Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Ako imas ksmet samo srafot e olabaven i treba da se nasteluva pozicijata i da se stegne nazad, a moze i da ima skinata ili otkacena sajla.

И јас веќе еден подолг период со мојава корса ц се соочувам со „лабав“ менувач кога е во лер, а кога убацувам во прва или втора забележувам мал отпор при смена, односно убацување во овие две брзини. Белки не е некој посериозен проблем?:cautious:

Момци , ај ако може некоја проценка на штетава, односно колку ќе ме кошта горе доле поправка .Крилото е најсјебено,најмногу деформисано, ќе може да се исправи или мора ново.. исто и хаубата што мислите... тука во Германија несакам ни да прашам, поефтина е цела кола комплет одколку поправка на оваа штета.. инаку пичка му мајчина на невремето пред 2 недели, дигна цел покрив на напуштена зграда и директ на моја хауба, паркирана измеѓу 20 германски коли , и после немало расизам ....... а и јас сум за стап, плати каско бе голтар....

20180121_115346.jpg

20180121_115355.jpg

20180121_115358.jpg

Момци , ај ако може некоја проценка на штетава, односно колку ќе ме кошта горе доле поправка .Крилото е најсјебено,најмногу деформисано, ќе може да се исправи или мора ново.. исто и хаубата што мислите... тука во Германија несакам ни да прашам, поефтина е цела кола комплет одколку поправка на оваа штета.. инаку пичка му мајчина на невремето пред 2 недели, дигна цел покрив на напуштена зграда и директ на моја хауба, паркирана измеѓу 20 германски коли , и после немало расизам ....... а и јас сум за стап, плати каско бе голтар....

20180121_115346.jpg

20180121_115355.jpg

20180121_115358.jpg

Бојава е малце специфична, али гледај по отпади може ќе најдеш некоја хауба и крило за ефтино, боље така него да плаќаш мајстори да ти ја прават и да ти испука по неколку години китот.

20180121_115346.jpg

20180121_115355.jpg

20180121_115358.jpg
Осигурање Teilkaskoversicherung немаш ли?

20180121_115346.jpg

20180121_115355.jpg

20180121_115358.jpg
Максимум крило хауба 150€,Само крило 50 хаубатае поголема нешто повеќе,ама мислам дека добар мајстор ќе ја дотера по ќеф.
Да најдеш донатор половњак во иста боја би било супер, а во друга боја ќе ти дојде поскапо од тое 150€ бидејќи го плаќаш делот па средување фарбање.

@Kadaif Јок Бурда ... на бг табли ја возам.. со основно осигурање...
Имаш две опции:

1. Ќе ја продаеш на некој ауто-дилер колата у немачка (може ќе ти дадат добра понуда, сеа не знам како иде со бг табли)

2. Да се напиеш една студена вода ( шо би рекле бугарите)

Се работе за опел астра г 2.0 дти кога ја ставаш во брзина и кога менуваш прави туп туп а сега воопшто не сака да тргне што може да биде?

Здраво.. да заврши зимава и сакам да ја исполирам колата дека до сега ни еднаш ја немам исполирано,па сакам сеа да ја светнам малце :D
Да не знаете каде во Скопје има добар мајстор што се занимава со ова, а воедно цената да е нормална?

Здраво.. да заврши зимава и сакам да ја исполирам колата дека до сега ни еднаш ја немам исполирано,па сакам сеа да ја светнам малце :D
Да не знаете каде во Скопје има добар мајстор што се занимава со ова, а воедно цената да е нормална?
Ти може ја немаш полирано, но ако ти е купена од увоз биди сигурен дека е полирана онолку пати колку што е продадена, а ти си отприлика 5ти газда.

Па ти види сеа уште колку останало од лакот и да не се чудиш ако после треба да ја фарбаш :D

Ти може ја немаш полирано, но ако ти е купена од увоз биди сигурен дека е полирана онолку пати колку што е продадена, а ти си отприлика 5ти газда.

Па ти види сеа уште колку останало од лакот и да не се чудиш ако после треба да ја фарбаш :D
Друго беше прашањето :rolleyes:

problem so palenje ford mondeo 2.0 tddi, voopsto ne vergla, samo se slusa nekoj specificen zvuk kako zelezo da struga, cim ke ja zapalis na butkanje si raboti normalno.

Sent from my 5051X using Tapatalk

problem so palenje ford mondeo 2.0 tddi, voopsto ne vergla, samo se slusa nekoj specificen zvuk kako zelezo da struga, cim ke ja zapalis na butkanje si raboti normalno.

Sent from my 5051X using Tapatalk

пробај со друг акумулатор, обично тој кога не го бива не може ни да вергла

Можно е до анласерот се потроши четкиците или клемата е лабав односно не е добро наместен или стегнат

Sent from my iPad using Tapatalk

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom