Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
види, не го сфаќај тоа лично, нормално е
две жени сте тука, конкуренција, ривалство... се борите за круната, а може и за нешто друго
нормално е да се хејтате
Статистиката кажува ако постои круна тука каде и е местото, ама не сакам да се мешам во култот на обожувачи, го подарувам тронот во хуманитарни цели, со желба дека некогаш ќе биде достигната филмската бројка на оној кој беше роден со круната, ама ок е не е залудно, заприметувам добри движења конечно за кон подобриот пат.

Само да ве поздравам и да искажам искрено сочуство кон сите што очекуваат некаков кетфајт и што се оптоваруваат со имагинарни круни додека јас го шмукам третиот Текила Санрајс на Егејот.

Zdr.saka..da kupam kamin na drva so parno.se dvoumam izmegu alfa plam rustikal i plamen tena termo.nekoj da kaze iskustvo ili prednosti i nedostatoci

Земи си 3/5 инвертер клими за истите пари и распореди ги низ просторот.

Совет како да добиеш најефикасно греење согласно темата. И да не се труеме со горење дрва во 2019та година.

Живнала темава бе мамата...

Земи си 3/5 инвертер клими за истите пари и распореди ги низ просторот.

Совет како да добиеш најефикасно греење согласно темата. И да не се труеме со горење дрва во 2019та година.
Koga sme kaj zagaduvanjeto,slikata e od minatiot vikend, dali i letovo se great lugeto na drva?IMG-ff92c13724b90a68ef24eb89746fab8b-V.jpg

Споредба на 5-6 дена во летото кога испозапалиле гуми и дрва роми под мостови, со 500 пати поголемо загадување од гррењето на дрва во Лисиче константно 2-3 месеци.

Дискутирано е ова и на сите ни е јасно колку е часот.

Во 2019та година во главен град да се СПОМНЕ греење на дрво треба да е казниво, а камо ли да се прави.

5-6 климички, раат, бања дома. Не те пцуе цело маало дека го труеш начисто. Сите среќни и весели.

Не затрувте со дрвата и со ваквите "коментари".

Споредба на 5-6 дена во летото кога испозапалиле гуми и дрва роми под мостови, со 500 пати поголемо загадување од гррењето на дрва во Лисиче константно 2-3 месеци.

Во 2019та година во главен град да се СПОМНЕ греење на дрво треба да е казниво, а камо ли да се прави.

5-6 климички, раат, бања дома. Не те пцуе цело маало дека го труеш начисто. Сите среќни и весели.

Osven arogancija,vo tvoive postovi ne gledam nisto drugo. Kaci se koj den sakas na Vodno,i sam razbij si ja iluzijata sto si ja formiral. Se nadevam peski ke se kacis,za da pridoneses da diseme cist vozduh,kako sto pridonesuvas so izumot na vekot - klimata

Скопје до од 05 до 12 Август... по мерни станици (само Гази Баба и Центар во некој период излегуваат над 50мкг/м3)
upload_2018-8-12_1-2-26.png

Битола 1 (истиот период
upload_2018-8-12_1-4-26.png
Битола 2 истиот период
upload_2018-8-12_1-5-2.png

Миладиновци 02 Јуни 2018
34348131_10217262605423851_4000199004666200064_o.jpg

Гази Баба 02 Јуни 2018
34535245_10217262162292773_3950312237968654336_n.jpg

Attachments

• upload_2018-8-12_1-1-26.png
    upload_2018-8-12_1-1-26.png
    227,6 KB · Прегледи: 17

Струјата за климите, на најеколошки начин ја добиваш...
Климите за да се произведат (бакар, пластика, фреон итн итн) и донесат, многу еколошки процеси се користат...

Сум против уништување на дрвјата, значи строга забрана кој и како му текне сечи. Ама па да величиш струја добиена од јаглен не е баш многу интелигентно нели....

За Скопје, Кочани често имаше летово над 100ка, од каде зашто не знам. Ама често забележував црвено.

Климите работат со SCOP 4 најмалку.

Тоа е 4 ПАТИ помалку јаглен отколку еквивалентно греење на елекѕричен котел.

Истите муабети секоја зима. Среќа се подопаметија бајаги скептици и се шири употребата на инвертер клими за греење. А со тоа и почист воздух кој не труе на запалено дрво. Колку побрзо се опраат куќите во Скопје и Скопско и се греат на инвертери толку поефтино за нив, и толку подобро за нас за да не не потрујат живи.

Inverter i za ladenje ;) ne on off klima,vo 2 spalni imam edna on off i edna inverter,nesporedliv komoditet vo spienje ,em bescujna,bez golemo struenje,so kontinuirana t t.e bez napad na laden bran kako kaj on off a valjda i poekonomicna vo odnos na struja.

Неделна Промоција на соларни сетови за викендици штали или друго.
Само за цена од 8490ден.
100watti Panel
1000watti inwerter.

Поздрав до сите. Едно прашање бидејќи не ги разбирам работиве доволно.Дали ако инсталирам вакви панели 3 комада или повеќе и подобар инвертер наместо кинески ќе има доволно струја да ја придвижи климата што ја имам.Обична клима марка фаворит 1.2kw. Би ја користел на есен и на пролет бидејќи тогаш имам безвеза потрошувачка на дрва. Надвор е доволно топло дома е ладно и горам од наутро а при тоа надвор е сончево.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom