V
Viktoranius
Гостин
, или па сечи и га и кажи и оти избијало спој =))
Вадам га, и кажувам и оти времето е лошо. :pos2::pos2:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
, или па сечи и га и кажи и оти избијало спој =))
Абе ако треба ќе ставам кабелска со 1 програма ама таа да биде...NBAtv,ESPN...Сакам да гледам НБА ...Ќе ја имате ли таа програма,ако ја имате ќе останам на кабел нет,ако не ќе му кажам на тато оти се знаа со тај директоро на теле кабел од битола бил мислам...Да ми стават ТЕЛЕ КАБЕЛ.:smir:Слуши саа јас кажах оти ќе си остане брзината сега таа шо е веќе шо е покачената. А ти ако не се сеќаваш тава ти го пишеше во постот.
-Вчера кирто кажа дека пробувале нешто и интернето бил појачан и мислам оти до денеска ке е тва. А кажа дека имале у план да го појачуват нешто ама не се знаа сигурно кога, дали за 1 недела, дали за 1 месец...
Јас на тава додадех оти интернето шо е саа веќе сега (покаченио) ќе си остане ист и оти тава не е проба и нема да ги вратат пак старите брзини, туку оти е покачен интернетот а и цената е поевтина.
Јас сега баш плаках интернет за друг и тај пакет шо беше 710 сега е 500ден. а и плус модемите се поевтини.
Најновата информација шо е отприлика за мош 10-15 дена ќе ги стават конечно тие 15/20 новите канали.
А од денеска ке имате можност да ја гледате А2
И кабел нет нема да те изневере само да знааш шо следува сега во иднина... Само тии оптичките каблови да ги стаат после лесна е
Иначе Алиен кога си веќе тука да те питам нешто.
Јас ного не се разбирам од јачини мачини на интернето, ама пред 1 месец и барчетка ми се оклучи на Кабелнет и за да не плаќаме и двујцата по 710 ли колку е, се оклучииме и двујцата на исти модем. Е саа она как е оклучана на интернет, на мене ми е бавно едвај едвај оде, а тиа од кабелнет ми кажаа оти брзиинте биле појачани.
Де кажи шо да праам оти ме нервире веќе се и га теглам жицата од зад за да ми оде побрзо. :pos2:
Абе ако треба ќе ставам кабелска со 1 програма ама таа да биде...NBAtv,ESPN...Сакам да гледам НБА ...Ќе ја имате ли таа програма,ако ја имате ќе останам на кабел нет,ако не ќе му кажам на тато оти се знаа со тај директоро на теле кабел од битола бил мислам...Да ми стават ТЕЛЕ КАБЕЛ.:smir:
П.С Ја имаме веќе А2? ?? ?
Јас имам така. На една ИП адреса 2 компјутери и коо даунлоадирам на еденио, на другио гасам се.Хехе епа нормално е тава. Види саа ако користате 1 приклучок на 2 комп. ного побавно е за ного работи.
Како 1. Оти делате ја брзината на 2 комп.
2. Сега за разлика од претходно ти е покачен интернето само ти оште не примекаш, ако претходно си проверувал брзината на интернето сега сигурно малку повеке ти е зголемена, провери ако сакаш, кажувам малку повеќе оти има приклучок на 2 комп. Да беше на 1 ке ти беше покачено за дупло
3. Незнам как сте го земале модемо. Ако се исплате на готово си имаш стандарден интернет а ако го плакаш на рати брзината ти е намелена се додека не го исплаташ модемо. А и плус тава провери си комп. да не ти коче од тии програмите шо се за download како eMule, LimeWire, Ares.. и скенирај со антивирус провери да не имаш закачено некој вирус. :helou:
А тва пиринг торенти, муле такви работи ли е? Тии 4 мегабита се само за сурфане, така ли?Ај у атачмент имате какви ќе се новите пакете на кабелнет.
Mалце глупо е направено од нивна страна.. А за шо не може торенти повеќе од 2 мбита да се слегнува?Излгеда имаш брзина 4Мб а ако надминаш некооси граница паѓаш на 512Кб, а за слегнуване торенти нема да слегнуваш повеќе од 2Мб у секунда, а тва тее околу 250 килобајти у секунда. Поправејте ме ако грешам. И ако кабелнет месте оптички кабли на арно ќее работта![]()
Mалце глупо е направено од нивна страна.. А за шо не може торенти повеќе од 2 мбита да се слегнува?
Иначе за тии 2 месеца уште колко ќе сам у Струмица ќе си ставам од тај интернет ПЛАТИНИУМ 4096/256 (1536/256) kbps 1500 ден.
1.5 мегабита е прилично добро за минимум.
Саа со 50 даунлоадирам, а па со 150 мин би било ТОП!![]()
У заградата ти пише коо ќе ти е минималната брзина на даунлоад, коо на аплоад. Значи на тај од 500 ден. Мин, даунлоад ти е 512КБ/с а аплоад на половина од тава.Јас имам така. На една ИП адреса 2 компјутери и коо даунлоадирам на еденио, на другио гасам се.
Иначе Алиен, ај да те замолам за услуга. Брзината шо га имат сите сега за сега т.е. 512/128 јас га немам оште. Имам стандард пакет т.е. 384/128 и плаќам 1500 ден., а тии шо плаќат по 700-800 ден имат појак интернет од мене моментално. НЕМА СМИСЛА. Бива ли да ти пратам инфо преку ПМ и ти да кажеш тама да ми го покачат, оти ме излажаа вчера. Ама денеска обавезно! Пиши.
А тва пиринг торенти, муле такви работи ли е? Тии 4 мегабита се само за сурфане, така ли?
Фактички нема да даунлоадираш со 4 мегабита (ако си на основен) туку со 512кбита.
Излгеда имаш брзина 4Мб а ако надминаш некооси граница паѓаш на 512Кб, а за слегнуване торенти нема да слегнуваш повеќе од 2Мб у секунда, а тва тее околу 250 килобајти у секунда. Поправејте ме ако грешам. И ако кабелнет месте оптички кабли на арно ќее работта![]()
Mалце глупо е направено од нивна страна.. А за шо не може торенти повеќе од 2 мбита да се слегнува?
Иначе за тии 2 месеца уште колко ќе сам у Струмица ќе си ставам од тај интернет ПЛАТИНИУМ 4096/256 (1536/256) kbps 1500 ден.
1.5 мегабита е прилично добро за минимум.
Саа со 50 даунлоадирам, а па со 150 мин би било ТОП!![]()
Димитар бот си.ке давам некој да користе со мене интернет а на мене да мее бавен.Ја 700 бона нека си оклуче. наједноставно решение![]()
Јас давам 200, она 500. За тва се согласих, си миш за друго мее. :pos2:
Колко пари, толко музикаАбе за 500 денара добра зделка е тва, само брзината ќе варира баја по се изгледа. Ќе слегнуваш од 60 докај 500 килобајти у секунда. Не звуче лошо, башка и неограничен. Фала на појаснувањето
Изгледа не се разберааме добро. 500кб/с ќе биде минималната брзина што ќе може да га постигнаш...