Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Сакам да ја искористам старата клима (не е инвертер) за друго место па ме интересира колку чини демонтажа на обична клима. Монтажата веројатно е исто како за нова 50-60 евра
Sto se maltretirste za 1500 den tolku e premestuvanjeto na klima od eden vk drug objekt

тука на линков има некоја нелогичност, иста маса на внатрешна и надворешна единица, иста внатрешна единица димензиски и на 9-ката и на 12-ката ценовна разлика минимална.
се прашувам дали 12-ката е вистинска 12-ката или само како таква се декларира ?
ај по искусниве нека споредат па да расчистиме кој е и што? оти на трговциве неможеш баш да им веруваш во се што пишуваат.
HbnHluE.jpg

12kata ima 900W pojako ladenje od 9kata.

vo Mod=GREENJE
9kata
Mg4G1Uw.jpg

"12kata" za 200W e pojaka na greenje ama ni do 2,5Kw da stigne navodno "3,5kava" :)
kunwfzz.jpg

I bez opcija za WiFi kontrola....ni so Doplakjanje nema moznost za WiFi, ne e nitu WiFi Ready.
avYIrq6.jpg

7RxM6Bb.jpg

Последно уредено:
Основен модел е тоа колку што гледам за околу 20000 денари. Конкурент на вашите Ломо Еко што ги продавате, тие повеќе имаат грејна сила?

isti klimi nisko bugetni i ovie od Vivax i Gree Lomo za mackanje oci za greenje na sobi do 10m2 ili eventualno kupatila:eek:

Основен модел е тоа колку што гледам за околу 20000 денари. Конкурент на вашите Ломо Еко што ги продавате, тие повеќе имаат грејна сила?

Pa spored energetskata LomoEco12 ima 1Kw pogolema grejna sila i na -10 i -7, dotolku valjda nauci od forumov da procitas energetska i da svatis deka pojako gree Lomoto (i ide so WiFi za cenata).
Osnovni modeli se da tocno....ama Vivaksot Q i M se POSLABI na greenje od LOMO ECO i toa PO SPECIFIKACIJA !!

PKpdyOY.jpg

Leco.jpg

Последно уредено:
  • Ми се допаѓа
Reactions: GT1
Ајде да видиме како би играле вие, ми требаат 4 клими за следниве простории (ладење+греење), да напоменам дека се работи за куќи во Гевгелија со нови прозори и стиропор изолација од 8см, значи солидно изолирани.

Прва просторија околу 35м2 отворен простор, буџет 25.000 - 30 000
Втора просторија 17м2+17м2 значи дневна +спална, овде троумица ми е дали да одам со 3,5кв во дневната + 2,5кв во спалната или 2 по 3.5 кв или 2 по 2.5кв (буџет околу 20.000 по единица)
Трета просторија околу 47м2 да заокружиме на 50м2 отворен простор, според досегашно искуство доволни би биле 4кв, имам стара он/оф клима со цоп 3.6 која брка работа до -5. Е сега појака 3,5 или послаба 5,5 ? Што би препорачале ?

3.2KW по некоја спецификација.
Pa spored energetskata LomoEco12 ima 1Kw pogolema grejna sila i na -10 i -7, dotolku valjda nauci od forumov da procitas energetska i da svatis deka pojako gree Lomoto (i ide so WiFi za cenata).
Osnovni modeli se da tocno....ama Vivaksot Q i M se POSLABI na greenje od LOMO ECO i toa PO SPECIFIKACIJA !!

PKpdyOY.jpg

Leco.jpg
Ko хансол значи му доаѓа Ломо Еко или појака? :) Не ме зезај какви 3.2KW ќе дала Ломо еко на -7 или -10. Или на 1.3COP?

3.2KW по некоја спецификација.

Ko хансол значи му доаѓа Ломо Еко или појака? :) Не ме зезај какви 3.2KW ќе дала Ломо еко на -7 или -10. Или на 1.3COP?
Ke dade 2,8kw na -7 spored test na Bivalentna....vidis Lomoto ima i test, da od proizvoditelot... ama kakov takov podobro i takov nego Nikakov....ti za Vivaxot neznaes ni kompresor kakov ima ni kolku freon ima taa na R32 ne pa nekakov test ke vidis....perduv lesna nadvoresna od 22,5kg....sto ramnjame uopste koga za drugava strana nema nikakvi podatoci ?
Ti sto bi zemal Vivax Q i M ili ECO za mala soba....ili na "prijatelot" sto ke mu preporacas ?
Ko Potparol si im na Klime i sajton za klimite...kupi si za sebe takva Vivax posle zbori i fali ja

Последно уредено:
Ke dade 2,8kw na -7 spored test na Bivalentna....vidis Lomoto ima i test, da od proizvoditelot... ama kakov takov podobro i takov nego Nikakov....ti za Vivaxot neznaes ni kompresor kakov ima ni kolku freon ima taa na R32 ne pa nekakov test ke vidis....perduv lesna nadvoresna od 22,5kg....sto ramnjame uopste koga za drugava strana nema nikakvi podatoci ?
Ti sto bi zemal Vivax Q i M ili ECO za mala soba....ili na "prijatelot" sto ke mu preporacas ?
Ko Potparol si im na Klime i sajton za klimite...kupi si za sebe takva Vivax posle zbori i fali ja
Не бе баш океј што реков. Само сумљам во буџетариве да има многу разлика. Сепак кратено е кај и да се стигне за да се постигне најниска цена на пазарот.

Ама ломо или ломо еко има тест?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom