Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
Сите постој шо немаја врска се избришани, и допрва ќе бидат бришани.
Демократија барајте во другите теми, или на ФБ.
Ем вреѓате, плукате по сите, па после ви ги " кршел некој правата".
Или ве вреѓал некој,па уште мене ме цитирате ко небаре јас ви се заканвам и ви карам по форуми, фб, интернет, а вие го прајте то.
Си имате тема за политички случувања, таму расправајте до колку сакате.
Сите граници ги поминавте.
Отсега се шо нема врска со РК Пелистер и е поврзано со политика, вреѓање, ќе биди бришано.
И не ме цитирајте, заврши дебатата.
Што се оденсува до мене ќе ја немаш таа шанса да бришеш бидејки нема повеќе да постирам. На ваква цензурирана форум страница не сакам ни да учествувам. РК Пелистер бил и ќе остане над сите.

Pred vistinata i Bogovite molcat!!! Ti si moderator tebe te oznacvame poradi toa so ova sho izbrisa pokaza koe licemerie vladee koja podelba ja pravite svesno jas primeri kazav koi se poklopuvaat so realnosta vo koja ziveeme. Mozis i ova slobodno da go brisis samo ona sto go govorevme se pokaza kako vistina. Nikoj ne rece deka se zakanvas vidi nekolku strani nazad i se ke ti bide jasno. Sportski pozdrav[DOUBLEPOST=1522044648][/DOUBLEPOST]Andon Boskovski nov trener na Pelister.

Доне би бил добар избор има искуство и иновативен е во напад, со вакви полуписмени играчи мора да се користат и трик акции. Памтам лани во плејофот 3 пати со играч помалку ни ја продаваше истата акција со Мојсовски од крило да влегува на втор пикер, не знам Шундовски дали ќе сака да се нафати кај нас ама освен него мислам Доне е најдобра опција.

poleka malce be spusti ja topkata....mn se krena vo oblaci ko kuznaj koj si....forum e sekoj ke pisi so saka..ko ke ti pisat tebe na privaten forum profil ili koj znaj sto togas praj so sakas...

Форум е, секој ќе пишува, но не може секакви работи да пишува.
Пишувате секакви глупости за оние што ги напаѓате, па истите може да стегнат тужба на сопствениците на кајгана. Нема тебе да те тужат како krimi или останатите, туку сопственикот на порталот (и форумот воедно).

Pred vistinata i Bogovite molcat!!! Ti si moderator tebe te oznacvame poradi toa so ova sho izbrisa pokaza koe licemerie vladee koja podelba ja pravite svesno jas primeri kazav koi se poklopuvaat so realnosta vo koja ziveeme. Mozis i ova slobodno da go brisis samo ona sto go govorevme se pokaza kako vistina. Nikoj ne rece deka se zakanvas vidi nekolku strani nazad i se ke ti bide jasno. Sportski pozdrav[DOUBLEPOST=1522044648][/DOUBLEPOST]Andon Boskovski nov trener na Pelister odlicen strateg tezok nerabotnik.

Ова се однесува и за двајцата.
Сите знаете дека кога општината е спонзор, по дифолт вработените се партиски луѓе. Секаде е така во Македонија, не само во Пелистер. Никој не ве убедува на темата дека вработените не се партиски луѓе. Порано го напаѓаа Пискачот дека КАКО ЧЛЕН НА ЧКЕМБАРИ (а, не на вмро) влезе во управата на клубот, а истиот дејствуваше како партиски пион. Не може да се очекува дека партиските пиончиња ќе работат од љубов кон клубот и за негова полза, ама кога ставаш човек од навивачката група, очекуваш да биде на иста фрекфенција со другите фанови. Сепак, дечкото се реши да си одработува за партијата и од таа причина беше напаѓан. Му се нафрливте на дечкото што сега сте го поставиле во управата на клубот, без да поминат ни месеци од нивното владеење и тоа за некоја ситница како носење на играч од Египет. Ви објасни што се случило и тоа е тоа. Сто прашања поставивте, ви одговори и повеќе од што треба. Начинот на кој ги поставувате прашањата не е во ред, затоа што во нив го напаѓате за секакви работи и глупости, кои верувам дека не ни зависат од него. Наместо да сте среќни што имате човек што ви дава информации од клубот (замислете Вардар е шампион на Европа, ние немаме врска што се случува во клубот), вие на глава му се качивте.
Се што можам да видам на темава е политички реваншизам на луѓе блиски до претходната управа и власт. Во ред е да се критикуваат некои потези на управата, во ред е да се критикуваат некои луѓе од истата, ама не е во ред да се пишуваат секакви работи како тој имал уверение од Демир Хисар, оваа се ебавала со тој и тој, навивачот што бил во управа не ви одговара на најдебилните прашања на свет итн.

Почитувајте ги модераторите од овој потфорум, ако не префрлете си се на ФБ фан страните.

Последно уредено:
Очекуван отказ на Марковски, ги потроши кредитите пред се со никаквата игра во напад, само 5 меча траеше неговата авантура, кажав и тогаш преголем залак е Пелистер за него, дојде време РК Пелистер во Битола да дава едвај 15 (ПЕТНАЈСЕ) гола, одма ќе осетиш колку е саатот, сме играле и против Вардар тука и со Металург каде биле десет пати појаки од нас па биле потесни утакмиците и имаме давано по 25 гола, за само 2 месеци играта ни се смена и падната е многу откако дојде тој на клупата. Голем кикс на управата за смената на тренерот, пред се тука мислам на Рамбо и Тото, рака на срце се шо напрајле за Пелистер, ама Злате ако не живејш со Аљуш не мора да значи дека одма да му ги дајте клоците, тотално сум разочаран од Злате и Тото, останатите напикани во клубот кадро и некадро не ме замина (дојде клубот како Кромберг и Шуберт да е). Иницијатори за отказот се тие двајца, платата можи и да била проблем, ама гарантирам дека 500-1000 евра не би требало да бидат проблем да не се навраќаме со истите муабети и да бидам оф топик да се вратам за утакмицата....

Горе, долу и очекуван пораз, со доаѓањето на Кузмановски и Пинки кај нив значително се подобри нивната игра во напад, тогаш нашите победи над нив беа кога нивната бековска линија беше составена од Чурлевски, Крстевски, Пецаковски и тие петто класни срби кој го цицаја тртлото овде :D сега надворешната линија е сосем поразлична од тогаш.
Првите 10 минути само ЕДЕН постигнат гол на Пелистер и последните 15 минути од 45та до 60та минута пак само ЕДЕН гол, епа во различен временски интервал од 25 минути да постигниш само 2 - ДВА гола, нема да го победиш Радовиш и Борец, не пак Еурофарм.

Незнам сега и со промената на тренерот кој и да дојди, дали брзо ќе се вклопи неговиот систем на работа, пред се треба време и работа, а во плеј офот нема време за поправен испит.
Доне ми беше идеална опција уште ко го избркаја од кај аптеките, сега е само селектор на Грузија, а за Шунда ако се нафати да работи овде е полна капа.
За Аљуш се збора дека има преддоговор од на лето со Еурофарм, сега колку е вистина незнам.

Во одбрана не отепаја, ваков ќотек немаме јадено незнам од кога Кукоски и Фарук пепел не напраја :sakasuste::sakasuste: покажаја како се игра машка одбрана, кај нас само Боки искина одбрана, се подобар и подобар е Маџовски :uzi::uzi: :cuc: И Петров добар ќотек даде одбрана :boksix:
Митиќ ебати пи*ката, го акна еднаш од земја Фарук и втор пат не му ојде, само додаваше, ајде таму бркање овај од клубот, дрво од играч, криминал е Пелистер да држи ваков играч, нека дојди Вешо поарно од Охрид, барем наш играч ќе знајме дека плаќаме, не вака овај зема 3 пати поголема плата, а квалитетот е ист, ебати мажот 100 и кусур кила, срце леблебија....

Влезен сум во управниот одбор како ПРЕТСТАВНИК НА ЧКЕМБАРИ. Моја задача е: Карти, редари, гостување, помош околу организација и ТОЛКУ! Секој ЧЛЕН на Чкембари ми го знај фб, голем дел го знат и мојот мобилен, се во врска со клубот можам да ги информирам во било кое време. А и грото од групата и знај шо се дешава. Овде доброволно истото се понудив да го прам но завршив како најголем кривец за се и сешто. Пријатели знајте кај да ме најдите ако ве интересира нешто. Поздрав

Ne znam dali coek da se smee ili place, da zaboravime se sto se praelo da zaboravime na site plukanja protiv koj i da bile eve konkretno protiv Piseto se piselo najmnogu a vo uprava clenovi bile po 10 dusi uste vo vremeto na Efto pa Cile pa opstinata sekogas pretsedateli i sekogas clenovi a nie tuka mamata mamina mu ebavme na Piskacot kakov i da bil, bese vidovme sho napravi dali arno ili loso ke polazi vremeto a site drugi amnestirani kako se vo zivotot nekoj mora da e zrtveno jagne. Bez razlika sega pocnuvat nekoi kritiki pa dajte lujge ne plukajte ustvari znam "Dojde Zivotot" e toa e taa lakrdija sho se slucuva. Nitu sakam povejke da pisam nitu imam potreba vremeto e kazna ili nagrada za site ima edna pogovorka "Nemozis po magareto ajde po samarot" Taka i sega nemozime da prifatime deka go izbrkavme Aljusot ama ke prifatime deka Borce sam si zaminal. Ako e fer upravata ke go zadrzese Borce bez razlika na se bidejki tie mu ja dadoa poddrskata a sega samo sakaat da se iscistat deka eve ne e do nas Borce si zamina i toj e edinstveniot vinovnik. Se e isto samo 2ce go nema

Кој е следниот ќекор на управата , кој тренер е контактиран кој се планира да дојди и какви се шансите да имаме нов тренер во најбрз можен рок . Околу препукувањата во кое време на политичка власт било подобро еве неутрално ќе ви кажам дека со минатата власт беше ДНО . Играчи потипишани и сликани а никогаш не заиграле помпезни најави а реалност беше ЧАЧИЧ кој знај колку годишен со понизок одраз од Вешо , најлоши резултати играње ПЛЕЈ АУТ , играчите земани да играат во фудбалската општинска лига Б , последна во светот, вадење на играчи на јавен настан за политички цели !!! Оваа управа продолжи каде минатата застана барем во делот со резултати и носење играчи и најави !!! катастрофална грешка со Борче Марковски шо и ние лаици шо сме знаевме предвреме дека ќе биди пропаст !!! Стевче Алушовски врвен спортист еден слободно можамда кажам од нај силните крила во Европа , но како човек кој му го сврти прв грбот на нашиот клуб и то во време каде што беше многу поразлично од денес , човек кој нема ништо битолско во него локал патриот ни од далеку , туку само од корист и пари . Политиката беше навлезена длабоко во него и како шо знма а неможам да тврдам тој треба да донеси СПОНЗОР но ете не донесе , а пари земал и на бело и на црно како тренер на РК Пелистер . Но како тренер на РК Пелистер и тоа со тој ростер беше Одличен !!

Ne znam dali coek da se smee ili place, da zaboravime se sto se praelo da zaboravime na site plukanja protiv koj i da bile eve konkretno protiv Piseto se piselo najmnogu a vo uprava clenovi bile po 10 dusi uste vo vremeto na Efto pa Cile pa opstinata sekogas pretsedateli i sekogas clenovi a nie tuka mamata mamina mu ebavme na Piskacot kakov i da bil, bese vidovme sho napravi dali arno ili loso ke polazi vremeto a site drugi amnestirani kako se vo zivotot nekoj mora da e zrtveno jagne. Bez razlika sega pocnuvat nekoi kritiki pa dajte lujge ne plukajte ustvari znam "Dojde Zivotot" e toa e taa lakrdija sho se slucuva. Nitu sakam povejke da pisam nitu imam potreba vremeto e kazna ili nagrada za site ima edna pogovorka "Nemozis po magareto ajde po samarot" Taka i sega nemozime da prifatime deka go izbrkavme Aljusot ama ke prifatime deka Borce sam si zaminal. Ako e fer upravata ke go zadrzese Borce bez razlika na se bidejki tie mu ja dadoa poddrskata a sega samo sakaat da se iscistat deka eve ne e do nas Borce si zamina i toj e edinstveniot vinovnik. Se e isto samo 2ce go nema
Abe zosto sekoja vtora recenica ti e "ke pokazi vremeto dali zgresiv ili ne" ete vrvi vremeto ,godina/dve pominaja,ke pominat uste tolku ,ke pominat i uste 10god,vremeto ke te kazva deka pogolem piun nemalo ni ke ima.Kakvi se ne cirkuzi imase napraeno za da soberis nekoj poen i da poenitras kaj 2,padna vlasta i se aktivira na forumot demek ajde sega ke plukame oti nisto ne cini(prethodno ruzi cvetaja),kaj bese pred to da ti postavime i nie nekoi prasanja so ne interesiraja.Vremeto ke pokazelo...samiot si ispluka na gla.Da ne me svatis pogresno deka nekoj branam,istata situacija e kako i prethodno ama najmalku ti mozis da zboras i da baras objasnuvanje.

Gledam ste se zafatile za tip koj bil ostajte go Piskacot go nema pojke nie pravime samo paralela kako ovde se plukalo a kako e sega i nisto povejke dali ja zboruvame vistinata toa mozi da kazite site, sekoj si ima pravo na sopstveno mislenje. Ako moeto smeta togas ok mozime da diskutirame i da polemizirame samo nekako ne mi se jasni nekoi raboti i uste ednas ke povtoram nitu baram odgovori nitu mi trebaat. Ona sto velam deka na glava idi plukanjeto e dokaz da se kritikuva argumentirano e doblest a da se pluka po se i sesto e kompleks. Gradot e tolku ispodelen i tolku negativna energija e sobrana a taa mozi samo da steti ete jas ovde prv napisav da mu se dade sansa na upravata i da mu se dade sansa i na Borce so poddrska i posle porazot sto se sluci? Sega e bitno da se ima trener koj ke bide dolgorocno resenie so negovi igraci i da se ostavi da raboti i po cena na neuspeh vo prvata godina. Najavuvanjata kako predhodno se bese haos najavuvanjata na najgolem mozen budzet REK kako sponzor igraci koi se najavija ne dojdoa i baranjeto na krivica kaj Borce e ona mene sto mi smeta.

Oti na aljuso so ke mu bese ako so 500 evra pomalce ako e taka kako so velite ostani vo pelister...kolku pati do sega da ne gi imenuvam treneri bitolcani bez pari ostanvale pa ne si odele...od 3000 evra 2500 ke mu se napraese platata...ostaj so ne e samo to

Gledam ste se zafatile za tip koj bil ostajte go Piskacot go nema pojke nie pravime samo paralela

Заќути еднаш не си интересен... Бараш да те заборајме дека ќутук со перничиња на нозете си бил ем бараш паралели да прајш.
Олабај се или немаш доволно луѓе за мал фудбал.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom