- Член од
- 26 јуни 2013
- Мислења
- 3.597
- Поени од реакции
- 14.641
Уметноста е за доживување. Политиката, историјата, математиката, тие треба да ги разбереш за да ги познаваш. Уметноста не бара логика, не е ограничена од простор и од време, туку постои за да мрдне нешто во нас. Јас не знам што сака да каже на пример... Линч со Inland Empire, ама убаво ми е кога го гледам филмот, си го доживувам на свој начин, буди нешто во мене (колку и да изгледа клише).
Исто така не знам ништо посебно од наука, од астрономија особено, имав еден атлас како помал и него го имам прочитано, па после изгледав две епизоди од Cosmos, па почнав да ја гледам Lost. И неа не ја разбравме, како што велиш ти 99 посто не ја разбравме серијата, ама убаво ни беше. Кога излегов од кино после Интерстелар не се осеќав исто како и кога влегов. Не знам како поедноставно да ти објаснам.
Има еден филм со Џим Кери кога жена му оди со џуџе црнец и после тој ги расти синовите црнци. Ова го разбираш? Логично ти е?
''Кога излегов од кино после Интерстелар не се осеќав исто како и кога влегов. Не знам како поедноставно да ти објаснам.''-Секој човек на планетата.
Џими дали пријателов твој го има прочитано текстов и што ти мислиш за уметноста коа ќе улета сеа со ''Депресивната носталгија на реципрочни животни структурни канџи поткрепени со биохемиска мисла на дегенерирање на живата во тебе ти дава чуство на симфониско лудило од прашини и честички со кое го наговестува со директно вбризгување на дегенерици со која ми ја превртува дијафрагмата и ми дава умствено бесознание но тоа не е се ми предизвикува и ректално крвавање како да е засадена во мене деструктивен бран на омраза но сите овие симптоми водат кон љубовта кон уметноста''-Јебеш ти савремени говор када морам да седим са речник пред компјутером да разумем шта прича овај човек Сашо гигов гиш неможе ни сам да се разбере од што е интелектуална шупелка.....and we have whatto from 2015