Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Каде да ставам антифриз и кој антифриз е најдобар?

Во гепек се ставаат две туби,една на багажаникот само стегнија со јаже да не летне при брза вожња.
Можеш една и под возачко седиште колку да не ти мрзнат нозете дури возиш.

Во гепек се ставаат две туби,една на багажаникот само стегнија со јаже да не летне при брза вожња.
Можеш една и под возачко седиште колку да не ти мрзнат нозете дури возиш.

Греота за тебе. Баш ми е жал за тебе...

Знам каде се става, прашањето ми беше кој е најдобар.

Греота за тебе. Баш ми е жал за тебе...

Знам каде се става, прашањето ми беше кој е најдобар.

Нема разлика кој е најдобар туку види што боја ти е антифризот што моментално користиш и таква боја ќе земеш инаку ако помешаш различна боја ќе си направиш сапуница (ретка пена) . Освен ако скроз менуваш антифриз.

Sent from my iPad using Tapatalk

Како се движат цените за тојота аурис 2012

Нема разлика кој е најдобар туку види што боја ти е антифризот што моментално користиш и таква боја ќе земеш инаку ако помешаш различна боја ќе си направиш сапуница (ретка пена) . Освен ако скроз менуваш антифриз.

Sent from my iPad using Tapatalk

Како да проверам боја на антифризот?
Можам сам или на сервис да ја однесам за да ми видат?

Бојата на антифризот се препознава на самиот сад за антифриз.Најчесто садот е пластичен полупрозирен и се гледа или е црвена или е плаво-зелено течност во него,трето нема.Ако не си сигурен на сервис без проблем ке определат.

На сервис секако дека можат да видат. За да провериш ти, отвори го казанчето и со едно стапче брцни малку внатре во антифризот колку да остане на стапчето антифриз. Потоа земи бела хартија и со стапчето на кое имаш антифриз - капни на хартијата. Ќе видиш одма која боја е :)

BMW 316i benzinec 2002 do 2004 godina dali se pogodeni? defekti sto najveke strada? odrzuvacka i kakva voznja imat?

BMW 316i benzinec 2002 do 2004 godina dali se pogodeni? defekti sto najveke strada? odrzuvacka i kakva voznja imat?

Не е тој мотор најпогоден, тој постариот од 1999-2001 е многу поиздржлив. M43 беше мислам.

На сервис секако дека можат да видат. За да провериш ти, отвори го казанчето и со едно стапче брцни малку внатре во антифризот колку да остане на стапчето антифриз. Потоа земи бела хартија и со стапчето на кое имаш антифриз - капни на хартијата. Ќе видиш одма која боја е :)

Само да внимава да не се помешал антифриз и течност за ветробранско стакло [emoji16][emoji16][emoji51]

Sent from my iPhone 6s Plus using Tapatalk

Само да внимава да не се помешал антифриз и течност за ветробранско стакло [emoji16][emoji16][emoji51]

Sent from my iPhone 6s Plus using Tapatalk

Не се секирај, знам каде се стави антифриз и каде течност за ветробранско стакло...

@gjoko-mkd фала за помошта, го извадивме со другарот алансерот сменето бендих и лагери, на страшно лошо место стои ни требаше повеќе од еден час да го извадиме, само цената малце скапо ми излезе, искрено помалку очекував, деловите ги купив 2000 и автоелектичарот 500 ми зеде.
Инаку имам и друг проблем да не случајно можеби знаеш што е работава, кога ќе го уклучам парното ми се уклучува и перката (двете) што е кај ладилникот, доколкку ја пуштам на ладно климата нема проблем.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom