Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Сакам да ја искористам старата клима (не е инвертер) за друго место па ме интересира колку чини демонтажа на обична клима. Монтажата веројатно е исто како за нова 50-60 евра

Сакам да ја искористам старата клима (не е инвертер) за друго место па ме интересира колку чини демонтажа на обична клима. Монтажата веројатно е исто како за нова 50-60 евра
Ako ne si epten lev i faten vo racete moze sam da si ja demontiras i montiras. Ne e toa nekoja atomska fizika. Pred demontaza bitno e pravilno da se naprai procedurata za sobiranje na freonot, toa e u globala glavniot stos, za da ne treba potoa da se nadopolnuva.

Ako ne si epten lev i faten vo racete moze sam da si ja demontiras i montiras. Ne e toa nekoja atomska fizika. Pred demontaza bitno e pravilno da se naprai procedurata za sobiranje na freonot, toa e u globala glavniot stos, za da ne treba potoa da se nadopolnuva.
Проблемот е што не знам кое црево носи фреон и како да го затворам цевчето (откако го извадам цревото) за да не истече фреонот. Се работи за Нео класичен клима уред, стар 8-9 години ама слабо е користен.
Ај да се обидам на јутјуб првин да побарам how to па да видам

Проблемот е што не знам кое црево носи фреон и како да го затворам цевчето (откако го извадам цревото) за да не истече фреонот. Се работи за Нео класичен клима уред, стар 8-9 години ама слабо е користен.
Ај да се обидам на јутјуб првин да побарам how to па да видам
Штом си го нашол форумов, најди на јутјуб има многу туторијали за демонтажа и монтажа на англиски, ќе се снајдеш.
https://youtu.be/Dtvbmbdfrsw
Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Па ок, колку што разбрав ги отшрафуваш тие двете капачиња као штопни, излезната цевка (хм, кој ќе да е) ја затвораш со имбус па вклучуваш внатрешна единица на ладно за да доизлезе фреонот назад, па штом престане да врти, ја затвораш со имбус и таа цевка и цревата ги вадиш и затвораш со трака за да не влегува влага. Хух o_O

Sto se maltretirste za 1500 den tolku e premestuvanjeto na klima od eden vk drug objekt

Го следев на неговиот јутјуб канал од време на време и се гледаше дека пати од депресија. Дури и претходно покуша да се самоубие, па беше хоспитализиран.
Беше голем колекционер на многу ствари. Имаше одлична смисла за хумор. Знаеше да отвора и fan mail. Чудно беше некако што повеќето беа користољубиви и бараа автограми и други предмети од него. На сите им враќаше со дигнитет и благодарност без разлика на намерите. Живееше нормален и повлечен живот. Нека почива во мир.

Последно уредено:
тука на линков има некоја нелогичност, иста маса на внатрешна и надворешна единица, иста внатрешна единица димензиски и на 9-ката и на 12-ката ценовна разлика минимална.
се прашувам дали 12-ката е вистинска 12-ката или само како таква се декларира ?
ај по искусниве нека споредат па да расчистиме кој е и што? оти на трговциве неможеш баш да им веруваш во се што пишуваат.
HbnHluE.jpg

12kata ima 900W pojako ladenje od 9kata.

vo Mod=GREENJE
9kata
Mg4G1Uw.jpg

"12kata" za 200W e pojaka na greenje ama ni do 2,5Kw da stigne navodno "3,5kava" :)
kunwfzz.jpg

I bez opcija za WiFi kontrola....ni so Doplakjanje nema moznost za WiFi, ne e nitu WiFi Ready.
avYIrq6.jpg

7RxM6Bb.jpg

Последно уредено:
Основен модел е тоа колку што гледам за околу 20000 денари. Конкурент на вашите Ломо Еко што ги продавате, тие повеќе имаат грејна сила?

isti klimi nisko bugetni i ovie od Vivax i Gree Lomo za mackanje oci za greenje na sobi do 10m2 ili eventualno kupatila:eek:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom