Фудбалски/трансфер дискусии

• Креатор на темата Креатор на темата Dani
  • Време на започнување Време на започнување
Добро ти ментален ли си или стварно си глуп ? Јунајтед 5 години абер нема и сфати дека мора да потроши вреќи пари за да ги донесе играчите што му фалат или ги испуштил.Тоа што клубот е способен да му даде 400.000 фунти плата и смета дека е ок , јас не можам ништо да направам.Можам само да кажам дека не се согласувам , ама на крај на ден ете некои луѓе ти направија математика кај нас во фан клуб дека таа плата е иста ко да го платиле трансферот 90-100 милиони евра ако играчот беше под подолг договор. Те мислев за оки лик , али ти си станал бетер од хуморот на другар ти змеј.

Добро ти ментален ли си или стварно си глуп ? Јунајтед 5 години абер нема и сфати дека мора да потроши вреќи пари за да ги донесе играчите што му фалат или ги испуштил.Тоа што клубот е способен да му даде 400.000 фунти плата и смета дека е ок , јас не можам ништо да направам.Можам само да кажам дека не се согласувам , ама на крај на ден ете некои луѓе ти направија математика кај нас во фан клуб дека таа плата е иста ко да го платиле трансферот 90-100 милиони евра ако играчот беше под подолг договор. Те мислев за оки лик , али ти си станал бетер од хуморот на другар ти змеј.
Не бе, јас само сакав да си кажам дека според мене не е ок да донесеш нов играч со толку поголема плата од тој што го плаќаш моментално најмногу, а да не е Роналдо или Меси. Само тоа. Ама цел ден ме цитираат поради тоа, пробувајќи да го оправдаат на милион начини и затоа се добива слика дека којзнае што зборам :D

Тоа дека не иде во Челси. Инаку, 100% ке беше во ред.

Кутињо 160 милиони фунти
Дембеле 122 милиони фунти
Погба 90-100 милиони фунти ( 290.000 плата)
Руни на времето се закануваше дека ќе си замине од клубот и му дадоа плата 300.000 и клаузула дека додека е член на Јунајтед ќе биде најплатен играч.Све е отидено по ѓаволите , профитот што го носи фудбалот моментално дозволува вакви глупости и астрономски плати.Наредно лето и кај вас ќе има некој со 300.000+ плата чисто ради муабет.Поентата ми е дека јас и ти до утре може да си праиме чаршиски муабет како ова не чини и дека порано било подобро, ама реалноста е таа што е.

300.000 - 400.000 неделна плата е пичкин дим и секој од Манчестер, Сити, Челзи , Ливерпул , Арсенал и Тотенхем дури може да си дозволи да му даде на играчот.Некој ќе го напраат тоа сега , некој на лето ако сакаат да ги задржат главните играчи или да донесат ѕвезда.

А и да се надоврзам чисто , ја не ни сакам да го потпишат Санчез ама не земам тука да се убедувам со цел фан клуб зошто јас лично не го сакам или да им се качувам на глава за 2 години ако биде флоп дека не сум го сакал и не требало да го донесат( демек фановите ги слушаат тие таму).

Иначе баш заради ова сте стварно посебни. Да пишев дека Ливерпул се луди што дале 75 милиони за дефанзивец, ќе дојдеше некој од нивните овде и ќе ми пишеше е добро де стварно е многу ама ете очајно ни беше потребен и решија да дадат. И на тоа ќе остане.
Ама вие сте спремни да се натегате со денови за да докажете нешто што ни сами не знам дали знаете што е, па и јас сум спремен да ви враќам и да видиме до кај ќе стигнеме :toe:

Кутињо 160 милиони фунти
Дембеле 122 милиони фунти
Погба 90-100 милиони фунти ( 290.000 плата)
Руни на времето се закануваше дека ќе си замине од клубот и му дадоа плата 300.000 и клаузула дека додека е член на Јунајтед ќе биде најплатен играч.Све е отидено по ѓаволите , профитот што го носи фудбалот моментално дозволува вакви глупости и астрономски плати.Наредно лето и кај вас ќе има некој со 300.000+ плата чисто ради муабет.Поентата ми е дека јас и ти до утре може да си праиме чаршиски муабет како ова не чини и дека порано било подобро, ама реалноста е таа што е.

300.000 - 400.000 неделна плата е пичкин дим и секој од Манчестер, Сити, Челзи , Ливерпул , Арсенал и Тотенхем дури може да си дозволи да му даде на играчот.Некој ќе го напраат тоа сега , некој на лето ако сакаат да ги задржат главните играчи или да донесат ѕвезда.
Тоа е тоа де, ама нема ништо страшно во тоа и вие да речете дека е премногу и да се согласиме. Наместо тоа, 20 различни луѓе ме цитираат со 20 различни оправдувања, од кои повеќето немаат никаква врска со тоа јас што пробувам да го кажам и на крај тешко дека некој знае што уствари збориме.

Стварно си дибек.

МНОГУ Е ЗА МЕНЕ И ТЕБЕ ШТО НЕ ГО ПОДРЖУВАМЕ МОДЕРНИОТ ФУДБАЛ

Модерниот фудбал самиот налага вакво нешто.Ова е најпрост начин да ти објаснам.Добиваш како клуб повеќе пари од ТВ Права и Спонзори.Играчите во тој клуб како и целиот свет имаат пристап до тие податоци.Кога некој знае дека имаш пари и имаш потреба од него он те молзи до максимум зошто тоа е МОДЕРНИОТ ФУДБАЛ.И ти како клуб си викаш мене ми се битни успесите и приходите, дали ќе скратам парче од колачот за да си останам успешен клуб мене не ми менува тој ситнеж, во случајов платата од 400.000 фунти.Сеа сфаќаш ?

Во Јуве таа 400.000 неделна плата ќе му ја исплаќаат на рати со опција да ги позајмат дадените пари.

во биткоини ќе му ја плаќаат:icon_lol:

Стварно си дибек.

МНОГУ Е ЗА МЕНЕ И ТЕБЕ ШТО НЕ ГО ПОДРЖУВАМЕ МОДЕРНИОТ ФУДБАЛ

Модерниот фудбал самиот налага вакво нешто.Ова е најпрост начин да ти објаснам.Добиваш како клуб повеќе пари од ТВ Права и Спонзори.Играчите во тој клуб како и целиот свет имаат пристап до тие податоци.Кога некој знае дека имаш пари и имаш потреба од него он те молзи до максимум зошто тоа е МОДЕРНИОТ ФУДБАЛ.И ти како клуб си викаш мене ми се битни успесите и приходите, дали ќе скратам парче од колачот за да си останам успешен клуб мене не ми менува тој ситнеж, во случајов платата од 400.000 фунти.Сеа сфаќаш ?
Значи јас викам дека според мене е многу, и ти викаш дека според тебе е многу. Кај е проблемот? :D

Се изнапишаа 300есеи и му се најде 38288 мани на трансферот а уште не е ништо готово. Ќе си пукне Донев од мака ама не си паѓа на газо. :D

А тек кога ќе го земеме Дибала на лето. :cool:

во биткоини ќе му ја плаќаат:icon_lol:

На Марота биткоините...

thumbnail.asp

Донев што се секираш сеа коа ќе го донесеме Керол има да трпаме по 3 комада минимум,
Се изнапишаа 300есеи и му се најде 38288 мани на трансферот а уште не е ништо готово. Ќе си пукне Донев од мака ама не си паѓа на газо. :D

А тек кога ќе го земеме Дибала на лето. :cool:
Нели Гризман ќе го земевте.

Проблемот е кај нас двајца што мислиме дека е многу.А во реалноста на парите што се вртат моментално плата од 300 до 400 илјади фунти за играч што ти треба или го посакуваш, а е веќе докажана ѕвезда не е многу.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom