Злате ми имаше пишано интересен факт дека сите филмови што сум ги бирал почнувале со "THE". Па да си го задржам континуитетот, овој ќе биде
The Spacewalker.
Од каде го ископа?
Па...
Вршев потрага по филмови на тематика вселена, поконкретно sci-fi, ама и некои овакви драми за освојување на вселената доаѓаа в предвид. Од нигде, никаде, на една од листите беше ставен и рускиов, доста беше фален. Имам гледано американски филмови (Аполо, Гравити), па решив да видам што има другата страна да понуди.
Се сеќавам дека уште тогаш ме воодушеви. Останав залепен пред ТВ, си враќав некои сцени назад од кога заврши . Не верував дека може толку добро да изгледа руски филм. Маестрално е направен за тоа каков буџет има.
Приказната, ми беше непозната, иако имав претходни сознанија за вселенската трка. Има една кратка серија,
Space Race, исто така не толку позната, но одлично го прикажува тоа време, трудејќи се да не завземе страна. Топла препорака за сите оние кои сакаат да дознаат повеќе за Сергеј Корољев и Вернер Фон Браун.
Денес знаејќи ја приказната, очекував дека нема да го постигне истиот ефект репризава. Можеби го немаше шок факторот, но оценката си ја задржа. Ми се виде малку и развлечен целиот филм, може можеле да го скратат малце тука и таму за да добие на динамика. Сепак далеку подинамичен од Гравити и досадната Сандра Булок. Мора и хуморот да се спомне што се провлекуваше низ целиот филм. Му даваше некој посебен шмек. Новиов бран на руски филмови изгледа баш освежено.
8ца.
П.С
Сите оние што го гледаа (љољ
![Зелен :D :D](/styles/default/xenforo/smilies/biggrin.png)
) и им се допадна, би им предложил да го видат и
Саљут - 7. Подеднакво добар како и Spacewalker, направен повторно по вистинска случка, 20тина години покасно, кога советите се решаваат да праќаат астронаути да ја спасат вселенската станица со која изгубиле контакт, која може да падне во американски раце. Со спејшатл можело да им ја соберат бе. Crazy russians
![Тапшање :tapp: :tapp:](/styles/default/xenforo/emot/tapp.gif)
.
Шансите да ви се измешаат двата филма после тоа, и да не знаете кој е кој, се 100%.
![Насмевка :) :)](/styles/default/xenforo/smilies/smile.png)