UEFA Champions League 2017/18

• Креатор на темата Креатор на темата ob1
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Зашто бе ги отпишувате така лесно рома не ми е јасно.
Мислам, сепак имаат минорни шанси (5-10%).
Заебани се по нафрлени топки,имаат добар/добри изведувачи на слободни удари, одлични се по корнер и центаршут, од секаква ситуација можат да дадат гол. Додај на тоа дека имаат одлична поддршка дома и ќе бидат екстра мотивирани.
Како капак на се, сезониве наназад се изнадешаваа милион пресврти и импресивни високи победи на мање-више изедначени клубови.
А и ливерпул денеска лабаво за 6 минути прими 2 гола, така да... може свашта да се деси.

Никој не ја отпишува Рома, факт е дека можи да се случи чудо. Е сега по описот ти кој го даде за Рома, испаѓа дека им даваш многу повеќе од 5-10% шанси за пролаз :D. Иначе точно е дека Рома е опасна, дека ќе нападни, дека Ливерпул е лабилен и прими 2 гола во 6 минути. АМА, не заборавај дека Рома ќе мора од прва минута да се отвори, а виде сношти што им се случи, а во Рим ќе треба да се и уште поофанзивни од што беа на Енфилд.

Се на се, Ливерпул треба да е идиот да го пркоцка ова и нема никакво оправдување.

хахаах Рома екипа ли е бе па ке ја вртеле, што нема да се прочита, иде Ливерпул финале.

Bi bilo cudno Roma dve rundi po red da pravi vakvi presvrti. Sekoja cest za Roma ama i samite ne veruvaat vo toa. Bi sakal da gi gleda vo finale so Baern pa ke vidime tie denes so Real kako ke pominat.

@Peja989 , ако стигнете до финале или ако освоите ЛШ, уште ќе важат критиките што ги имаше за Клоп на почетокот на сезоната? ;)

Клоп беше за критикување, имаше потешкотии да се привикни на фудбалот во Англија. Сезонава го направи тоа и еве ги резултатите. Ако некој некогаш го критикувал Клоп, не значи дека нема поддршка од истиот.

Да не се самоцитирам али уште кога ги извлекоа полуфиналните парови реков дека Рома има 0% шанси за пролаз против Ливерпул. Не знаат да играат против екипа која игра висок пресинг, башка имаат двајца летви во одбрана, господата Фацио и Хуан. Леле Салах што му направи на Хуан :pos::pos:, у детство го прати со онаа промена на правец, не знаеше кај тера цигово. Какви пресврти, какви враќања, какви бакрачи, и во Рим ќе изгубат гарант, зашо секако ќе летнат да бркаат негатива а Ливерпул има таква навална линија што ќе имаат 900 000 контри и шанси за гол. Само Мурџо го запре Ливерпул сезонава, и тоа на првата утакмица со апла умрен и мртов фудбал, со паркирање автобуси и сквернавење на фудбалот, а на втората со маестрална тактика и искористување на мааните на Ливерпул позади, а тие се Арнолд и Ловрен. Ок, Арнолд како за 19 годишно момче игра многу добра сезона и се снаоѓа со сите предизвици ама склон е на киксови и лоши проценки, па затоа и Рашфорд два пати му претрча како брз воз. За Ловрен не трошам зборови, се е кажано.

Мене уште многу години нема да ми биде јасно како Барса прокоцка три гола предност против Рома и имаше точно 0 шанси во Рим, со играчи како Меси, Суарез и Иниеста... На Валверде треба медал за глупавост да му дадат, испадна од Рома со Фацио и Хуан во одбраната. :ROFLMAO:

Ги потценија, си дојдоа во Рим на екскурзија и со мисли во полуфинале, поради тоа заслужено и одпаднаа.

Ги потценија, си дојдоа во Рим на екскурзија и со мисли во полуфинале, поради тоа заслужено и одпаднаа.
Нема везе бро,Валверде е кривец за таа текма.Не сфаќам како можеше да излезе со згусната средина да чува топка 90 минути,напред го фрли Суареџ а и Меси кои не добија ни една употреблива топка.
Да играше 4 3 3 мајсторот,со Ракитич Иниеста Бускетс во средина и Дембеле Меси Суарез напред,ќе дадеа 2 гола минимум.
Исто како што ја еба вчера оној Франческо,искача со згусната средина,и го остава коларов сам по таа лева страна,што мислеше ќе се одбрани на Енфилд?
Не ги сфаќам тренериве,врска немаат,сФе пички.

Sent from my MYA-L11 using Tapatalk

Нема везе бро,Валверде е кривец за таа текма.Не сфаќам како можеше да излезе со згусната средина да чува топка 90 минути,напред го фрли Суареџ а и Меси кои не добија ни една употреблива топка.
Да играше 4 3 3 мајсторот,со Ракитич Иниеста Бускетс во средина и Дембеле Меси Суарез напред,ќе дадеа 2 гола минимум.
Исто како што ја еба вчера оној Франческо,искача со згусната средина,и го остава коларов сам по таа лева страна,што мислеше ќе се одбрани на Енфилд?
Не ги сфаќам тренериве,врска немаат,сФе пички.

Sent from my MYA-L11 using Tapatalk

Пааа не се слагам затоа што според мене многу игра улога мотивацијата а играчиве како да не очекуваа борба од Рома, ко ревијален меч да е а во 50та минута касно е веќе да реагираш зошто не си свесен дека ти се дешава букаке. Затоа Рома и Ливерпул догураа до тука, не се штедат, играат без респект а од друга страна не го ни потценуваат противникот, туку се адаптираат на играта на истиот. Рома вчера со играта немаше шанси, премногу простор беше тоа за напаѓачите на Ливерпул. 20 минути играа, се окуражија и тргнаа поофанзивно и тогаш следеше канонада. Кога го стаи Шик у игра, Џеко играше десно крило, не мрдна братот. Нр знам што тактика ќе извади у Рим ама ако проба нешто слично на ова, делува ко да ќе биде погубно за нив.

Клоп беше за критикување, имаше потешкотии да се привикни на фудбалот во Англија. Сезонава го направи тоа и еве ги резултатите. Ако некој некогаш го критикувал Клоп, не значи дека нема поддршка од истиот.

Ja pa mislam premnogu ocekuvanja imaa nekoi fanovi i mislea deka Klop od prv den ke go prerodi Liverpul. No i vo Dortmund na Klop mu trebea godina-dve za da si oformi svoj tim da recam i da im prenese na igracite toj fudbal kako sto go zamisluva. Sigurno i malce trebase da se privikne na uslovite vo Anglija ama ne bi rekol deka toa bese problemot. Klop si go tera fudbalot kako sto pravese vo Dortmund. Prvo ja stabilizira odbranata (kako vo Dortmund) i si go igra presingot so brzite napadi. Ali vo Liverpul ima podobri ofanzivni igraci nego vo Dortmund sto gi imase i se osekjava deka Liverpul ima pogolemi finansiski sredstva. Bese malku rezerviran da frla ogromni pari za igraci ama uvide deka sredstvata mora da se koristat.

Ja pa mislam premnogu ocekuvanja imaa nekoi fanovi i mislea deka Klop od prv den ke go prerodi Liverpul. No i vo Dortmund na Klop mu trebea godina-dve za da si oformi svoj tim da recam i da im prenese na igracite toj fudbal kako sto go zamisluva. Sigurno i malce trebase da se privikne na uslovite vo Anglija ama ne bi rekol deka toa bese problemot. Klop si go tera fudbalot kako sto pravese vo Dortmund. Prvo ja stabilizira odbranata (kako vo Dortmund) i si go igra presingot so brzite napadi. Ali vo Liverpul ima podobri ofanzivni igraci nego vo Dortmund sto gi imase i se osekjava deka Liverpul ima pogolemi finansiski sredstva.

Секако дека го тера истиот фудбал и се води по иста филозофија, затоа го купи најскапиот штопер во историја. Клоп е многу променет, затоа и напредува. Да фураше исто ко у Дортмунд со играчи од треторазредни лиги и минимални инвестиции ќе си чмаевме на 7мо место.

Во врска со очекувања, нормално е да ти бидат големи, Клоп е менаџер а не Пардју.

Секако дека го тера истиот фудбал и се води по иста филозофија, затоа го купи најскапиот штопер во историја. Клоп е многу променет, затоа и напредува. Да фураше исто ко у Дортмунд со играчи од треторазредни лиги и минимални инвестиции ќе си чмаевме на 7мо место.

Во врска со очекувања, нормално е да ти бидат големи, Клоп е менаџер а не Пардју.

Problemot vo Dortmund ne bese deka Klop ne sakase da kupi skapi igraci, sakase i to kako, ama prvite 2-3 leta Dortmund ne mozese poveke od 5m EUR da vlozi. I potoa transfer budzetot i posebno budzetot za platite malce porasna ama nikogas ne bese soodveten za nivoto na timot. Zatoa dojde do transferi od Dortmund vo drugi timovi (Lewa, Sahin, Kagawa). So tie problemi Klop ne mora da se rasprava do Liverpul ima pari kolku saka.

Problemot vo Dortmund ne bese deka Klop ne sakase da kupi skapi igraci, sakase i to kako, ama prvite 2-3 leta Dortmund ne mozese poveke od 5m EUR da vlozi. I potoa transfer budzetot i posebno budzetot za platite malce porasna ama nikogas ne bese soodveten za nivoto na timot. Zatoa dojde do transferi od Dortmund vo drugi timovi (Lewa, Sahin, Kagawa). So tie problemi Klop ne mora da se rasprava do Liverpul ima pari kolku saka.

Не мора да се расправа а сепак одби кога сакаа да му го купат Дракслер пошто на играчот битни му биле парите а он сакал да му играат само за љубов и идеали. Година ипол подоцна....ВВД.

Почна Клоп на почеток да изиграва и да пробува да докаже на ПЛ и на светот дека може да освојува титули со Ливерпул со играчи од типот на тие што ги спомна @Peja989, ама виде човекот дека ПЛ, а поготово и ЛШ не функционира така и ако сакаш да бидеш конкурентен МОРАШ да трошиш големи пари на играчи и се десија ВВД и Кеита.

Секако дека си заслужуваше критика кога беше очигледно дека уште оди со глава во ѕид за некои работи. Тоа што ги подобрил сега, не значи дека не бил претходно за критика, ни па дека му се брише тој период.

Почна Клоп на почеток да изиграва и да пробува да докаже на ПЛ и на светот дека може да освојува титули со Ливерпул со играчи од типот на тие што ги спомна @Peja989, ама виде човекот дека ПЛ, а поготово и ЛШ не функционира така и ако сакаш да бидеш конкурентен МОРАШ да трошиш големи пари на играчи и се десија ВВД и Кеита.

Сите кога го отпишаа Окс он лупна 40м за него, без око да му трепне. Да беше пред 3 години ќе купеше некој Герт од трета лига Север у Немачка.

• Ми се допаѓа
Reactions: ob1
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom