Serie A 2017/2018

• Креатор на темата Креатор на темата Марли
  • Време на започнување Време на започнување

Koj ќе биде шампион оваа сезона

• Вкупно гласачи
    261
Статус
Затворена за нови мислења.
Можи на коцки гледам јас не на стрим нормален, ама она не беше пенал. Не знам зошто се чекаше толку.

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk
kako ne bese so raka ja udri, i mu potvrdija prvicno toa, pa posle uste ednas pregleduvaa za dali e ofsajd, ili faul, najverojatno faul e svirnat nad sandro, sve drugo e presedan. A faul najverojatno imase, ali samo ednas povtorija od eden agol.

definitivno faul e svirnat, cista odluka.

definitivno faul e svirnat, cista odluka.
Офсајд е свирнат, раката на судијата беше крената горе.

Штом е свирнат офсајд тогаш допирот од Сандро се смета за ненамерен, според правилата барем е така. Тоа беше целата дебата и за она некни на Ливерпул, не свирнаа офсајд заради тоа што според судиите Ловрен намерно играл со топката. Ако играш ненамерно не активираш играч од офсајд позиција. Иако имаше основа и за прекршок и Сандро беше во пад немаше контрола воопшто.

Офсајд е свирнат, раката на судијата беше крената горе.

Штом е свирнат офсајд тогаш допирот од Сандро се смета за ненамерен, според правилата барем е така. Тоа беше целата дебата и за она некни на Ливерпул, не свирнаа офсајд заради тоа што според судиите Ловрен намерно играл со топката. Ако играш ненамерно не активираш играч од офсајд позиција. Иако имаше основа и за прекршок и Сандро беше во пад немаше контрола воопшто.
vo italija dopustaat igranje iako sudijata kreva ofsajd, pri tesni situacii, rabotata e sto od var javija deka e faul, toa go pokazuvase so poslednata repeticija reziserot, apla bese ocigledno deka barase kadri za da se vidi kontaktot so nogata na sandro.
Ova so ofsajdot bese i na napoli milan, pa bese priznaen golot iako liniskiot krena zname, zasto zgresi.
Faul cist imase, ofsajd u nikoj slucaj zasto sandro bese toj sto podade, igracov na fiorentina nisto ne napravi, samo faulirase ne ni igrase so topkata, kako i da e dobra odluka.

Офсајд е свирен мислам...без разлика што Сандро играше последен со топката (ако нема намера а во тој случај паѓајки ја закачи топката тогаш се суди офсајд), доколку му даде пас, или слично по негова грешка тогаш не се суди офсајд.

vo italija dopustaat igranje iako sudijata kreva ofsajd, pri tesni situacii, rabotata e sto od var javija deka e faul, toa go pokazuvase so poslednata repeticija reziserot, apla bese ocigledno deka barase kadri za da se vidi kontaktot so nogata na sandro.
Ova so ofsajdot bese i na napoli milan, pa bese priznaen golot iako liniskiot krena zname, zasto zgresi.
Faul cist imase, ofsajd u nikoj slucaj zasto sandro bese toj sto podade, igracov na fiorentina nisto ne napravi, samo faulirase ne ni igrase so topkata, kako i da e dobra odluka.
Целосно погрешно си ја интерпретирал ситуацијата.

На кратко вака беше. Играчот на Фиорентина играше со топката таа се удри од Сандро и заврши кај оној што центрираше. Судијата свирна пенал, му потврдија дека нема голема грешка во проценката за тоа. Но после тоа прегледаа уназад и досудија офсајд за она што погоре го објаснив. Не фаул, туку офсајд, судијата досуди со крената рака нагоре со која се покажува офсајд, а не прекршок.

Pak ke kazam neznam kolku moze ova da bide ofsajd, kontakt minimalen imase od igracov na fiorentina ama ne so nasoka na pas kon onoj sto bese u ofsajd, tuku nakaj sesnaesterec, a sandro ja otera dole u drug pravec, ama i da e ofsajd eve spored pravila iako mislam deka debilno e u slucajov da bide ofsajd, imase i faul, taka da nebitno, bitno e sto ne se osteteni fiorentina.

Како и да е 5 минути како телиња да гледаме циркуз за на крај пак да не ни е јасно ... пропала ствар е ова варо.. една работа е пола минута да се изгуби за ова , друго е 5 минути... што ако има уште 2-3 слични ситуации во текот на мечот?

Како и да е 5 минути како телиња да гледаме циркуз за на крај пак да не ни е јасно ... пропала ствар е ова варо.. една работа е пола минута да се изгуби за ова , друго е 5 минути... што ако има уште 2-3 слични ситуации во текот на мечот?
kako be propala stvar, pa da ne bese var ke bese penal, a ne trebase da bide svrirnat radi ete, navoden ofsajd, ali i da ne e ofsajd, faul e :)
jedini problem e sto ova mozese za maskimum minut ipol do 2 eve, da se vidi i cao, premnogu se odovlekuva a moze mnogu pobzo da se reshat ovie stvari.

Kako u rqkometo ke stopirat vremeto dodeka sudite gledat vo ekrano igracite moze da odat na mocanje do soblekuvalnata.

Значи судијата прегледува на ВАР и си ја исправа одлуката (нели затоа беше донесен ебениот ВАР, за да се намалат грешките) ама битно по нетов (не на форумов конкретно) врие од комплексаши кои мислат дека Јуве го покрал бодовите. Какви морони држи земјава, мајко мила:facepalm::facepalm::facepalm: Овие да цркнат вечерва, никаков зијан нема да види светов.

Прво не е фаул она над Сандро, второ Сандро ја додаде топката до играчот на Фиорентина, срамна и скандалозна одлука али добро, ништо ново.

Значи судијата прегледува на ВАР и си ја исправа одлуката (нели затоа беше донесен ебениот ВАР, за да се намалат грешките) ама битно по нетов (не на форумов конкретно) врие од комплексаши кои мислат дека Јуве го покрал бодовите. Какви морони држи земјава, мајко мила:facepalm::facepalm::facepalm: Овие да цркнат вечерва, никаков зијан нема да види светов.

Ти ако се замараш со секаква примитивна и неписмена багра што пишеле и како пишеле кај ќе ти оди паметот не знам....секој си има право на свое мислење и џабе ќе се докажваш .

Иначе што да видам,не го гледав натпреварот ама штом го видов резултатот и јасно ми беше дека се имаат случено некакви судиски глупости со ВАР и кога дојдов да ја прочитам темата веќе се уверив:pos:..шо екипа ќе беше Јувентус,и најреално да победи пак ќе има циркузи на нивните натпревари:LOL:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom