Australian Open 2018

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
23 август 2010
Мислења
38.157
Поени од реакции
107.583
Време е за првиот Грен Слем во сезоната, за мене лично најдобриот од четирите Слема. Одлични термини за гледање, скоро никогаш не паѓа дожд, а и во тие ретки случаеви кога ќе падне имаат три терени кои имаат подвижен кров така да сигурно нема да ни биде скратено задоволството да гледаме тенис. Последниве дванаесетина месеци се доста турбулентни во двете конкуренции, многу повреди, многу откажувања, многу новитети и многу промени. Роџер Федерер ќе ја брани титулата во машка конкуренција, додека кај жените Серена Вилијамс е минатогодишен победник, но го откажа учеството пред некој ден изјавувајќи дека сеуште не е на потребното ниво.

Во машка конкуренција прв носител е Рафаел Надал кој не одигра ниту еден припремен турнир пред АО, единствено завчера играше егзибиција против Гаске каде загуби во два сета. Кај жените прва носителка е Симона Халеп, али кај нив гужвата на врвот е огромна и буквално 5-6 тенисерки може да бидат први после АО, така да овој ГС ќе биде доста интересен и од тој аспект.

Ќе биде интересно да се види дали Саша Ѕверев конечно може да направи исчекор на Грен Слем турнирите, инаку не ја почна воопшто добро сезоната и нанижа порази во Хопман купот, дали Надал и Федерер ја имаат ланската форма, дали повратникот Ѓоковиќ на кого ова ќе му биде прв официјален меч по Вимблдон може повторно да се врати на врвно ниво, дали Киргиос конечно ќе стане сериозен и ќе загриза за ГС титула, дали Беноа Пер може да го урне рекордот во искршени рекети на еден меч, дали Бушар може да ја продолжи својата серија на порази и зголемување на следачите на Инстаграм...

Кај мажите учеството го откажаа Енди Мареј и Кеи Нишикори, првиот го оперираше колкот пред некој ден и ќе биде аут до сезоната на трева, а Нишикори сеуште не е спремен за високо ниво на тенис и пријави два Челенџера кои ќе се одиграат по овој турнир. Да, добро читате, Кеи ќе игра Челенџери. :D Место нив влегоа Багдатис и Дутра Да Силва. Да додадам дека неизвесен е и Вавринка кој денес на егзибициите низ Австралија се пожалил на болки во рамото.

Во женска конкуренција учеството го откажаа Серена Вилијамс, Викторија Азаренка, Светлана Кузњецова и Тимеа Бачински.

Церемонијата за извлекување на ждребот ќе биде утре, односно веќе сме четврток така да сабајлево во 11 часот по наше време и ќе се одржи на Маргарет Корт арената. Ќе извлекуваат Федерер и Шарапова која ја заменува Серена Вилијамс која како што споменав го откажа учеството на турнирот.

Да напоменам дека сите корисници на МАХ Тв ќе бидат оневозможени да гледаат тенис затоа што ја укинаа Еуроспорт. За оние што знаат за одредени сајтови и програмчиња преку кои може да се гледа тенис би било пожелно да споделат во коментар за да може сите љубители на тенисот да го гледаат овој Грен Слем турнир.

Жребови :
Машка конкуренција
Женска конкуренција
 
Последно уредено од модератор:
Член од
11 јули 2014
Мислења
3.088
Поени од реакции
4.461
дали Беноа Пер може да го урне рекордот во искршени рекети на еден меч, дали Бушар може да ја продолжи својата серија на порази и зголемување на следачите на Инстаграм...
:pos::pos::bravobe:
 
Член од
23 август 2010
Мислења
38.157
Поени од реакции
107.583
Ајде да ја играме играта "најди го невработениот" :D
Шо им фали бе, си гледаш тенис до кај 3-4 ноќеска пред да си легнеш, сабајле стануваш пак си гледаш тенис, милина. :D Или ако си идиот како мене си гледаш тенис цела вечер без престан. :D[DOUBLEPOST=1515663217][/DOUBLEPOST]Надал-Естреља, Ѓоковиќ-Jанг, Федерер-Бедене.
 
Последно уредено:

The King of Clay

Модератор
Член од
28 јануари 2012
Мислења
5.032
Поени од реакции
3.607
Како што кажа членот погоре, убедливо најдобра опција е Eurosport Player. Има пренос од сите терени во HD, но преносот касни некои 40-50 секунди, така да не е пожелно да се следи утакмицата на rezultati. :D
Сепак, ако сте корисник на MaxTV, дефинитивно треба да си го земете за овој месец, 3 евра е и сигурно ќе ви се најде како одлична алтернатива за гледање на телевизор, сликата е подобра од SD каналите ES1, ES2.
Имате исто така можност за премотување, секој терен може да се гледа во целост.
Она што се емитувало на ES1 и ES2 може да се враќа назад 2-3 дена, т.е. ако не сте гледале меч во понеделник, без никакво снимање може да го гледате да речиме во четврток.
Новитет од септември 2016 им е тоа што ги имаат вметнато и коментаторите, па така на ES1 и ES2 може да бирате меѓу англиски, српски, бугарски, хрватски и уште неколку јазици. :)

Жребот океј, нема некои мега спектакли во прво коло, барем така воочив на прв поглед. Рафа и Роџер имаат релативно отворен жреб, а и Новак не помина лошо, го доби најслабиот носител и на хартија и на терен. Ма да, ако Јанг одигра како што знае против ваков Новак, ништо чудно и да го намачи, па и изненади. Второ коло му доаѓа Монфис, може тука да има 4-5 сета.
 
Член од
23 август 2010
Мислења
38.157
Поени од реакции
107.583
Не знам каков е Новак, односно во каква форма е, ама ако е бар малце нормален и со снага и со интензитет Монфис има точно 0% шанси против него. Циганот не може да добие ниту еден врвен играч на три добиени сета, нема шанси.
 
Член од
14 март 2010
Мислења
16.807
Поени од реакции
15.899
Па Новак има полесен ждреб според имиња на тенисери дури и од коа бил меѓу топ четири тенисери :)
Проблемот е до кај му се можностите и дали воопшто ќе издржи еден меч. Ама онака у некоја значителна форма би можел да оди далеку.
 
Член од
23 август 2010
Мислења
38.157
Поени од реакции
107.583
Не му е лесен бе, Јанг/Гаел/Доналдсон/Ѕверев/Тием или Стен/Федерер/Надал. Ова ако е лесно...
 
Член од
20 јануари 2013
Мислења
1.582
Поени од реакции
3.590
Нема да му биде лесно на Ноле со Ѕверев, мене искрено на Рафа ждребот далеку полесен ми е, до 1/2 финале нема некој екстра зезнат противник, така да се зависи од нив и тоа каква им е здравствената состојба
 
Член од
11 јули 2014
Мислења
3.088
Поени од реакции
4.461
Барем од она со Тим што го гледав, спремен е Ноле. Нема ни да игра да не е, барем на 80% од можностите.
 

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.232
Поени од реакции
41.538
Барем од она со Тим што го гледав, спремен е Ноле. Нема ни да игра да не е, барем на 80% од можностите.
ne mozes da sporedis egzebicija so slem koj se igra na 200 stepeni i vo 3 dobieni seta.
Kako prvo novak ako primeti go smeni nacinot na serviranje, a prv pat toa ke go testira oficijalno na AO, bilo kakva bolka ako pocne da cuvstvuva ili predava ili se povlekuva pred mecot, nema da rizikuva.
Ne veruvam daleku da dogura radi ova, mislam deka bolkite ke se vratat, sto pod difolt i ke znaci deka ke otkaze ucestvo ... daj boze da sum greska.

Inace smeni patiki, vaka von tema, od sea oficijalno preminuva od adidas na asics.
 
Член од
23 август 2010
Мислења
38.157
Поени од реакции
107.583
Kako prvo novak ako primeti go smeni nacinot na serviranje,
Урко Виландер
Урко Ел Тио
Урко Вајда
Урко Русевски
Урко Лендл
Урко Делгадо
Урко Муратоглу
Урко Љубичич
Урко Лути
Урко Ноа
Урко Грожан
 
Член од
16 јули 2013
Мислења
3.865
Поени од реакции
4.368
Го смени начинот и го скрати сервисот,за да не го оптеретува лактот ќе видиме како ќе делува,на егзибицијата имаше доста асови и спасени брејк топки,освоени поени од сервис.Можда и го ојача сервисот,доби на сила она што му фалеше дур му беше повреден лактот,пошто го памтиме Новак од времето на Бекер кога спасуваше и добиваше утакмици со сервис.
 
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom