Premier League - Season 2017/2018

• Креатор на темата Креатор на темата ManUtdChampions
  • Време на започнување Време на започнување

#МукиАут

• Вкупно гласачи
    113
Статус
Затворена за нови мислења.
Ливерпулци изгледа порано заминаа на спиење.

Читајте им ги коментарите после прво полувреме, читајте им ги на крај.
Се чувствува стравот, треперат прстињата на тастатура.

Сабота е денот!

Ливерпулци изгледа порано заминаа на спиење.

Читајте им ги коментарите после прво полувреме, читајте им ги на крај.
Се чувствува стравот, треперат прстињата на тастатура.

Сабота е денот!

Еве уште еден што халуцинира :) :)

Еве уште еден што халуцинира :) :)

добро знае он шо прави
никад не паѓа на провокации нит вреѓа иако е вреѓан
си тера плански со филмот дека е глуп а уствари на крај други глупи ке испаднат

Sent from my iPhone using Tapatalk

добро знае он шо прави
никад не паѓа на провокации нит вреѓа иако е вреѓан
си тера плански со филмот дека е глуп а уствари на крај други глупи ке испаднат

Sent from my iPhone using Tapatalk
Има за сите лек :)

А ако изигра средината ок , Салах нема ни топки да добива.

Во принцип не се курчам пред утакмици, уште помалку пред дерби, па и гостинско, па и со Јунајтед АМА, со ваква млитава игра, вашата средина треба да изигра вонсериска утакмица, да би парирала на средината на Ливерпул. Тргни имиња на страна, прајс тегс и очекувања, јас да сум Клоп би излегол со Хендо, Џини и Емре, има да ги натрчаат Матич и Погба, во зуби ќе ги стават, пола топка нема да освојат. Ова дерби, се' е на страна на Ливерпул освен тоа што Јунајтед ќе игра на домашен, па ќе има поддршка од публика. Дерби е, се' може да биде, тоа е факт ама според мене (можеби е субјективно, не велам не) се влече на страна на Ливерпул.

Првата утакмица, кога игравме дома ја глеавме у Сараево со друштво и баш пред утакмица а и по пат, потпишував за нерешено зошто формата на Ливерпул беше очај, срам и беда. Нит игра, апсолутно ништо не се играше. Сега е сосема друга ситуација.

Ќе ми реплицира некој хардокраш со „абе Мурињо е ова, ќе направи тактика“ ама ни Муки не е тоа што беше пред 3-4 години.

Во принцип не се курчам пред утакмици, уште помалку пред дерби, па и гостинско, па и со Јунајтед АМА, со ваква млитава игра, вашата средина треба да изигра вонсериска утакмица, да би парирала на средината на Ливерпул. Тргни имиња на страна, прајс тегс и очекувања, јас да сум Клоп би излегол со Хендо, Џини и Емре, има да ги натрчаат Матич и Погба, во зуби ќе ги стават, пола топка нема да освојат. Ова дерби, се' е на страна на Ливерпул освен тоа што Јунајтед ќе игра на домашен, па ќе има поддршка од публика. Дерби е, се' може да биде, тоа е факт ама според мене (можеби е субјективно, не велам не) се влече на страна на Ливерпул.

Првата утакмица, кога игравме дома ја глеавме у Сараево со друштво и баш пред утакмица а и по пат, потпишував за нерешено зошто формата на Ливерпул беше очај, срам и беда. Нит игра, апсолутно ништо не се играше. Сега е сосема друга ситуација.

Ќе ми реплицира некој хардокраш со „абе Мурињо е ова, ќе направи тактика“ ама ни Муки не е тоа што беше пред 3-4 години.
emre ne smee da igra 10 zolti napraj , united kako i na sekoe derbi ke si igra avtobuski ocobol ,ne go gledajte denesniov united , mrgo gi ima klasificirano utakmicite kade treba avtobus, kade kombe kade mini van ,a pull spagja vo kategorja na dvokaten taka da nitu nie ke se iznaigrame ke imame edno 3 pati pojke pasoj od niv i posed nad 60 sansi 3-4 pojke ali de gea se skia na sve strane taka da pojke me vleci kon 1-0 za united ili 1-1 ako dat tie prvi gol ako daj pull ke i polni do 3-4 mozebi

I Looserpool ne e toa sto bese 30 godini titula nemate ;)))))))

emre ne smee da igra 10 zolti napraj , united kako i na sekoe derbi ke si igra avtobuski ocobol ,ne go gledajte denesniov united , mrgo gi ima klasificirano utakmicite kade treba avtobus, kade kombe kade mini van ,a pull spagja vo kategorja na dvokaten taka da nitu nie ke se iznaigrame ke imame edno 3 pati pojke pasoj od niv i posed nad 60 sansi 3-4 pojke ali de gea se skia na sve strane taka da pojke me vleci kon 1-0 za united ili 1-1 ako dat tie prvi gol ako daj pull ke i polni do 3-4 mozebi
со 9 жолти е Емре, се влече веќе 2 утакмици така, 9тиот го напраи со Сотон пред 3 кола. Задњи две утакмици Ливерпул не ни има напраено картон.

Ливерпул е несомнено во подобра форма, тоа е факт. Мурињо ќе игра на нерешено, и со некоја ако пројде-пројде контра. За тој натпревар јас имам два прашалници моментално.
Првиот е дали ќе играат тапчовциве на централни бекови, или ќе се врати Баји. Вториот ми е Ливерпул. Откако се во форма, ги немам гледано против автобус екипа што ќе им го отстапи поседот, и ќе се брани најдлабоко што може, за брзината на напаѓачкото трио да е небитна. Не знам дали имаат алтернативен квалитет, ако некој им ја убие брзината.

Ливерпул е несомнено во подобра форма, тоа е факт. Мурињо ќе игра на нерешено, и со некоја ако пројде-пројде контра. За тој натпревар јас имам два прашалници моментално.
Првиот е дали ќе играат тапчовциве на централни бекови, или ќе се врати Баји. Вториот ми е Ливерпул. Откако се во форма, ги немам гледано против автобус екипа што ќе им го отстапи поседот, и ќе се брани најдлабоко што може, за брзината на напаѓачкото трио да е небитна. Не знам дали имаат алтернативен квалитет, ако некој им ја убие брзината.

Па не се прославија против Свонси, кој што длабоко се бранеше и го начекаа киксот на дајк. Формата не значи ништо во дербито, на почетокот на сезоната ние бевме во подобра форма, па не успеавме да собереме 3 бода заради Мурињо.

Па од нова година, Свонси и ВБА пораз, кои беа утакмици пред месеципол и на кои потонавме, тука се Евертон (60-40), Хадерсфилд (75-25), Вест Хем (70-30) и Њукасл (70-30) се победи а на утакмиците противниците се бранеа цело време, во заграда ти ставив посед во корист на Ливерпул.[DOUBLEPOST=1520297287][/DOUBLEPOST]
Па не се прославија против Свонси, кој што длабоко се бранеше и го начекаа киксот на дајк. Формата не значи ништо во дербито, на почетокот на сезоната ние бевме во подобра форма, па не успеавме да собереме 3 бода заради Мурињо.
И ВБА не' уништи.

Ќе видат табела пред да си легнат.
Така е де...не смеат да се радуваат на пресврт во последни 2 минути затоа што се втори на табела и немаат шанси за прво, а не им е сигурен сеуште топ4 пласманот.

Стварно не знам зошто слават оние на кои уште од сега не им зависи победата затоа што немаат шанси за Европа и не се загрозени од испаѓање.

Спорт е ова сепак и главна сатисфакција на секој е да победува и ако има можност да биде што подобропласиран.

Sent from my SM-A310F using Tapatalk

Баш за ова читав статија вчера, како Ливерпул до некаде ја надминува оваа детска болест (нормално, фудбал е и секогаш може да се случи кикс) и дека малку по малку, учи како да ги добива овие екипи. Последните три такви меча против Хадерсфилд, Вест Хем и Њукасл, екипи се бранеа со 11 играчи зад топка, а Ливерпул даде 9 гола на тие три утакмици.
Нешто што е впечатливо во мечевите против вакви екипи последниве 2-3 месеци е тоа што кај играчите и кај навивачите малку по малку исчезнува паниката која се створа уште во 30-та минута ако Ливерпул нема дадено гол.

Ако со ова "автобус екипа" алудираш дека Јунајтед сабота ќе игра така, немој да мислиш дека Ливерпул без главо ќе тргни на победа. Гарантирам дека и Клоп ќе е задоволен со реми.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom