Масакрот кај Смиљковско езеро | Осудените пуштени да се бранат од слобода

Член од
19 февруари 2009
Мислења
1.384
Поени од реакции
1.985
Цела политичка елита 20 години ви се команданти со 4то оделение, дел со извршени воени злосторства. Тоа се ваши претставници, и според нив ќе ве анализираме.
Е да, и затоа ги ебаваат нашиве лигуши (а преку нив и сите нас) како сакаат, посебно воа мазохистиве од ес-де-ес.
Така да, нив, како колектив, тоа им одговара. Добиваат колективни привилегии, преку тие команданти, а ние губиме.

Член од
15 август 2017
Мислења
35
Поени од реакции
14
вистината нема никогаш да излези на сонце затоа што сите се валкани,корумпрани и педеришта од политичари.Така ќе биде се додека народот не си ја превземе правдата во свои раце.Кој дојди на власт едно ветува на предизборие а сосем трето кога е на власт.И тоа судиите треба на исто рамниште да се стават,не осудија ниту еден политичар додека сиромав народ за отпушок на цигара или 100 ќебапчиња веднаш во затвор.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.401
Поени од реакции
18.557
Па редно време е да затворите барем виновен во државава, барем еден...
*Не викав јас дека затворите се полни со невини луѓе
Јас ли треба да ги затворам, дај кажи дали сте направиле протест за да се затворат воените криминалци?
Вие сте задоволни што ви останаа чаршиските муабети, празни муабети, ништо друго...
Ако ликови ко Хазби Лика се желбата на вториот мнозински народ во државата, нема Грујо или Заев да бираат кој ве претставува. Реалноста е дека државата е федерализирана, за канализација во Липково, апсење криминалци од вашиот сектор и тн. ќе си се обратите кај вашите лидери. Никој не ви е крив што гласате за двојазичност и споменици орли место канализација.
Нема што да протестираме, нашиот воен криминалец чесно си ја одлежа казната, потоа се проба во политика во највмровската општина и изгуби. Во меѓувреме 90% од албанците на раководни позиции се бивши учк. Ние сме ви криви што у 21 век се палите на вакви работи.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.812
Поени од реакции
17.030
јас се утепав од пишување две години дека абер нема од бомби за Смилковско... ова со Бејта е ЛУК и ВОДА, јас предпоставував дека има бомби каде меѓу себе си зборуваат политичари од дпмне, ама во тие бомби кажуват дека НЕ СМЕАТ да се уапсат вистинските сторители, а не па нарачатели... како што не смееја да се заробат инструкторите во Арачиново 2001, па 3 дена се зае*аваше брат Љубе, ѓоа се псуеше со Хавиер, а Буч прати од кај Куманово необучени гуштери кој го натфрлуваа Арачиново и ги гаѓаа нашите позиции ..
се тоа ќе заврши како колатерална штета. евентуално некој од шири круг ако загине при некоја ликвидација ќе се ообвини посмртно за Смилковско ама ќе се преквалификува во криминал, не политичко нарачан случај.. а и ако не се исконнструира таково решение ќе остане кај катица златица која ге го иступи и стави во застара, мува не ја лазе...

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.537
Поени од реакции
9.436
Imam jas pisano I porano, nema potreba od glumenje zozivot, ne tie, nie treba da barame podelba, ispazari se tamu, daj im nekoj del I koj saka od nasive so niv sozivot, ete mu go patot tamu vo toj del, badijala se macime, drzava so ova pleme ne biduva, ne deka sme nie idealni ama vo sporedba so plemevo sme skandinavci.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.996
Зборувавме за состојбата на државава, ти скокна кај Албанија и Косово, ја викам ви не сте способни и не заслужувате држава, ти ми викаш вие да не заслужувате???
Не ме интересира за Албанија или Косово, ниту читам српски весници па да знам што како е таму. Мене ме интересира тоа што во оваа држава нешто не штима, не викам дека ние албанците подобро ќе сме направиле... Само викам дека 100% ваша е вината што не ја бива државава.

Што ти е ова жив ти све, јас не бранам убијци, не сум како вас, исто за Гостивар, исто за Куманово, за едното има видео материал за другото сведок каде може да се докаже дека ладно крвно ги изрешетал, ама вие пак ги браните, баравте слобода.
За многу членови убиецот од Гостивар херој го направивте, херој затоа што убил два Албанци.
За Куманово има видео материјал, каде може да се види дека за да е несреќна сообраќајка шансите се 1 према милион, и локациски и временски, ама сите до еден, со институции со све одбравте страна, очигледно не страната на правдата... Секако никаде во ниту еден македонски медиум го немаше вперењето на средниот прст кон семејството кое протестираше пред судот, ниту галењето на хаубата на колата на убиството.
Поклон држава знаеме кој добил.[DOUBLEPOST=1524509175][/DOUBLEPOST]
Па редно време е да затворите барем виновен во државава, барем еден...
*Не викав јас дека затворите се полни со невини луѓе
Јас ли треба да ги затворам, дај кажи дали сте направиле протест за да се затворат воените криминалци?
Вие сте задоволни што ви останаа чаршиските муабети, празни муабети, ништо друго...[DOUBLEPOST=1524509504][/DOUBLEPOST]
Знаеш дека има разлика меѓу обвинет и осуден?
Осуден како Јохан за воено злосторство
Пречекот на херојот...
[DOUBLEPOST=1524509893][/DOUBLEPOST]
Не знам за зимбабве, ама знам дека во општина липково со 30 000 жители уште нема водовод и канализација, за иронијата да е поголема низ општината и од општината поминува водата кон Куманово, а еколошка катастрога било што за месец два имало прекин на водата за Куманово, двојни стандарди или што викаш?
Види, доселенику,
зборуваш за „состојбата на државата“. Државата помина низ „од надвор поттикнат“ процес на распаѓање и трансформација - ова мислам на Југославија. Трансформацијата од општествен во приватен криминал (грабеж по сите стандарди) е многу тежок процес каде и да се случи - економијата зарибува и треба да си многу способен да го надминеш тоа без последици (ако си и многу способен нема ни да ти се случи, ама тоа е нешто друго). Во такви тешки услови, вие како дојденци сте нов проблем. Вие сте како банкротиран чоек да дознае дека има и вонбрачно дете кое никогаш не го напраил и уште треба да го храни. Јас од кога памтам за себе, вие, вашите пратеници, вашите војсководци само за себе зборите „ние албанците, ние албанците“.....п***а ви материна, не приметувате дека и на другите не им е баш сјајно?
Да не ми јадеш од к***т дали јас заслужувам држава или не. Имам јас, сите имаме предци што се бореле за неа и тие ја заслужуваат, а не твоите клонови. Вие па тек вие колку не ја заслужувате. „Поклон држава“ вие добивте на север од нас, со горење цркви и убивање недолжни луѓе. Со пари од дрога си плативте интервенција на воен сојуз.

Се жалевте порано дека сте биле економски угнетени.
Југославија имаше процес на индустријализација, кој вие го негиравте, сакавте у село да останете - не викам дека тоа е лошо, ама сакате и автопат до селото и да ви го чисти државата и на свој јазик да учите и да не плаќате струја, даноци и кога ќе изрокате 4 деца и рибар заради кауза - никој да не лежи у затвор за тоа - каде го има тоа бе? Што се замишљате вие бе? Па тоа шпанските конквистадори не биле такви кога ја поебале Јужна Америка - кои сте вие дојденци да имате такви привилегии.
Каква држава да напраам јас кога имам тумор како вас, кој постојано добива поддршка од надвор, купена поддршка, да не се лажеме. Со прљави пари подмитувате администрација кај јенките и глумите „стратешки партнер у регионот“ - реално сте копуци, сиромашни, неспособни, игнорантни...за палење оган сте само.
За случајот со полицаецот во Гостивар. Нема видео материјал. Човекот е осуден со некоја огромна казна и немаше дивеење од Македонци за да се бунат за тоа, иако човекот во одбрана на својот живот и на своето дете уби вооружени луѓе. Вашиот реванш е со платени убијци, на пет голораки луѓе - за ова заслужувавте е***е као народ.....и уште одите и се жалите као не биле тие, многу ги осудиле? Полицаецот од Куманово, јас не го прикажувам како херој, туку како жртва што се бранела. Исто важи и за кумановецот. Коментирав тогаш дека е многу некоректно што покажа среден прст. Ама исто така е некоректно што таткото на детето не е осуден за обид за убиство и другите мајмуни со него - тоа беше обид за линч - тоа се гледа на видеото.

Разбериме како сакаш. Јас сум еден од тие што викаат дека „конечно треба да збориме за поквалитетен живот овде“. Не ми е по кеиф да има вакви инциденти....ама вие бе, со што учествуете у тоа. Пари ви стигаат од дијаспора. Една фабрика ќорава немате напраено, терате само некои трговии, увоз на овошје зеленчук (и кој знае што све друго со тоа) и тоа ви е тоа.
Да не напраивте ш иптарски гугл, па ние нешто не ви даваме да пркне, а?
Ај спушти се на земја и види ти као доселеник колку учествуваш во креирање на овој хаос без крај.

INDIJANEC123

Женкар, Илуватар
Член од
17 март 2014
Мислења
3.815
Поени од реакции
6.373
Тоа е тоа, струја не плаќате, дошлаци сте, рамковни вработувања, за к.. не ве бива
... аргументирано до даска.
Реално пред 10 години сега незнам во Велешта по вести го даваа еден цела куќа дури и во шталата имаше парно на струја за кравите и не плаќаше струја. Да трошиш струја колку 10 фамилии и повеќе и да не плаќаш е катастрофа.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.578
Поени од реакции
27.426
V

viktora

Гостин
Сега што правиме?Нели тврдеше дека вмровците биле вмешани па некакво сценарио,имал "бомби",ќерката на Трајко...Сега од говорница тврди дека појма немал.
Да ти ебам цела фамилија и племе и семе куртон еден муртински.

https://sitel.com.mk/zaev-ako-imav-konkretni-dokazi-za-monstrum-kje-gi-objavev-do-kraj

INDIJANEC123

Женкар, Илуватар
Член од
17 март 2014
Мислења
3.815
Поени од реакции
6.373
Абе какви бомби каков Трајко. Единствена причина поради која падна Грујо е свртувањето кон Русија. Се друго вклучувајќи го и смиљковско беа само приказни. Не за џабе Мицковски се дистанцира од Миленко, Мирка, Сотир, Пандовски и компанија, и секој ден оди кај Бејли и пие кафе со Милчин и Ордановски. Смиљковско беше првиот поздрав до Грујо дека ќе го јаде, понатаму знаеме колку поздрави доби.[DOUBLEPOST=1524748594][/DOUBLEPOST]Исто така сите исламисти во цел свет не смеат до вц да идат без одобрение од запад.

Последно уредено:
V

viktora

Гостин
Крвта да им ја ебам мораше ли и овој случај да го искористат за политички цели?Четири деца штотуку пркнале во животот убиени на суров начин и после толку години курот си играат со нивните фамилии?Има стотици случаеви каде можат курот да си го мерат.Овие срања не се забораваат.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.892
Поени од реакции
12.427
Треба да бараат одговор од претходната власт зошто нашиве антиоксиданси веднаш ги нарекоа исламски радикали, а истовремено од буљук народ следени и прислушувани во државава, токму овие наводно не се. Излегува како да и за Гошинце и за Диво Насеље и за железарско езеро, најмалку 3 тешки инциденти последните 6-7 години, биле у подрум армија инспектори, шпиони и странски служби. И едно комбе.
И одговор од сегашниве зашто ветија нешто кое не можат да го исполнат. не збориме за ветување плата 500 евра туку за виновници за масакр врз деца средношколци. Лажна надеж на крајот е полошо од немање надеж

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.578
Поени од реакции
27.426
Абе какви бомби каков Трајко. Единствена причина поради која падна Грујо е свртувањето кон Русија. Се друго вклучувајќи го и смиљковско беа само приказни. Не за џабе Мицковски се дистанцира од Миленко, Мирка, Сотир, Пандовски и компанија, и секој ден оди кај Бејли и пие кафе со Милчин и Ордановски. Смиљковско беше првиот поздрав до Грујо дека ќе го јаде, понатаму знаеме колку поздрави доби.[DOUBLEPOST=1524748594][/DOUBLEPOST]Исто така сите исламисти во цел свет не смеат до вц да идат без одобрение од запад.
Значи демократија на ниво.... Кај се сега борците и сераторите за демократија....

Kajgana Shop

На врв Bottom