Општи дискусии за ТВ серии

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Кој бара интересна крими серија за разонода, Ozark е добра. Не очекувајте ништо посебно за на газ да паднете ама има одредена напетост.

Член од
1 јуни 2011
Мислења
6.962
Поени од реакции
9.593
предлог за Некоја серија шо се дешават во минатото како Спатак,Викинзи итн
п.с.
Оваа серијата Табу вреди ли да се почне да се глеа

Член од
16 ноември 2007
Мислења
3.641
Поени од реакции
3.266
Кој бара интересна крими серија за разонода, Ozark е добра. Не очекувајте ништо посебно за на газ да паднете ама има одредена напетост.
+1

Ми се чини дека во еден здив ја изгледав цела прва сезона.

Член од
1 септември 2014
Мислења
5.155
Поени од реакции
7.858
Damnation уште една вестерн серија која ми се допаѓа. Не е нешто посебно добра, но мене ми е интересна, а и имам мерак на таков жанр. (y)
Излезени се веќе 7 епизоди.
Ја изгледав цела за нецели 2 дена, чекав да излезе и 10та епизода па да удрам маратонски :D
Се сложувам со тоа што си пишал, ништо посебно, иако морав да ја погледнам ради жанрот, и сепак не се разочарав. Убаво опфатен јужњачкиот шмек, добар саундтрек, ептен ми се свиѓаше работава на камерата, некои кадри ми останаа во памтење и беа одлични. Плус си го поштувам Логан Маршал Грин од Quarry, одличен беше и тука, штета што не ја продолжија со втора сезона оваа.
Ич нејќам очигледни сцени и дијалози, ама сцената после убиствата во црквата се наежив колку добро го доловија моментот и двајцата, hands down.

Член од
30 декември 2014
Мислења
378
Поени од реакции
460
Солидна аргентинска крими драма, штета што пак излезе шпанска серија на крајот

El Jardín de Bronce
https://www.imdb.com/title/tt7048386/
Ја изгледав уште летото, мене ми беше одлична од секој аспект. :cuc: Навистина неочекуван крај, иако имаше логика. Ќе има и втора сезона годинава.

Ја гледал некој Епитафи (Epitafios) исто ко-продукција на HBO и Pol-ka? Две сезони има со тоа што втората сезона е снимена дури 5 години по првата. По жанр е хорор крими-драма, а сум прочитал многу добри критики за истата. Ја има истотака на HBO видеотека како и Бронзената Градина.
http://www.imdb.com/title/tt0423646/

Член од
5 април 2012
Мислења
8.152
Поени од реакции
8.946
Ја изгледав уште летото, мене ми беше одлична од секој аспект. :cuc: Навистина неочекуван крај, иако имаше логика. Ќе има и втора сезона годинава.
Така така ми беше, ама последните 2 епизоди беа доста лоши и ми делуваа некако избрзано. Не ми се допаднаа Индијана Џонс елементите во приказната.

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.635
Поени од реакции
31.850
Homicide: Life on the Street

Партали. Кој гледал The Wire и оваа ќе му легни скроз. Голем дел од екипата се повторува, плус нешто Сопранови, плус по некоја филмска ѕвезда. Сценариото одлично, дијалозите на ниво со добар хумор, и имаш карактери од генијалци до типичен џандар кој си тера филмот.

Член од
5 април 2012
Мислења
8.152
Поени од реакции
8.946
Џеф Даниелс беше генијален во The Newsroom (штета што серијата стана многу лоша) а сега во најава е серија со одлична тема и актерска екипа The Looming Tower

Член од
17 ноември 2012
Мислења
4.548
Поени од реакции
5.305
Препорака за мистерија слична на The Missing, ама да не биде sci fi?

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Kajgana Shop

На врв Bottom