Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Шо ќе кажиш за жолтиот на Марио Руи со отворен ѓон два пати влезе еднаш на Дибала, еднаш на Пјанич, пошто не трпиш неправди де.
Фала на комплиментот, нигде не реков дека си глуп и сличноИзгледа ти сеуште не си сфатил за што имаме замерки и критикуваме?!
Јас не викам дека било жолт или црвен.
Еве нека остане дека за таков старт се дава само жолт, тогаш требаше и Весино да добие жолт картон а не после мешање прсти на ВАР, тоа да биде црвен картон, на многу важна и клучна утакмица и дерби натпревар.
Или па ако е се суди тој старт со црвен картон, нека биде тоа за сите, и за стартот на Пјаниќ, и за стартот на Марио Руи, боли ме курац.
пс. Знам дека е глуп постот, но што да правиме, не се сите надпросечно паметни како ти.
Фала на комплиментот, нигде не реков дека си глуп и слично
Пробвам да ти докажам дека истото шо му се случи на Јувентус за Пјанич прошлото коло а се испишаа 3024923-0423 страници се случи ете и со Марио Руи и се случва и со други тимови а тоа никој не го гледа и не го коментира ама кога ќе се случи со Јувентус е армагедон, тоа е целта и немој да ми речиш најчесто му се случва на Јувентус оти е глупост.
Добра ноЧ
Тебе и од Де Шиљо да ти фрлат ќе го собереш...![]()
Морат да видиш каков му бил интензитетот, движењето пред стартот, дали бил опоменат.Секад ако нешто сакаме да пишеме контра Јувентус(судиите де) тоа е глупост, незнам што се замарам и јас да ти докажам тоа што и е познато на пола свет, а тоа дека секад Јувентус добива помош од судиите на клучни утакмици. Според мене ова е главната причина меѓу другите тимови и Јувентус, но ова не се случува само заради ненамерни грешки на судиите, тука се гледа дека тоа се прави намерно и дека има двојни аршини кога се работи за јувентус и против јувентус.
Ти сеуште не ми одговори каде ја гледаш разликата од стартот на Весино и тој на Пјанич, и со што заслужи овој првиот да добива црвен картон?
Италијаниве се мафијашка нација, виде погоре како го нашамари дечкото за дрес, тие така функционираат, појакиот таму кажува што и како ќе се прави.
Потоа не за џабе екс судија на Сериа А(Данило Нуцини) после Калчиополи има дадено изјава дека сите тие судии(колеги) кои погрешиле против Јувентус биле пратени да судат на трета италијанска лига, а тие другите што погрешиле во полза на Јувентус биле пофалени до тогашната федерација,(предводена од Моџи во сенка). Самиот призна дека влегол да суди во Сериа А со врски и тоа токму преку Моџи. Јас не би сакал пак да се навратам на темата за калчиополи бидејќи е дискутирано многу пати на форумов, но сакам да ти кажам дека немој да мислиш дека овие мочковци(судии) денеска не се купени или влезени со врски од појаките кои им кажуват како и за кој да судат.
Не за џабе пред една година Ањели беше осомничен ако не се лажам и казнет затоа што се сретнал со дел од овие структури(мафијашки) заради бизнисот со билети.
Требаше да се извини и ќе му го признаеа голот.Не беше намерно, требаше да го важат голот, затоа се бунеше.
И јас да направам сега клипче ќе ти направам исто само спротивно од ова. Не сте конкурентни другар и тоа е тоа. Ниту се судии криви ниту никој. Почнавте да играте малку подобро и редите победи. Тимот треба да ви се посвети на одржување на тој континуитет а не да се хејта нон стоп. Кога дојде ред навивачи на интер да стават клипчиња од екипа што патем не се ни сметала никогаш за конкурент во Италија може човек да види до каде е дојдена работата. Наполи некни играше само 10 минути фудбал и тоа е тоа
Морат да видиш каков му бил интензитетот, движењето пред стартот, дали бил опоменат.
Марио Руи имаше два старта како тој на Пјанич, еден во прво полувреме еден во второ, и измеѓу имаше уште некој со поголем интензитет иако беше предупреден, неможе за еден ненамерен да добиеш црвен а пред тоа си имал чиста утакмица без ниту еден прекршок.
П.С
Сите навивачки групи во Италија земаат такви билети, што мислиш од каде наоѓаат пари за транспаренти, патувања...?
Сите навивачки екипи добиваат карти, затоа се тепаат по трибини за власт.Според мене црвениот картон на Марко Руи беше повеќе од заслужен, и со право беше доделен, немам никакви замерки за тоа, иако вториот жолт беше повеќе глума од Дибала кој патем е влезен во дајвинг мод, бидејќи за друго моментално не го бива, го пратев во неколку наврати паѓаше како покосен за обичен старт, но сепак тој глупакот одеше со отворен ѓон, овој го зачека и тоа е тоа.
пс. Не баш сите, затоа што другите тимови имаат поголеми стадиони и можеби никогаш не ни успеваат да ги полнат. Фрката/бизнисот со билетиве е само кај Јувентус, затоа што имаат на располагање помалце од 30к домашни билети без да ги сметаме тие сезонските, и нонстоп е полн стадионот бидејќи има голем интерес, за разлика на пример од Интер (Џусепе Меаца) каде имаат на располагање дупло повеќе(80к), не им се исплати овој бизнис на навивачите на Интер, затоа што максимумот на побарувачката можат да го постигнат само на дерби натпревари, во Јувентус Арена многу тешко е да дојдеш до билет и кога игра против Киево и Фросиноне, па затоа овие мафијашиве што се на трибините виделе можност да профитираат на црно, со помош на Ањели.
Сите навивачки екипи добиваат карти, затоа се тепаат по трибини за власт.
Ето навивачи на Интер ќе доаѓаат на гостување кај Јуве, карти нема, како што сам пиша, и кој ќе ги добие тие 3 4 илјади или колку и да се за гостите ?
ГреФче...кој муда и комплекс да објавиш вакво жалосно видео во етереот...