џимеј
џимилино
- Член од
- 4 март 2007
- Мислења
- 10.401
- Поени од реакции
- 25.259
Ни Brokeback, го гледав еднаш тогаш кога излезе и чим не ми е во сеќавање значи сум се досадувал. Blue и Moonlight не сум ги гледал, Мунлајт не верувам ни дека ќе го гледам.Ни Brokeback Mountain? Ни Blue is a Warmest Color? Ни Moonlight лани?
Handmaiden беше филм со женски чат пат лезбејки и не спорам дека сцените беа предобриThe handmaiden. :p
Kakvi blue, kakvi moonlight... se soglasuvam so dzimi do sea ne me dirnal takov.
Кои 3 се masterpiece?Ау, го гледав тој, иако појма немав дека е геј. Имав во предизвиците еден месец: unsimulated sex scenes. Овој беше еден од десетте филма. Страшен е, стварно.[DOUBLEPOST=1515594223][/DOUBLEPOST]
Прегледај го приврзокот 183420
Ама како сакате да ве дирне кога вие не сте ги ни пуштиле? Еве, проверував преѓеска, и освен ако не сум испуштил некој, бројките велат дека јас сум гледал 6 филма во кои LGBT-измот е примарна тема (значи настрана оние во кои некој од ликовите е геј, но не е тоа во фокусот на филмот. Од нив: 1 е нискобуџетно филмче, 1 (Stranger by the Lake) е almost-gay-порнич, 1 (Moonlight) е просечен, и сме го оцениле исто, и 3 се masterpiece. Од нив ти имаш гледано само 1, џими - 0. Па како да ве дирне кога вие не сте го ни пуштиле (не судам, може ради предрасуди, може заради нешто друго). Значи муабетот ви е: многу било убо бурек да јадеш, бате ми кажуваше, гледал кај што јадат.
Edit: уствари 2 си гледал, сосе Blue...
Еднаш во кино гледав еден филм Tomboy, француски филм, беше за девојче што се облекува како машко и така беше типична европска драма, умрев од досада, единствено интересно беше кога имаше едни џупци пред мене (пошо влезот беше слободен) и го гледаа филмот со воодушевување па еден другар искоментира „абе ова кај џупциве е стандард приказна“