marka na klima ja imas ke gree dobro :)
Gree Hansol 3,5 за 37000 ден!

Член од
2 март 2017
Мислења
1.396
Поени од реакции
441
https://klimi.mk/sporedba.php?id1=306&id2=326&id3=264
Zdravo bi sakal vase mislenje koja klima da ja zemam ,moze i druga po vasa preporaka . Inace se raboti za stan a sakam da ja stavam vo dnevnata soba od 25 m2, 2 kat juzna strana (ohrid) nova zgrada, i koe e vaseto iskustvo so poracka preku klimi.mk
Ne se razbiram mnogu od klimi citav po forumov i gledam site si imaat razlicni mislenja no sepak ako platis dobro bez razlika koja marka na klima ja imas ke gree dobro :)
Jas bi ti ja preporacal ovaa inverter klima od odlicen i dokazan brend so Twin Rotary compresor so R32 freon do -15 stepeni na greenje
Odlicna inverter klima po odlicna cena.

Член од
5 октомври 2016
Мислења
95
Поени од реакции
407
Jas bi ti ja preporacal ovaa inverter klima od odlicen i dokazan brend so Twin Rotary compresor so R32 freon do -15 stepeni na greenje
Odlicna inverter klima po odlicna cena.
Прво, ЛГ-то не грее до -15Ц по ниту една спецификација. Според неточните информации на Нептун работи до -7Ц.
Neptun.JPG
Според официјалните документи на ЛГ, специфицирана е до -10Ц.
LG S12EQ.NSJ - S12EQ.UA3 P-design H.JPG
Второ, ЛГ-то има Heating Power Design - 2.5 kW, што значи дека е класична 2.5-ка, потврдено и на Еуровент.
LG S12EQ.NSJ - S12EQ.UA3 EuroVent.JPG
Ако навистина е со Тwin Rotary компресор ќе имаше и поголем COP од 3.81, во што се сомневам...
Со 0.7 кг R32 фреон, 25.1 кг надворешна единица (еднореден изменувач) и максимален издув од 600 м3/h е просечна клима во својата ценовна класа и ништо повеќе.

Се придружувам на препораката од @micho73, Hansol е премногу добра понуда во моментов за да се пропушти.
Според описот би требало да имаш мали топлински загуби и со отворање на врати би можел да грееш многу поголем дел од станот, не само дневната од 25 м2. Хансолот има резерви во себе за такво нешто во однос на другите 2 клими што ти се во игра, а за ЛГ-то муабет не праиме.

Член од
26 август 2017
Мислења
422
Поени од реакции
895
Off topic about topic prasanje kolegi! Vie sto ja pregleduvate temava preku tapatalk na ajfon imate li problem so repliciranje na stari poraki t.e konverzacii vo inbox od pred 4-5 meseci na primer? Strelkata za Reply stoi zamrznata ne reagira nikako. A so ponovi taze konverzacii funkcionira najnormalno...

Член од
2 март 2017
Мислења
1.396
Поени од реакции
441
@Chicco69
Kako zagkluci deka Hansolot e dobra klima koga nema eurovent sertifikat
Vikas LG-to bila slaba 3.5kw i toa go vooci preku eurovent no ne mi e Jasno kako dojde do zaklucok deka Hansol e jaka klima koga nema eurovent

Da imase Hansolot eurovent ke mozese da sporeduvas Vaka se e na nagaganje.

Член од
13 август 2013
Мислења
1.054
Поени од реакции
2.063
Ако навистина е со Тwin Rotary компресор ќе имаше и поголем COP од 3.81, во што се сомневам...
Со 0.7 кг R32 фреон, 25.1 кг надворешна единица (еднореден изменувач) и максимален издув од 600 м3/h е просечна клима во својата ценовна класа и ништо повеќе.

Се придружувам на препораката од @micho73, Hansol е премногу добра понуда во моментов за да се пропушти.
Според описот би требало да имаш мали топлински загуби и со отворање на врати би можел да грееш многу поголем дел од станот, не само дневната од 25 м2. Хансолот има резерви во себе за такво нешто во однос на другите 2 клими што ти се во игра, а за ЛГ-то муабет не праиме.
Znaci po tebe se ostalo e sranje, laze, dodava odzema, COP od 3.81 e gola voda za twin rotary i tako dalje.
Ti duri i se somnevas vo specifikaciite na drugi proizvoditeli, a ti se verni podatocite na han-solo pisuvani na tetratka list.
37.000 e sega best bay oti e namaleno od 42.000.
Aj vaka posto si golem strucnjak daj ni malce osvrt na U-KROWN koj eve kosta impresivni 72.000 znaci kolku 2 od ovie poevtinite han-solo kanti i kazi kolku ima COP najdi na eurovent kolku mu e Ph na -10 ili samo kako papagal znaes han-solo, han-solo.

Eve za pocetok presmetaj kolku e COP na vrvot od tehnologijata na GREE
ako nominala e 3.600 na 970w pa posle obrazlozi zosto e ova najdobroto od MEEE
u1.png

D

Deleted member 95595

Гостин
Дечки...се одлучив за Хансолот.
Вчера го намонтираа...па нек се угоде
Prati sliki od montazata na nadvoreshnatabi vnatreshnata[DOUBLEPOST=1541336506][/DOUBLEPOST]Decki, vie shto ste potkovani so informacii povekje nego nas obichnite, moze li da mi kazite neshto za klimava? Mnogu ubavo deluva na hartija....
http://timcomputers.mk/product/766312fa

Последно уредено од модератор:
Член од
2 март 2017
Мислења
1.396
Поени од реакции
441
Ja gledam klimava od koga izleze, neshto razgovaram so moite da ja zemat predvid zoshto gi ubeduvam da si kupat inverter klima. Pa ja najdov ovaa nalepnica na koja pishuva deka SCOP-ot od 5,1 e meren vo topli kraishta, deka kaj nas bi imala SCOP4.
Sepak i SCOP 4.0 e soliden scop.
Poveketo od poevtinite inverter klimi se so SCOP 4.0 sto sepak e solidno i sto pati podobro od greenje i zagaduvanje so drva.

Член од
7 јуни 2014
Мислења
1.119
Поени од реакции
1.277
видов на претходно поставените линкови дека грее имаат супер модерна линија за производство на клими (што е секако за пофалба), па се заинтересирав и за другите призводители како им е организирано производството и е еве едно видео за мидеа замисли и нив призводството им е автоматизирано како на грее а јас си мислев тие уште рачна изработка имаат.

Член од
2 март 2017
Мислења
1.396
Поени од реакции
441
видов на претходно поставените линкови дека грее имаат супер модерна линија за производство на клими (што е секако за пофалба), па се заинтересирав и за другите призводители како им е организирано производството и е еве едно видео за мидеа замисли и нив призводството им е автоматизирано како на грее а јас си мислев тие уште рачна изработка имаат.
Midea e mnogu podobra ponapredna ( fabrika ) za klima uredi.
Zatoa i Vivax klimite se proizveduvaat vo fabrikata na Midea zatoa sto Midea e mnogu pokvalitetna od Gree tezgarinjata.

D

Deleted member 95595

Гостин
Robotite im se Mitsubishi :) znaat shto e kvalitet :)

Член од
10 април 2018
Мислења
2.254
Поени од реакции
2.550
не бе другите климите по подруми ги прават

Kajgana Shop

На врв Bottom