Македонска берза

MSE

Член од
13 мај 2017
Мислења
261
Поени од реакции
332
http://www.seinet.com.mk/Default.aspx?lang=MK&docID=43620

Русиве поголеми бараби и од Хаџимишев (верувале или не!) :pos:

Еб*н денар нема да извадат од ТЕ-ТО/БЕГ/БХЛ.
Едноставна логика.
Можеа со 3 милиони евра + акциите од вработените во БЕГ да ја земат ТПЛФ.

Ако не извадија 1 евро, не знам како некој мисли да наплати побарувања макар со 300 пресуди од ИНТЕРГАЛАКТИЧКИ СУД :kuracc:

Xibalba

Corona Australis
Член од
24 јануари 2012
Мислења
6.091
Поени од реакции
11.496
3. Тука некој прави пари, а некој губи . . . . не прават сите пари . . . загрижувачки е ако берзата скокнала 35% ти да направиш само 12% . . . Нешто ти фали во стратегијата. Не треба да ја пикаш главата во песок . . . Цела година се инаетиш . . . Прво со СТБ, па со КМБ, а сега за реализацијата на владата . . . .
12% ми е за половина година, за тие лани што ги земав пред дивиденда имам ~25%, ако веќе одиме година за година. Е сега немам инсајдерски информации како некои што сте тука да направам 50 или 100% за година, тоа си во право.

ПС. Ако продолжиш да навредуваш (опинци и слично) ќе мора учителката да те прати у ќош една недела, да нема плачење отпосле

B

Bafra

Гостин
Ако Боле го пратиш во ќош, јас солидарно со него ќе идам, а форумов ќе загуби еден од ретките искрени членови, кои е и професионалец за темава

Ќе правиме кампања И ја сум @bosko007 :D

Искуство, искуство, искуство, преданост, посветеност . . . бизнис . . .
За почеток играј контра од оваков опинок . . .
Кога лесно би се правеле пари на берза сите ќе купуваат акции . . .
Е добро де искуство ама од кој дел, каде црпиш информациите.,.... сигурно не "ме чеша лево маде"
Штом е тајна, не ја издавај, туку дај те видиме на некое кафе/мезе па бар да знаеме кој ќе ни ја земе волната :D

Xibalba

Corona Australis
Член од
24 јануари 2012
Мислења
6.091
Поени од реакции
11.496
Ако Боле го пратиш во ќош, јас солидарно со него ќе идам, а форумов ќе загуби еден од ретките искрени членови, кои е и професионалец за темава
Тоа не му дава за право да навредува друже Бафра, ваљда ги прочитал правилата пред да се зачлени на форумот.

Член од
31 август 2017
Мислења
263
Поени од реакции
187
Eve ti bosko Mala ama golema lekcija. ...za kurtoncinja ko tebe(ova na tvoe nivo) pred 13 -14 godini vlegov na berza so 200000eur koj edno vreme stanaa 500000+ ( vo ubavite 2007/8 godina ) razvodneti so skolski primer na portfolio ,visakot vo tie tri godini sluzese za zivot na visoka noga -e tek denovive sum na svoe na vlogot od toa vreme ( ostanaa samo 60000eur potroseni pari plus dividendi po 10000eur per year za ovaa decenija I sekako vlogot)
Pred 2 meseca ubaciv novi 5000 eur I kupiv Kb 100 komada sto sega imaat profit od 3000eur
I sega treba da bidam pacient opinok ko bosko da se falam so tie 3000.....demek jas sum market maker.....haha smesno.... A mozes druze da procitas deka sekogas za narod sum daval generalni nasoki pa koj svati svati
Ima edna narodna.....tele se uci ama ne I vol.....a bosko I ti veke ne si mlad:)

Член од
5 април 2012
Мислења
8.151
Поени од реакции
8.946
Денес пак 1 милион евра промет за Алкалоид

Што мислите може ли да заврши Комерцијална со профит од над 35м евра?

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.785
Поени од реакции
5.060
Што мења тоа кај нас ? Никакво влијание ни во банкарски сектор на мк, уште помалку на берзава
Ни јас не очекувам големо влијание ама ако нешто им текне може некои внатрешни реформи и нови политики во ОХБ да има.[DOUBLEPOST=1528203662][/DOUBLEPOST]
Денес пак 1 милион евра промет за Алкалоид

Што мислите може ли да заврши Комерцијална со профит од над 35м евра?
Во кв1 има 15МЕ а лани 14МЕ за цела година...оваа во кв1 да е само моментално и кв2-4 да се подобри од 2017та можно е 30МЕ. Но КМБ е крајно непредвидлива. Треба детално да се знае портфолиото и резервациите па да се каже поточно.

Последно уредено:

ceasar

надеж, страв и алчност
Член од
2 април 2009
Мислења
1.133
Поени од реакции
574
Гранит си се врати пак на 790 ден. Кога пишував да не паничите и да не продавате на 709 ден ме нападнаа неколку члена како фирмата само што не пропаднала мислиш. Сеа нигде ги нема ќутат ко... П.ч.и тие што ме послушаа се веќе во плус од 70-80ден и ќе чекаат +дивиденда. Тие што продадоа ниско под 750 тешко дека ќе може да купат по таа цена повеќе... Ајде сега да видиме дали и со телекомот кој бил во право дали јас или тие што очекуваа по 350 до 400 ден по акција. За кбм ако ослободи резервација од тплф (ако го добијат судски тето) тогаш може да одат и 50м еур на крај на година, а дали ќе направат и без тоа 35 м, јас сметам ДА се друго би било за мене потфрлање.

Член од
15 мај 2018
Мислења
29
Поени од реакции
48
12% ми е за половина година, за тие лани што ги земав пред дивиденда имам ~25%, ако веќе одиме година за година. Е сега немам инсајдерски информации како некои што сте тука да направам 50 или 100% за година, тоа си во право.

ПС. Ако продолжиш да навредуваш (опинци и слично) ќе мора учителката да те прати у ќош една недела, да нема плачење отпосле
Na Bole blagodaram site da mu kazete a ne so etiketi zakani i predupreduvanja!

Prvi go navredivte i etiketiravte a sega koga vi vratija faktite i on malku vi se nasladi odma vo kjos i rako dalje... ne ide toa taka, ili so vreme ke si go moderiras forumot ili ke si gledas vakvi epizodi... iskocete so predlog sto kako zasto i dokazete se kako nego pa ke mozete i na nivo da se merite, dzabe pljukate, samo ke gi izbrkate tie sto vredat i pak ke padne kvalitetot na temata kako pred da rokne mojnovac...

@bosko007 blagodaram druze za site tvoi soveti i pridonesi na forumov i na mojnovac za mse

ahil

м-р
Член од
11 јули 2005
Мислења
634
Поени од реакции
620
Гранит си се врати пак на 790 ден. Кога пишував да не паничите и да не продавате на 709 ден ме нападнаа неколку члена како фирмата само што не пропаднала мислиш. Сеа нигде ги нема ќутат ко... П.ч.и тие што ме послушаа се веќе во плус од 70-80ден и ќе чекаат +дивиденда. Тие што продадоа ниско под 750 тешко дека ќе може да купат по таа цена повеќе... Ајде сега да видиме дали и со телекомот кој бил во право дали јас или тие што очекуваа по 350 до 400 ден по акција. За кбм ако ослободи резервација од тплф (ако го добијат судски тето) тогаш може да одат и 50м еур на крај на година, а дали ќе направат и без тоа 35 м, јас сметам ДА се друго би било за мене потфрлање.
Искрено ми е жал што не купив од Гранит кога беше околу 720-750. Не дека и сега е скапа, ама некако...Мислам дека за некое време би била на 850-900. Комерцијална дефинитивно не застанува и веројатно ќе има 35М сигурни

п.с. Стварно нема потреба од лични навреди и расправии... Искрено ги ценам мислењата на Бошко, има многу вистина во тоа. Без оглед кој е во право да се задржиме до коментарите за акциите и фирмите...Никој нема ќар да си отидат некои членови и форумот да замре...

Kajgana Shop

На врв Bottom