Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
eve napraviv i edno video moze nekoj imal slicen problem, ne ke e do akumulatorot.http://cloud.tapatalk.com/s/5a76c7a7b822d/VID_20180204_093734.mp4

Sent from my 5051X using Tapatalk
Бендексот од анласерот. Тоа е оној дел со запчаник на анласерот кој служи да го заврти замаецот. Тој е составен од еден лагер на кој има запчаник. Кога лагерчината внатре ќе направат лежиште...се јавува проклизување.

Пред една недела менував на Ауди А4, во продавница беше 1500 денари

Бендексот од анласерот. Тоа е оној дел со запчаник на анласерот кој служи да го заврти замаецот. Тој е составен од еден лагер на кој има запчаник. Кога лагерчината внатре ќе направат лежиште...се јавува проклизување.

Пред една недела менував на Ауди А4, во продавница беше 1500 денари
fala druze ako e toa ke go smenime so drugar.

Sent from my 5051X using Tapatalk

Но освен што треба да го извадиш анласерот, треба и да го растуриш....и да го склопиш

Јас на времето овие бендекси сум ги отварал и ефикасно сум го отклонувал кварот. Но за тоа треба бендексот да е од таков тип да може да се отвори и делот каде притиска цилиндричната ролна да се обработи(со обична брусалица)

овие новиве мислам дека неможи да се отворат

Имам Ауди А8 4.2 V8 quatro 98г ,пред месец дена се враќав од Врање и на 270 затресува минимално предна десна страна,на волан се осеќа,ја однесов сегде,на центрирање,на компјутер,механичари 4 и ништо не може да се најде,можно ли е само тоа не сум видел од предните гуми некоја да е понапумпана ??

Имам Ауди А8 4.2 V8 quatro 98г ,пред месец дена се враќав од Врање и на 270 затресува минимално предна десна страна,на волан се осеќа,ја однесов сегде,на центрирање,на компјутер,механичари 4 и ништо не може да се најде,можно ли е само тоа не сум видел од предните гуми некоја да е понапумпана ??

Освен затресување дали создава бучава па макар и малку бучава што не било исто како предходното??? Одново балансирај предните гуми кај вулканизер

Sent from my iPad using Tapatalk

Zdravo,

Sto mislite za Chevrolet Captiva benzin+plin 2.0. ? Nekoe iskustvo okolu potrosuvacka?

Ве молам некое мислење/совет за две коли и двете ме ставаат во дилема.
Размислувам за Opel Insignia 2010+ год. бензин/плин 140ks, па сакам да прашам како стојат овие Опели оти читав од Опел да се бега како ѓаол шо бега од темјан, посебно електрониката слаба. Исто сакам да прашам, друга кола која ме обзеде е Мазда 6 фејслит 2010+ 2.2 и 2.0 дизел, исто и за овие прочитав дека имале мака со турбина, некош нејчеле ни контакт да даат и читав дека користеле дизел мотор на Пежо, исто така ми кажаа дека немало врска дека јапонците работеле како мравки тие проблеми биле кај Мазда 3, знам дека секоја кола како кола мора да има свој мани и дека зависи од тоа каква ќе ја купам.

- Благодарам од напред!!!

Убаво е само кога само затресила предната страна, си можел и да се треснеш па да ти ја нема страната, тој пат особено плачи за 300 ;)

Убаво е само кога само затресила предната страна, си можел и да се треснеш па да ти ја нема страната, тој пат особено плачи за 300 ;)

Не гледаш дека трола?:D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom