Superhero Movies

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.543
Поени од реакции
14.678
the russo brothers se odlicni za marvel filmovite, mnogu soliden avengers.
imase dupki i meh momenti ama soliden film, segleda vo eden zdiv

Член од
14 август 2006
Мислења
45.551
Поени од реакции
85.151
Никад не ми било јасно зашто луѓе со супер моќи би се облекувале ко циркузанти али ОК.
Ми ја прели чашата на одбивност денес коа видов филм што се вика Бетмен Нинџа.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.368
Поени од реакции
47.149
Одличен инфинити, не е перфектен, ама добро ја завршуваат оваа фаза Марвел и поставуваат одлична основа за наредната.
Танос е еден од најдобрите, условно речено, негативци у суперхеројските филмови дефинитивно, одлично е портретиран у Инфинити.
Подоцна кога ке го изгледате може да се развие и некоја рандом дискусија до тогаш нема да навлагам во детали што и како да не јаде некој спојлер.
Никад не ми било јасно зашто луѓе со супер моќи би се облекувале ко циркузанти али ОК.
Ми ја прели чашата на одбивност денес коа видов филм што се вика Бетмен Нинџа.
Ок, праиш муабет за цртан филм режиран од јапонци, big deal, цртан е, со патување низ времето у ејншнт џапан :)
Што се однесува до облеката, dude, сеа да не глумиме ношпал ебаго, правиме муабет за имагинарен универзум и места ко Асгард, Ксандар, Ваканда и ред други, со богови и остали вонземски раси, различни култури и слично, глупо е да се фаќаме за тоа кој како е облечен за имагинарен свет од стрипови каде таквите работи се нормални.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.551
Поени од реакции
85.151
Ок, праиш муабет за цртан филм режиран од јапонци, big deal, цртан е, со патување низ времето у ејншнт џапан :)
Што се однесува до облеката, dude, сеа да не глумиме ношпал ебаго, правиме муабет за имагинарен универзум и места ко Асгард, Ксандар, Ваканда и ред други, со богови и остали вонземски раси, различни култури и слично, глупо е да се фаќаме за тоа кој како е облечен за имагинарен свет од стрипови каде таквите работи се нормални.
Скроз неам замерка за Тор и тие од Асгард. Нив не ги рачунам у овоа. Оваа замерка не важи за нив.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Скроз неам замерка за Тор и тие од Асгард. Нив не ги рачунам у овоа. Оваа замерка не важи за нив.
За кои важи? :D

Ајрон Мен има костим и бејзикли тоа му е моќта.
Кеп е облечен како војник.
Црнциве сајдкикс исто се во костим и немаат супер моќи.
Блек Пантер има костим што го прави многу помоќен него што е.

Дури еве вака како што размислувам..баш сфаќам дека нема нитуеден што се облекува непотребно..

Али еве фор д сејк оф д аргумент...стварно ме чуди зошто побогу Супермен мора да носи кејп? Као..лета и без него..буквално како мал кејпот негов го поврзував со летањето и ми беше чудно зошто ликови без наметка летаат....и после сфатив дека уствари Супермен е глупиот :D[DOUBLEPOST=1525052584][/DOUBLEPOST]
The Hateful Eight
Fight Club
Prisoners
Interstellar
Titanic
Па не му е ова лошо друштво уствари

Член од
13 април 2008
Мислења
7.592
Поени од реакции
6.959
30784644_1839486206102748_1563991706_n.jpg

Пропс за спејс авенџерите. Сите аут-ин-спејс ликови и моменти издоминираа(y)(y). Јака хемија. Битката на аеродромот од “Civil War“ мислев дека ништо не може да ја цимне, ама тег-тимот шо му го удрија на Танос горе па па пааааа.. Одрано од стриповите, за то се живи:aplauz::гик::aplauz::гик::aplauz::angel:

#preach
FDSFDSDASDSDSDA.jpg

Член од
14 август 2006
Мислења
45.551
Поени од реакции
85.151
За кои важи? :D

Ајрон Мен има костим и бејзикли тоа му е моќта.
Фер.

Кеп е облечен како војник.
Не е облечен ко војник, облечен е ко кловн. (ако мислиш на Кептн Америка)
Црнциве сајдкикс исто се во костим и немаат супер моќи.
Блек Пантер има костим што го прави многу помоќен него што е.
Не сум го глеал филмот, а ни стрипот сум го читал.

Дури еве вака како што размислувам..баш сфаќам дека нема нитуеден што се облекува непотребно..
Не
ме
заебавај.

Али еве фор д сејк оф д аргумент...стварно ме чуди зошто побогу Супермен мора да носи кејп? Као..лета и без него..буквално како мал кејпот негов го поврзував со летањето и ми беше чудно зошто ликови без наметка летаат....и после сфатив дека уствари Супермен е глупиот :D[DOUBLEPOST=1525052584][/DOUBLEPOST]
Па не му е ова лошо друштво уствари
Супермен и Тор си се облекуваат така, како што се облекуваат нивните култури на нивната планета, односно во нивната димензија. Неам замерки и за нив.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.551
Поени од реакции
85.151
Моја теорија се темели на тоа дека Супермен е прв суперхерој (гарант не е, али ај).
И сеа он си се облекуе така ко што се облекуваат на неговата планета, нели ги видовме.
На нашава планета така се облекуваат кловнови, акробати у циркус, како и оние што ги испалуваат од топ или мексиканските кечери.
И сеа коа се појавија другине суперхерои, они мислеа дека треба ко супермен да се облекуваат у геј хеланки, шарени облеки и маски со одозгора облечени гаќи у боја и и ете ти, сеа се сите ко кловнови или циркуски акробати.

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.958
Пишуваме спојлери за Инфинити или рано е уште?

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.368
Поени од реакции
47.149
Пишуваме спојлери за Инфинити или рано е уште?
Не знам зашто има тема за суперхеројски филмови, кога во глобала се или DC или Марвел, подобро ќе беше две одвоени теми ко за серииве што има за секоја посебно и терај си дискусија, теории ово оно, а реално може да се развие добра дискусија после инфинити.
Знаеш а се пишуе таму, има спојлери за тие што не глеале а и искрено не глеам причина зашто да нема тема за марвел универзумов, 200 филмови се напраени и се најавени, инфити го означува крајот на 4тата фаза и почеток на 5тата .. на крај краева и за star wars серијалот има тема каде си се дискутира за тој универзум.

Иначе не е ова спојлер што ќе го пишам, вчера го читав thanos rising стрипот и мило ми е што не го портретираат така, а и не ми се сфиѓаше таму причината зашто е уништен Титан, под влијание на lady Death. А и Танос беше претставен како serial killer in making, со иживување прво врз животни а потоа и луѓе, али имам гоооооолема замерка за Марвел што не успеаа да извадат филм за Танос пред инфинити,не е ни најавен ваков проект до душа, значи голем пропуст е ова, колку материјал има за него за еден епик филм и целосно запознавање на ликот и делото на Танос во марвел универзумот. :tvg:

Член од
13 април 2008
Мислења
7.592
Поени од реакции
6.959
Не знам зашто има тема за суперхеројски филмови, кога во глобала се или DC или Марвел, подобро ќе беше две одвоени теми ко за серииве што има за секоја посебно и терај си дискусија, теории ово оно, а реално може да се развие добра дискусија после инфинити.
Знаеш а се пишуе таму, има спојлери за тие што не глеале а и искрено не глеам причина зашто да нема тема за марвел универзумов, 200 филмови се напраени и се најавени, инфити го означува крајот на 4тата фаза и почеток на 5тата .. на крај краева и за star wars серијалот има тема каде си се дискутира за тој универзум.
1. Од порано е договорено да поминат пар недели за спојлер ток.
2. Како си ги сметаш фазите не знам, ама уште сме во третата фаза на филмови од МЦУ (Marvel Cinematic Universe). Лајн-апот на филмови од четвртата фаза уште не е официјално објавен, а ќе почне догодина со Спајдермен-2.
Phase 1 - Ironman, The Incredible Hulk, Ironman-2, Thor, Cap & Avengers;
Phase 2 - Ironman-3, Thor-2, Cap-2, Guardians, Avengers-2 & Ant-man;
Phase 3 - Cap-3, Doc Strange, Guardians-2, Spider-man, Thor-3, Black Panther, Avengers-3, Ant-man & the Wasp, Captain Marvel & Avengers-4;

Kajgana Shop

На врв Bottom