Клипче
asd
- Член од
- 8 јануари 2012
- Мислења
- 14.044
- Поени од реакции
- 36.924
Да бе, и мене искрено ме чуди коа ќе форса некој дека не го бива Кеси а искрено пристојно игра у оваа скоро сезона ипол како е тука.Мене ми е океј играч Кеси, мислам дека моментално слабиот тим на Милан го кочи, односно го спречува да покаже колку е квалитетен. Сеа не е Есиен јебига, ама не е ни Бакајоко, трча многу дечкото, брз е, знае да изнесе топка али во мртвиов Милан нема никаква помош од соиграчите. Генерално гледано слаб тим има Милан моментално, зборувам во однос на Јуве, Наполи и Интер, а да не заборавиме дека лани потрошија 200 милиони во едно лето.Премногу инвестирања а никакви резултати.
Минатата сезона изигра највеќе утакмици од сите мислам, 55 ако не се лажам, скоро сите по 90 минути и нормално е да не се сите со ист квалитет и интензитет изиграни.
Башка млад играч е, 21 година, ќе видиме како ќе созрее, дали ќе ја подобри реализацијата итн итн.
Ќе видиме како ќе испадне до крај на сезона, Милан има голем проблем со форсирањето на Бонавентура во средина, тоа е таа позиција која треба да креира ама Џек не е везњак и никад нема да биде.
Гатузо е другиот проблем, чат пат некоја добра утакмица, некоја добра идеја ама на долги стази не е тој правиот чоек шо треба да го врати Милан у ЛШ, нас ни треба проверено име и тоа е тоа.
Мал временски период е новиов менаџмент тука, сигурно ќе ги исправат сите грешки и ќе форснат јако како знаат и умеат за ЛШ ама пеколно тешко ќе им биде сезонава за да успеат.
Фасоне, Мирабели и тој Ли направија мега јака штета на клубот, угледот и финансиите, полека испаѓаат и тие информации у јавност и ние као фанови испадна дека се палевме за ништо.