Serie A 2018/2019

• Креатор на темата Креатор на темата Mondonico
  • Време на започнување Време на започнување

Дали Скудетото ќе остане во рацете на Јувентус?

• Да

Гласови: 82 50,3%
  • Не

Гласови: 32 19,6%
  • Интер

Гласови: 28 17,2%
  • Рома

Гласови: 7 4,3%
  • Наполи

Гласови: 7 4,3%
  • Милан

Гласови: 20 12,3%
  • Фиорентина

Гласови: 5 3,1%
  • Лацио

Гласови: 4 2,5%
  • Друг тим

Гласови: 3 1,8%

• Вкупно гласачи
    163
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Сега било смешки од пенал и трагично што им суделе, а му спомнеш ситуација на Васкез е не било исто. Не беше исто, тоа беше финале на ЛШ и 90та минута. И не кукајте имаше контакт, а и си се подмести Дибала доволно за да биде досуден чист пенал ана пуста мука неможат да се опраат никако. Не е до тоа, Јуве има ветер у грб со овие ситуации и наравно дека им паѓа мотивација и волја кај вашите па затоа не само што титула неможете да намирисате туку и ЛШ неможете да изборите со години. Бидете среќни лани што на Лацио судии му скинаа минимум 10 бода и тоа беа смешни ситуации ама тоа се си е океј не требало да се гледа ВАР и тие срања тогаш судијата бил 100% сигурен. Да беше Јуве тоа борба со Лацио за титула Фиат и масони илуминати мафијашката фамилија којзнае колку милиони платиле да се суди против Лацио кога они неможат да тепаат како што треба.

До следно фаќање...
Пак ке биде после - ама како ?ама морати ги прислушкувал,ама јуве е невин,ама мајката на сите разговори,ама 500 милиона отштета...
Само се надевам дека наредно фаќање нема да биде само бркање во серија б...
До тогаш трпение-спасение.
Подобро уште сета разбиј си ги илузиите, оти цел живот ќе ти останат само тоа.

Јувентус нити ќе биде фатен(бидејќи нема што да се фаќа), ниту ќе биде избркан во Серија Б или на некое друго место.

Инаку каква драма за пеналот, па и страшни интерпретации за тоа каде била ситуацијата, па дали било намерно. ВАР овде не може да има улога затоа што од таму не може да му кажат на судијата кој контакт како да го досуди. Може да му сугерираат ако суштински видел погрешно некоја ситуација, ама не може да одлучат место него.

Да се разбереме, според мене ваквите контакти не се за пенал. Иако постои, Дибала се намести убаво меѓу топката и играчот и си го искористи контактот. Не е ни прв ни последен пат да се свири пенал за ваква работа и тоа за било кој клуб, не само за Јувентус.

Проблемот е што кога се свири за другите клубови ништо не коментирате, а за Јувентус ми драматизирате овде со Серија Б и останати глупости.

Подобро уште сета разбиј си ги илузиите, оти цел живот ќе ти останат само тоа.

Јувентус нити ќе биде фатен(бидејќи нема што да се фаќа), ниту ќе биде избркан во Серија Б или на некое друго место.

Инаку каква драма за пеналот, па и страшни интерпретации за тоа каде била ситуацијата, па дали било намерно. ВАР овде не може да има улога затоа што од таму не може да му кажат на судијата кој контакт како да го досуди. Може да му сугерираат ако суштински видел погрешно некоја ситуација, ама не може да одлучат место него.

Да се разбереме, според мене ваквите контакти не се за пенал. Иако постои, Дибала се намести убаво меѓу топката и играчот и си го искористи контактот. Не е ни прв ни последен пат да се свири пенал за ваква работа и тоа за било кој клуб, не само за Јувентус.

Проблемот е што кога се свири за другите клубови ништо не коментирате, а за Јувентус ми драматизирате овде со Серија Б и останати глупости.
Така на времето други викаа па видовме на крај кој заврши во серија б.Затоа пак ќе кажам - трпение спасение [emoji6]

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

Ajde vo LS i da sakase sudijata da ja pogledne snimkata nemase na sto vo LS nema var, sto e najzalno vo vcerasnata situacija kade sto slobodno moze da ode da pregleda snimka toj toa ne go napravi iako sigurno e imal sugestija od var sobata ama podobro da ignoriras za nesto sto mora da g isturkas do kraj.
Edna rabota ke ti kazam sto verojatno ne si ja sfatil so VAR .... Sudijata proveruva snimka po sugestija na sudiite od VAR sobata, a ne pregleduva snimki koga god kurot ke mu posaka... Cim ne otisol da pregleda snimka znaci nisto ne mu bilo sugirirano i odlukata bila ispravna

Edna rabota ke ti kazam sto verojatno ne si ja sfatil so VAR .... Sudijata proveruva snimka po sugestija na sudiite od VAR sobata, a ne pregleduva snimki koga god kurot ke mu posaka... Cim ne otisol da pregleda snimka znaci nisto ne mu bilo sugirirano i odlukata bila ispravna
Мислиш ко пеналот за Виола лани кога 10 минути се мислеа кое правило да го измислат за да го поништат ?
BTW супер разбирање на ВАР, Сладоледџија Колина, Сладоледџија Чакир, Сладоледџија Мечкароски, Сладоледџија Милковски, Сладоледџија Видевски.

Пенал чист ко солза,му се качи ма Дибала, го исцапа успат.

Зошто би гледал вар кога се виде што направи, Дибала ја освои топката и овај наместо да го остави го фаулира од зад грб.
Znaci i v duelot so real i toa bese penal ?[DOUBLEPOST=1540737273][/DOUBLEPOST]
Mozebi mu bilo preneseno da ode da ja pregleda snimkata no istiot odbil i si teral po svoe , ima takva varianta ?[DOUBLEPOST=1540738178][/DOUBLEPOST]
fb93d6e5136c72d1bc155e8cf45f3adf.png
[DOUBLEPOST=1540738284][/DOUBLEPOST]I koga igracite sami pagat se dodeluva zolt karton na igracot st e najblisku do nego.

Последно уредено:
Според италјанските медиуми немало реакција од ВАР да оди да гледа. Инаку ако го викнат едно 99% ќе оди, што не значи дека тоа ќе ја промени одлуката.

Исто и Васкез кога осети човек на грб падна како на заебанција па сите тврдевте дека пеналот е чист. Сега во обратна ситуација тврдите дека пеналот е поклон. Не бе, не сте озбилни вие. Ако ви олеснува да се тешите дека Јуве мести, ОК, терајте, ваше си е тоа.

Одиме уште еднаш да ти нацртаме детално

Сериозен си?..споредваш ситуација за чист гол каде Васкез чекаше да ја забие и од назад го турнаа,со ваква ситуација на крајот од шеснаесетникот каде Дибала си падна како на заебанција при најмал допир..ваков пенал ни во Велешта не се суди за домаќинот.

Овие Киево минатата сезона се спасија, ама оваа уште во јануари ќе бидат во серија Б.

Одиме уште еднаш да ти нацртаме детално
Значи да го образложиме нацртаното: Ако играчот не е во шанса за гол и го бутнат од позади, нема фаул? Па за кој ташак тогаш ги судат фаулите на средина на терен кога таму па ич играчот не е во шанса за гол?

Фаул пред гол каде играчот има 100% шанса не е пенал и не се суди во 93 минута, а фаул на средина кога играчот не е во шанса е чист пенал и тоа без прегледување снимка. Нема потреба од ВАР. :toe:

Значи да го образложиме нацртаното: Ако играчот не е во шанса за гол и го бутнат од позади, нема фаул? Па за кој ташак тогаш ги судат фаулите на средина на терен кога таму па ич играчот не е во шанса за гол?

Бидејќи не си судија и не ги знаеш правилата..не е исто да свирниш прекршок на средината од теренот и пенал,на хратија и двете се прекршоци но за пенал треба да е убедливо, а не како Дибала си падна на КРАЈОТ ОД ШЕСНАЕСЕТНИКОТ СО ГРБ СВРТЕН како балерина и овај одма пенал..за играч на Емполи НИКОГАШ тоа немаше да го свирни..и тоа го спореди со Васкез каде што е во ситуација за чист гол односно да ја забије..треба да ги разграничиш работите малце,возрасен чоек си и срамота е да тресиш вакви глупости.

Иначе јас не пишав дека Јувентус освојува со судии или мести не знам што..јас пишав дека онаков пенал како што беше над Дибала не се суди ниту во Велешта и убеден сум дека за Емполи немаше да го суди,ниту за било кој клуб(освен можеби Милан кога ќе игра на домашен терен)

Види бе колку лагано Сампа им даде два гола на Милан, рутинирано.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom