Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
Аман бе со та страната, ќе ја напрат ( кај и да е).
Шо се запнавте не знам толку во (засега) неважни работи.
Нека се среди еднаш клубот играчки, нека ги суредат канцелариите како шо доликува на еден 6 кратен шампион на Македонија, за страна најлесно е на денешно време.
Џабе страна ако нема шо да се објави на неа.
На темата.
Доста важен меч, можеби и клучен, не за нешто друго, туку за да се фати залет во плејофот.
Ако се добие денес ќе има самодоверба, доста полесно ќе се влези во другите утакмици, нема да оди лесно, и гостувањето во Пролет ќе е тешко, да не прајме муабт за Охрид, реално освен 4 победи со овие две екипи на сите други утакмици сме аутсајдери, затоа е преважно од утакмиците со Цилелург да се освојат бодој, за да сме на чисто после..
Денес да се земат бод(ој), па после да имаме некој мотив и за со Металург на домашен терен.
Мора да се изигра паметно денес, со многу прекини, да се натерат да се мачат за секој гол, не смеј да има лесни голој, посебно не од контри.
Оти ако играме како досега во напад тешко нас, да видиме дали Темо конечно ќе се врати, макар играл и пола утамица,неговото присуство е од примарно значење.
Имаме шанси, по мое сме поспремни на физички план, само да не се прат наивни технички грешки во напад, и да не се разбранат голманите, ако наметниме некое темпо и да ја диктираме играта ние сме апсолутно во предност, тие се под притисок дека треба да тепат, секогаш влегват со сите сили против Пелистер, па тука е шансата, да ги натераме на нервозна игра и да грешат, имат тешки бекој, Дрогата, Пецако, Грузиецо:pos:, ако се изигра агресивна одбрана на нив треба да ги натераме да шуткат од неизградени позиции, ако ги затвориме најопасните ( Кузманоски и Пинки) тука сме, нормално ако имат ден голманите, па како во есента да си ги шлакниме, ама за ова ќе треба одбрана, многу трчање, многу ќотек, и пред се да не се брза.
Очекувам пак меч со малку голови, под 50, реално толку е силата на двете екипи, па во една машка игра да тепаме.
Само машки, без респект, и со самодоверба, треба да поминиме добро.

FB_IMG_1521832836886.jpg

bravo za 2 meseci go unistija to so go gradeja cela godina...uprava odi si!! zaedno so to zenskoto trenerce so go donesovte

Aj so napraj loso upravata ? (Osven so si zamina/go izbrka aljuso )

Очекував пораз ама дека со 7 гола ќе не чукнат е то не.Тешка безидејност,мизерија незнам како некој почетници беа.Имаше удел и судењето огромни грешки имаја судиите на моменти многу не оштетија ама сепак треба да го признајме поразот поарни се на последните два дуели Работник тое то.Мизерни сме во напад бе во последните 15 минути дадовме само еден гол тое страшно...
Борче ако е чоек треба уште одма сам да си дај оставка гледа дека не го бива за тренер нема шо тука дај да не се брукаме срамој живи е она.
И за зимската пауза не се засиливме воопшто многу лош трансфер пазар напрај управата во споредба со Работник си ги собраја Кузманоски и Пинки а можевме и ние да ги собериме нели сега има пари во клубот ама да заборајв тие ги чуват за в лето е тогаш ќе искиниме сигурно ко ќе донесиме некој јутуб играчи ехх беее.Митиќ неможам да го препознам дечкото е најизгубен на теренот страшна работа се на Темо чекат е толку е силата на темо го затворија и него.Рајчич прима некој голој шо не е објасниво како е можно да се примат.А за тие провокаторите Кукоски,Фарук и Пинки немам збор.Пинки го поштовав до ден денес а сега ми е најгадниот играч зеде се диви онде против нас грев невиден.Тое то да гледаме да сме 4 место оти и за погоре реално не сме со овај ростер толку е силата да водиме борба со Охрид па ако успејме арно ама со ова шо го играме во последно се плашам дека и 4 нема да бидиме.
КАТАСТРОФА!

Безидејна игра во напад причинета со бескорисни шутој од немајкаде,одбрана хаотично со повремена доза на паника..
Се на се вкрај разочараја со денешното издание од еден до последен..
Кај цилевци е обратна ситуацијата,се гледа дека се полни со самодоверба и уште од сега се насетува дека ќе газат во останатиот дел од плејофот,гризеа на теренот,за секоја топка се бореа како финале лш да играт.Треба да се признај поразот и да се фати озбилно работата зошто и ова сезона ќе оди фиран..

Тотален дебакл, на,сите полиња.
Игра НУЛА, водство од клупа-такво нешто немаше,идеја,тактика, ништо немаше.
Само желба имаше кај играчите ама џабе, кога беа како стадо овци на колење.
Распашана команда, иста акција ти да прајш 60 минути, се по средина, едно 10 топки од раце му паднаја, 10 над гол, 10 му фати Ивановски само во последните 15 минути.
15 ( петнаЈСЕ)гола,алооо,дно-дна.
27 години активно го следам Пелистер, ваква мизерија неам видено.
Професионални ракометари.:tapp:
Разбирам слаб ден, трема ама на ништо не личат, за само 3 недели ја спичкаја цела добра работа за тие 4 месеци во есента.
Напредок нула, игра никаква, водство од клупа очајно, тактичко прилагодвање кон играта на противникот никакво.
Ти играт истурена одбрана на десен бек и цело второ сите топки од таму ги изгубија, или грешни додавања, пробивања, банани, идеја, тактика нула.
Смени нешто бе, втор пикер, пробај рашири, нека се вклучат и крилата во играта.
Очај, греој,3та утакмица со ред нападот е жива мизерија, денес беше "кулминација".
Мизерија од игра имаме, ај одбраната личи на нешто, нападот е бетер од аматерски, резил.
То е, реално нема шо да бараме со Цилевци, за класа се појјаки, со ваква игра, ќе не шлакат допрва.
Сеа да се среќни ако фатат Европа, како играт нема да ме чуди и со Пролет да изгубиме, а ако играт макар и приближно вака губат во Скопје гарант,да не прајме муабет со Охрид.
Играта не е ни 30% од та со Аљушо.
А истата екипа е, демек и сјачана.
Сега се оправдани критиките за Борче.
Шо тренер си се покажва на вакви утакмици, не со Вардар Џуниор.
Нека го барат Звонко дури е со време, или нека си ја признат грешката со Аљушо и нека го молат, дури има време.
Ништо, скроз ме разочараја.:tapp:
Ништо не прат вака.

https://www.gol.mk/rakomet/markovski-si-podnese-ostavka-pelister-bez-trener-po-derbito

Ако е ова вистина добро е.
Ќе го ценам Борче како чоек ако навистина сам си поднесе оставка пошто ако имаш осет ко ќе видиш дека не оди и дека те неќат треба да си заминиш.
Сега само ги молам да не го клат Корлето за тренер да го унапредат од ЖРК во РК оти се очекувам од овие нека бидат малце сериозни нека донесат салам тренер да не се брукаме.

Abe pelister ne e na cilevci da davat po 2000-3000E za igraci....ne mozat da se borat protiv igraci i sudii....stalno ke bidi tesko so cilevci ja nemat nivnatq mokj da plakjat sudii!!!

Последно уредено:
Ако се права управа, сега е моментот за тренер.
Парите не се проблем, ко можат 7 странци да плаќат, можат било каква плата за тренер да си дозволат, нема оправдување никакво овде.
Куќата од темел се прај.
Најлош можен тајминг беше смената на Аљушо, таман ко фативме залет сами си стегнавме авгогол, се смена цел систем, се се растури, непрепознатливи сме, ко други играчи да се, почудени.
Не можи бе, уствари можи.
20 играчи имаме на платен список, а не можиме тренер да задржиме за ( наводна ) разлика во понуда-побарувачка на цена.
Нека ја спасат сезоната дури има време. па од на лето треба сериозен ремонт.
Не се играчите криви, не е Киро крив шо го терат напад да игра, не е Чуриќ крив шо игра принудно на десен, не е крив Рајчиќ шо фака 5 топки и нема кој да ги прифати и пак в раце му ср враќат нив, не е крив Ивановски шо го " годеа" буквално во второ, не можи ти за 60 минути еден вишок да не напрајш за крило, една нормална топка до пикер да нема, контри да не прајме муабет, рдна полуконтра на Резо за 60 минути, греој, очај.
Не се и судиите толку криви, не секоја за сечење, ама со ваква мизерија од игра и апла да беа за нас пак ќе изгубевме.
Со 20 технички грешки ни РК Бутел нема да го тепаш, не екипа со по 2000 евра плата во просек на прва постава.
Сам ако не се избориш за победата никој нема да ти ја дај на тацна.
Ние во Битола вака ко играме, пред 2000 и кусуро публика ( за нас), нема шо да бараме надвор, не пак во ЕХФ Куп.

Моментално Работник е на ниво на Металург, имаат класа тренер, сосема солидни крила и голема ротација на бек. Да не се лажиме дека со Везенио и другарите можиме да се носиме со нив. Клучен момент на натпреварот според мене беше исклучувањето на Чантурија кое го заработи од клупа. Не можи да се дозволат вакви испади на играчи од клупа а посебно на еден од најискусните. Со поголема дисциплина и да се искористеа пеналите ќе имаше игра на крајот и публиката ќе поможеше.

Судиите не знам кои беа но толку лошо судење немам видено одамна, во 10та минута изгубија контрола на утакмицата со дозволувањето на толку груба игра и прашање на време беше кога ќе ескалира ситуацијата. За пасивните напади не знам што да кажам, се случваше по 2 минути да ја има топката некоја екипа, посебно Работник. Не ги кривам за поразот, имаа грешки за двете екипи но не смеат да помислат од федерација уште еднаш да ги наместат да судат дерби.

И за Маркоски сите сте во право за неговите квалитети како тренер но според мене многу лош потег е менување на тренер во плејоф. Колку и да е лош многу тешко е да се направи сега промена. Освен ако не го донесат Шундовски не го оправдувам овој потег. Не дека Ѕвонко ќе смени многу во играта, тие се играчите но и тоа како ќе послужи за следната сезона. Реалноста е таа, со овие играчи можиме да се бориме за 4то место, и Раул да е тренер не можи ништо да направи кога топката им паѓа од раце на ѕвездите.

Тоа е, нема потреба од очајување. Се кажа и пред почетокот на плејофот, 3то и 4то место нема голема разлика. Доаѓањето на Кузманоски и Петровски ја прекрши израмнетоста на екипите. Работник има моментално покомплетна екипа.

Реално ако се гледа на работите, Пелистер има 3 солидно покриени позиции. Лев бек (Орјоникидзе), пикер (Димитровски и Петров) и десно крило (Чантурија, Јагуриновски по потреба). На сите други позиции екипата е просечна. Пред се проблем во напад е среден бек, каде Везеновски веќе не може да се носи со екипи на ранг на Работник и појаки. За резерва е ок, ама потребен е подобар стартен плеј.
Работник од друга страна има далеку поширок ростер. Солидни крила (Ојлески, Мојсоски), еден пристоен десен бек (Петровски), солиден и пред се многу искусен среден бек во Кузманоски (+Чурлевски како резерва) и голема ширина на лев бек со Дрогришки, Крстевски и Пецаковски. Есента, кога ги немаа Петровски и Кузманоски и кога ако добро се сеќавам и Пецаковски беше повреден, реално Пелистер и имаше малку подобар состав. Но сега е обратна ситуацијата и тоа се гледа на теренот. Реално да го имаа комплетниот состав и уиграност како сега пред еден месец, ми се чини ќе ги минеа и Норвежаните Филинген Берген во Челинџ купот (а ако ги минеа нив не беше многу далеку ни финалето со оглед дека Норвежаните се меѓу 2-3 најдобри останати екипи таму покрај романската Турда и португалската Мадеира).

Останува Пелистер да се фокусира на Пролет и Охрид. Мислам дека можат и треба да ги добијат, па макар и без тренер биле.

За тренер, Шундовски е логична цел. Дали е заинтересиран за преземање на екипата сега е прашање, но меѓу сега и на лето е само 3 месеци разлика.

П.С. А за Работник и нивните изјави дека Металург можат да го победат мислам дека ги очекува сурово враќање во реалноста кога ќе се судрат со Кузмановски, Јагањац и Пешевски.

Razlikata vo korist na rabotnik ja napravija kuzmanoski i m.petroski, a nie go izbrkavme alusevski i ne donesovme sushtinsko zasiluvanje...
Toa pretezna na vagata, nisto poveke nisto pomalku...
Apeliram za pokulturno odnesuvanje na forumot sepak sme konzulski grad...
Jas licno sum mnogu rezigniran od rabotnik (siljan m.) i od ljugeto sto go podrzuvat rabotnik i vcera skokaja vo sala...
Imeno toa e covek koj sorabotuva so site vlasti, i trupa nevideni bogatstva i ebena banka nema daeno za bitola, pa sega duri i praj klub samo da ne omalovazuva kako grad voopsto lecejki gi licnite frustracii...
Kako i da e mora da ostanime zaedno, ckembarite se fenomenalni, sega so niv ja lici salata...
Novata uprava ne gi ima izgubeno site krediti, luge rastrcajte se barajte igraci, trener samo toa e lekot...
AKO GI TEPAME OHRID I PROLET KE NI TREBA SAMO POBEDA PROTIV EUROFARM ZA DA BIDEME TRETI
posto so ist broj bodovi nie sme pred niv
Ama so ovaj sostav tesko treba itna inekcija od dva igraci i salam trener...
A vremeto e prekratko, si spievte na usi..
Pozz

Сите постој шо немаја врска се избришани, и допрва ќе бидат бришани.
Демократија барајте во другите теми, или на ФБ.
Ем вреѓате, плукате по сите, па после ви ги " кршел некој правата".
Или ве вреѓал некој,па уште мене ме цитирате ко небаре јас ви се заканвам и ви карам по форуми, фб, интернет, а вие го прајте то.
Си имате тема за политички случувања, таму расправајте до колку сакате.
Сите граници ги поминавте.
Отсега се шо нема врска со РК Пелистер и е поврзано со политика, вреѓање, ќе биди бришано.
И не ме цитирајте, заврши дебатата.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom