Serie A 2017/2018

• Креатор на темата Креатор на темата Марли
  • Време на започнување Време на започнување

Koj ќе биде шампион оваа сезона

• Вкупно гласачи
    261
Статус
Затворена за нови мислења.
Neka im e cestito titulata na juventus bez razlika na site slucuvanja vo tekot na sezonata na veke pominatite 37 kola iako ima uste edno kolo za niv e toa nebitno no mora nekoj da se potrudi slednata sezona da ja prekine dominacijata na juventus zosto ligata ni stanuva dosadna kako germanskata.

Voedno crotone ni dade nadez posledna nadez vo poslednoto kolo protiv lazio da kineme zivci uste 90minuti no ajde nadezta posledna umiri pa i so pobeda od 1-0 da ideme vo LS ama toa ke go doznaeme za 7 dena.

Најслатко Скудето после она првоно. Со или без ВАР, сеедно. 7 пати по ред шампиони
Никогаш доста од Скудета.
Догодина одиме на 8 по ред

Campioni
32547774_2250877968272753_2240512416293060608_n.jpg

Секаааааааако дека е ради тоа, секако :icon_lol:

Подобро ќе ја претставеле Италија, имале амбициозни газди. Не може да ми истекне некое име, @Stefan-kobe помагај со нешто кое што ќе ја долови грижата на Бум за лигата :icon_mrgr:
Епа ради што би било, не те сваќам стварно? :)[DOUBLEPOST=1526246171][/DOUBLEPOST]
Мене искрено никад не ми било тоа јасно, а гледам многу луѓе го практикуваат. Да бе сеа ќе земам за Јувентус ќе навивам у Европа пошо бил талијанска екипа, СЕКАКО, нема проблем. Ни у Берлускони куп нема да навивам за нив и Милан. Можда некад за Лацио или некоја друга жабарска екипа, ете така чисто ако ми е подраго да победат во однос на противникот, ама да се потресувам за лигата ќе си го прашам. :D Божем лигата е крива ако Интер допира дно и не може да обезбеди ЛШ.
Абе кој ти рекол да навивашш ц ц ц
Муабетот беше за поените кое Калчото го собира, нели имаа само три преставника до дека еве не го сменија правилото, бев за италијански екипи од тој аспект, конкретно тоа влијаеше на Рома, а и многу значеше за останатите италијански јаки екипи освен Јуве кој завршуваше прво место. Не е исто 4ри места во ЛШ и 3ри[DOUBLEPOST=1526246635][/DOUBLEPOST]
Ееееее пеерче бе, ние за вас навивавме у ЛШ, ти вака ни враќаш, место да се радуеш римјани шо напредуваат пред северњацине..
Класично романистичко пеериште :icon_lol:

Се зезам брат, не ми закажуј ферка, не за друго, ќе изгубиш :kuracc:

Абе брат сега ми текна, незнам кој седеше у Штип со фанови на Ливерпул у мајци 'анти рома', незнам кој му подарил на Јирген Клоп дрес на Лацио и незнам кој славеше по улиците во Рим што Рома не отиде во финале ЛШ, чути си трај си:D:P

Последно уредено:
Муабетот беше за поените кое Калчото го собира, нели имаа само три преставника до дека еве не го сменија правилото, бев за италијански екипи од тој аспект, конкретно тоа влијаеше на Рома, а и многу значеше за останатите италијански јаки екипи освен Јуве кој завршуваше прво место. Не е исто 4ри места во ЛШ и 3ри
Брат ме боли кур бе, Интер ако не е способен да заврши 2 или 3 место или да се бори за титула ич кур не ме боли, до Интер е не е до лигата. Ако мислиш ти дека Интер или Милан подобро ќе ја претставуваат лигата во Европа слободно нека повелат, 1, 2 или 3 место нека завршат и ќе си се пласираат фино лепо во ЛШ каде ќе ја имаат таа можност. Преку кур, ќе чекам јас од Кротоне да ми зависи судбината за ЛШ и за ЧЕТВРТО место, абе ајде.

Брат ме боли кур бе, Интер ако не е способен да заврши 2 или 3 место или да се бори за титула ич кур не ме боли, до Интер е не е до лигата. Ако мислиш ти дека Интер или Милан подобро ќе ја претставуваат лигата во Европа слободно нека повелат, 1, 2 или 3 место нека завршат и ќе си се пласираат фино лепо во ЛШ каде ќе ја имаат таа можност. Преку кур, ќе чекам јас од Кротоне да ми зависи судбината за ЛШ и за ЧЕТВРТО место, абе ајде.
Абе тоа е веќе друг муабет, кога сте веќе на такво дереџе дојдени, мора и така да размислуваш, еве Интер оваа година не беше кадарен ни за второ трето место а не па за титула, Лацио играше поубав фудбал, сакаш да кажеш тебе сега исто ќе ти биде Лацио да оди ЛШ, а Интер, пошо како што викаш ти не е кадарен?

Абе тоа е веќе друг муабет, кога сте веќе на такво дереџе дојдени, мора и така да размислуваш, еве Интер оваа година не беше кадарен ни за второ трето место а не па за титула, Лацио играше поубав фудбал, сакаш да кажеш тебе сега исто ќе ти биде Лацио да оди ЛШ, а Интер, пошо како што викаш ти не е кадарен?
Нема исто да ми биде, нормално дека сакам Интер да оди, ама ако биле доволно квалитетни ќе одработеле рутински за во ЛШ, без да се тресат до самиот крај. И што ми мења мене Италија ак има 4 претставника во ЛШ? Едно време ако ти текнува Рома служеше за билдање гол разлика во Европа, пред неколку години. :icon_lol:

Јуве го боли ли стапот за поените на лигата или за колку екипи одат во ЛШ? Не, си освајаат секоја година и чао, би боли кур и за поени на Серија А и за конкуренција и за било што. Не дека имам нешто против Лацио, ги поштувам ептен и играат одличен фудбал, ама пичка му матер летоска Лацио пола евро потроши и најскап трансфер им беше ебениот Марушиќ, а Интер само за Далберт 30 даде (кој патем изигра две минути сезонава се на се), Милан 342342332432 потроши и едните стрепат до последно коло за тоа место во ЛШ, другите доживеаа тотално фијаско...

Нема исто да ми биде, нормално дека сакам Интер да оди, ама ако биле доволно квалитетни ќе одработеле рутински за во ЛШ, без да се тресат до самиот крај. И што ми мења мене Италија ак има 4 претставника во ЛШ? Едно време ако ти текнува Рома служеше за билдање гол разлика во Европа, пред неколку години. :icon_lol:

Јуве го боли ли стапот за поените на лигата или за колку екипи одат во ЛШ? Не, си освајаат секоја година и чао, би боли кур и за поени на Серија А и за конкуренција и за било што. Не дека имам нешто против Лацио, ги поштувам ептен и играат одличен фудбал, ама пичка му матер летоска Лацио пола евро потроши и најскап трансфер им беше ебениот Марушиќ, а Интер само за Далберт 30 даде (кој патем изигра две минути сезонава се на се), Милан 342342332432 потроши и едните стрепат до последно коло за тоа место во ЛШ, другите доживеаа тотално фијаско...
Пари носи ЛШ бе, до сега да беа 4 претставника можам би Интер ќе искористел играње у ЛШ или некој друг тим, ти се уназадува лигата во која игра твојот тим и тоа во секој сегмент, некои работи се поврзани. И за лигата е поздраво да има повеќе италијански тимови во Европа и да имат успеси, а и финансиски да земат тоа што дава УЕФА

Бум за Рома навиваш нормално е дека по никоја цена не сакаш Лацио да се пласира во ЛШ, не ми зборувај овде за тоа кој како ќе ја претставувал Италија :icon_mrgr:

Бум за Рома навиваш нормално е дека по никоја цена не сакаш Лацио да се пласира во ЛШ, не ми зборувај овде за тоа кој како ќе ја претставувал Италија :icon_mrgr:
Да да ме фаќа страв ем, вака еден кандидат помалку за ЛШ насловот:D

Да им ебам прајд ја нивно, им скинеа 4 бода на комшикиве, го срушија рекордот на Манчестер за најмногу изгубени натпревари, и сега ми изиграваат горди на тоа.

Се надевам никогаш повеќе во Сериа А, никогаш.:LOL:

Магарињата губат... зар е можно да летаат у Б годинава???

Да ти летни глата од рамења :P
Гледајте си ги вие Шинтер и Билан пцојсаните, остајте ги другите, пулете си го вашиот двор и вашата несмасност....
Форца Киево и следната сезона ќе се игра прволигашки фудбал на Бентегоди во Верона, ќеф ќе ми беше Каљари да одеше курбан, ама уште повеќе ќеф ми е за Кротоне...

Инаку ако се прашувате зошто сите се гушкаа со Таљавенто на крајот

tagliavento-arbitro.jpg

Никој не се прашува зашто го гушкаа, пошто свите знаемо

Сите му го честитаа новото скудето.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom