Serie A 2017/2018

Koj ќе биде шампион оваа сезона

• Вкупно гласачи
    261
Статус
Затворена за нови мислења.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.317
Поени од реакции
46.912
Од последни 5 екипи, ова се четири ако го тргнеме СПАЛ на страна. Дефинитивно се презависни од него и ако него не му е ден или не му наместат, тешко до бодови. За мене Икарди е ѕвер ама не може секогаш да се чека на него, мора и другите да превземат одговорност.
pa toa zborev pred nekoj den, na mario mu kazuev,za perisic koga mi se s'sna na forum, fakt e deka samo ikardi e igrac koj apla se dvoi u kvalitetot kaj nas, i on ako igra loso ili e totalno otsecen turi mu kurot. Samo problemot kaj nego e sto ne e od onie one man show napagaci odnosno igraci u napad, ko dybala, mesi, nejmar, mbape, takov profil na igrac e sto mnogu zavisi i drugite kako ke izigraat, jebiga, klasicna limitirana 9ka e, ne e od onie mrtvi napagaci ko ljorente na primer ili inzagi ali ne e ni tip na napagac koj moze sam od polovina da fati da vodi topka da pomine 3-4 dusi i da dae gol.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
pa toa zborev pred nekoj den, na mario mu kazuev,za perisic koga mi se s'sna na forum, fakt e deka samo ikardi e igrac koj apla se dvoi u kvalitetot kaj nas, i on ako igra loso ili e totalno otsecen turi mu kurot. Samo problemot kaj nego e sto ne e od onie one man show napagaci odnosno igraci u napad, ko dybala, mesi, nejmar, mbape, takov profil na igrac e sto mnogu zavisi i drugite kako ke izigraat, jebiga, klasicna limitirana 9ka e, ne e od onie mrtvi napagaci ko ljorente na primer ili inzagi ali ne e ni tip na napagac koj moze sam od polovina da fati da vodi topka da pomine 3-4 dusi i da dae gol.
Млад е уште и не е созреан, плус, каков и да си ако немаш поддршка од тим тоа можеш да го праиш еднаш на 4-5 утакмици, не можеш секоја. Иначе, во право си, не е на ниво на Нејмар, Меси, Роналдо ама Мбапе штом го спомна, стави го во тимов мислам дека исти партии ќе вади како и Икарди, што значи дека (според мене) нема некоја разлика кај нив двајца во квалитетот.

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.317
Поени од реакции
46.912
Млад е уште и не е созреан, плус, каков и да си ако немаш поддршка од тим тоа можеш да го праиш еднаш на 4-5 утакмици, не можеш секоја. Иначе, во право си, не е на ниво на Нејмар, Меси, Роналдо ама Мбапе штом го спомна, стави го во тимов мислам дека исти партии ќе вади како и Икарди, што значи дека (според мене) нема некоја разлика кај нив двајца во квалитетот.
ne zboram za nivo, zboram za kakov profil na igrac e, mbappe e prebrz so topka, ima tehnika, moze da dava jutub golovi so 12 dusi pominati plus golman, i koga cel tim igra tinja on so nekoj takov vonseriski poteg da se istagne i da dade gol.
Ikardi e profil na fudbaler sto ednostavno mnogu zavisi od igrata na tie pozadi nego, narocito od krilnite igraci, on sekako ke napreduva uste u kariera, ama i koga ke dojde u svojot prajm u koj vise poleka vlegue, ke ostane takov, da zavisi od drugite, takva 9ka e jebiga.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.931
Поени од реакции
116.381
Мбапе штом го спомна, стави го во тимов мислам дека исти партии ќе вади како и Икарди, што значи дека (според мене) нема некоја разлика кај нив двајца во квалитетот.
Секако дека Мбапе ќе вади исти партии како Икарди и дека нема разлика по квалитетот. Да не се лажеме, Мбапе е моментално во топ 5 играчи во светот и е еден од најбараните фудбалери, не дека и Икарди не е ама убаво објасни Урко погоре, Икарди доста зависи од екипата, он е класичен убица, намести му и сместа дава гол, ама не е способен сам да пројде 3 играчи и со некој страшен потег да реши утакмица, ко Мбапе, Меси, Нејмар, Дибала, Роналдо, Хазард...

Мбапе да дојде во Интер 900 гола ќе даде во една сезона, нарочито како што Спалети форсира систем со крила, има да ора по страна. :D

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.181
Поени од реакции
18.258
Не му дадоа гол на дебелиот:LOL:

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Јас ова кога го пишев за Икарди пола форум вклучувајќи ги и Јувенташите и Миланезите ми се напнаа......па и уште во Реал ќе играл...доколку не постои тимот,и тој не постои..па и уште бил подобар од Мората и Кејн..во ништо подобар,во ништо полош[DOUBLEPOST=1514670984][/DOUBLEPOST]
1 гол у последни 6 а? :cautious:
Што се дешава бе?
Излегва на виделина квалитетот и муабетот што го пишев пред два три дена кога Деви и Миланезите ми се напнаа ....Интер НЕМА ИГРА,Интер е ПРОЧИТАНА КНИГА за сите тренери...Интер нема дефиниран стил и изграден концепт кога напаѓа туку се се сведува на Перишич и Кандрева нешто ако направат...па и уште со двајца максимум играчи за ротација без бекој(додуша Кансело не е лош во последните два натпревари) и без офанзивен среден играч кој можи да му помогни на Икарди резултатот е таков каков што е....веројатно ќе се води мртва трка со Лацио до крајот за тоа 4-то место

Член од
23 август 2010
Мислења
39.931
Поени од реакции
116.381
Одма би го избркал од екипа, ќе му ебам тоа еднодимензионалното гомно ја на него, земал па ќе плука по навивачите. :facepalm::facepalm: Абе оди чукни си ја главата во ѕид мизеријо една не можеш пет утакмици по ред една ебана добра работа да направиш, земал па уште ќе се кара со навивачите... Што очекуваше, 6 текми само 1 постигнат гол, аплаузи да му даваат? Нормално дека ќе ти свират кога допираш дно, ти ебам све одвратно.

Рамиреш доаѓа од 1 јануари, под итно нека го соберат Пасторе од ПСЖ у зимскиов преоден рок и нека скрпат ЛШ до мај, па летоска обавезно едно класа крило десно, а Кандрева мрш.

Џони, не замарај за Икарди се изнатреска глупости еден тон, ништо не те вади од калта сега. Срамота е, ги имаш еден Гамеиро и Пелисие величено, за Икарди замараш дека бил ваков онаков.

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.917
Да ја сумираме полусезонава... Милан и Бонучи најголеми флопови, беневенто неславен европски рекорд, милинкович савич и филипо инзаги најдобри до сега, интер нема клупа, џеко отвара простор, јуве продужува да мести против послабите, наполи есенски шампињони, виола не постои, и тоа..

Член од
15 март 2010
Мислења
5.869
Поени од реакции
6.383
Респект за Кандрева. Има муда чоекот. Као он е проблемот у Интер па го свират а другите се топ...

Член од
23 август 2010
Мислења
39.931
Поени од реакции
116.381
Брат кај и да се дешава ситуацијава што се дешава у Интер ќе бидат свирени играчите. Не го свират само Кандрева, цел тим го свират, нормално е тоа ебаго 6 утакмици 1 постигнат гол, дно од резултати, што сакаат они да ги воспеваат и да ги величат? А ако Кандрева мисли дека со плукање кон публиката ќе постигне нешто тогаш гадно се заебал, му ебам све одвратно.

Член од
15 март 2010
Мислења
5.869
Поени од реакции
6.383
@Stefan-kobe Па добро се слагам, но зошто не удрат некој банер на курвата. сите да ги свират... управа... курац палац... не е само Кандрева проблемот тоа ми беше поентата... и плус да пецнам малку де :P

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.317
Поени од реакции
46.912
@Stefan-kobe Па добро се слагам, но зошто не удрат некој банер на курвата. сите да ги свират... управа... курац палац... не е само Кандрева проблемот тоа ми беше поентата... и плус да пецнам малку де :P
abe kandreva otide pozadi golot na lazio posle edna poebana sansa od negova strana, kaj sto e curva sud, tuka odma na toa sipkite ima navivaci i nekoj garant mu opcul 100 majki i ovoj mu vrati, ne plukase on kon navivacite, nego kon eden dvajca tuka sto mrcele, i sea se praat drami od ova.
A deka plukna natamu, plukna, i posle nesto promrlja, valjda sve zensko u familija im iznaeba i on i toa bese toa.

Sea mediumive napravija drami od ova, pa ovoj se izvinuva kao demek, klasika.

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.810
Поени од реакции
17.750
Some end-of-the-half-season stats.

Napoli are winter champions and Icardi is top scorer so far. Oddly enough, Roma (with a game to play) has the tightest defense with only 12 goals conceded and Juve the most prolific attack with 48 goals and a+33 difference. Candreva has the highest assists (8). Benevento is on the worst ever run with only 4 points so far. The most prolific forward in G+A is Immobile with 23 (16+7).

The top 10 separated roughly in the teams competing with each other:
1) Napoli 48
2) Juventus 47
------
3) Inter 41
4) Roma 39 (-1 game)
5) Lazio 37 (-1 game)
------
6) Sampdoria 30 (-1 game)
7) Fiorentina 27
8 ) Udinese 27
9) Atalanta 27
10) Torino 25

Compared to the points last season at this stage, Juve (-1) and Roma (+1) are roughly keeping pace. Lazio (+3), Inter (+8 ) and Napoli (+10) greatly improved, resulting in a tight race up top. Milan (-14) is the biggest negative mover.

In the capocannoniere race 3 players stand out:

Icardi 17
Immobile 16
Dybala 14

Mertens (10), Higuain (9) and Dzeko (8 ) are lagging. Belotti (4) completely fell off the map due to form, injury, and changes at Torino.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom