Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
Пази, јас не викам дека Јуве не е фаворит за Скудетото, односно дека во моментов нема најголеми шанси за истото, ама верувај не му е сигурно затоа што ниту Јуве е јак како претходните години, ниту конкурентите не се многу послаби од нив. Али рано е за титулата, многу лесно може да се деси крах на Интер или на Наполи и да биде опет иста песна. На Јуве не верувам дека може да му се деси некој огромен пад, сепак тимот е сеуште доста силен и има добро јадро.

Мене ми е баш криво што не ве нападнавме денес, нарочито во второто полувреме, апла се виде дека играчите се физички паднати и изморени после настапот во ЛШ, ама што е тука е, и бод од дерби меч на гости е добра работа.
И мене ми беше криво што двата тима се заджваја од напад и да се испуцат она поштено до крај ама ете плус рано е за такво нешто и за обата тима. Ние ја научивме лекцијата после онаа сезона кога бевте есенски шампион :D тргнавме со 100% од Октомври за после со Баерн да ни се случи крах од тогаш и сам Алегри наговестува дека до Март треба да се темпира форма....

Наредната година Јуве ќе има турболенции салам - Барзаљи, Буфон, Лихт сите не напуштаат а баш овие ги пееја и некни новите играчи пособено првиот (Барзаљи). На Јуве аплата му беше проблемот кога игравме со 2ка на средина и денес од кога преминавме на 4-2-3-1 се изгубија нашиве, мора ама мора на средина да има трет играч а тоа да е Маркизио/Бентанкур оти Кедира за кур не го бива.[DOUBLEPOST=1512862761][/DOUBLEPOST]Pjanic: 'Juve dropped two points'

Miralem Pjanic assures there was no row with Max Allegri, but Juventus consider their draw with Inter to be “two dropped points.”

The midfielder seemed unhappy as he left the field in the final minutes to make way for Rodrigo Bentancur, seeming to turn and shout something to his Coach.

“No, nothing happened, I just wanted to get off the field quickly to ensure the substitution was completed, as time was running out to win the game,” Pjanic told Mediaset Premium.

The disappointment of the team in the locker room was evident, as we were the stronger side on the field and didn’t take our chances.

“Inter are a good side, tough, have quality and I know Luciano Spalletti’s work well. It’s a pity, as we were superior on the night and could’ve done more to win.

“Now we have to keep looking forward and pick up more points. I see this as two dropped points, as Inter never really had scoring opportunities. They are having an extraordinary season and if the top teams keep this tempo, then the Scudetto won’t be decided until the end.

“Juventus have always respected our opponents, but we end this game fully aware that we should’ve won and the ball just wouldn’t go in. We want to continue dominating in Serie A, we want this seventh straight Scudetto and will give our all.”

The Champions League draw is on Monday and the Bosnian hopes he won’t be up against the current Premier League leaders.

“To be honest, whoever you pick, it’s going to be tough. I always respect Pep Guardiola’s sides, as they play beautiful and effective football, so I guess I’d rather avoid Manchester City.”

Последно уредено:
Алегри глуп смотан ваков таков никаков....И во Мај сите ќе се клањат тука секоја година истата приказна....
Да бидејќи титулите во Италија заради Алегри ги освојуваме, ќути да не беше он...

Да бидејќи титулите во Италија заради Алегри ги освојуваме, ќути да не беше он...
А финалињата поради кој?

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk

Алегри не ги губи конците на терен, али тотално ги изгуби во соблекувалната... Какво е она понашање на Пјаниќ и Дибала? Кои сте бе вие? Ако моментално сте едни од подобрите играчи во тимот, не значи дека сте го допреле Господ за муда.
Очекувам реакција за овие курчења не од Алегри, не од Ањели, не од Недвед и Марота, туку од Буфон, Џорџо, Барѕаљи и Маркизио... ама онака јака воспитна лекција, ако не слушаат да земат на тренинг коските да им ги искршат, па тоа повредите на Хеведес да изгледаат како мачкина кашлица.
Ѓубриња бре, ѓубриња... земаат милиони, а се понашаат како најголеми сељаци излезени од Аеродром. Цел свет ги гледа, тие му ебаваа мајки и шајки на тренерот. ПУ!!!

Синоќа прелазна оценка заслужија Бенатија, Келини, Матуиди и Манџукиќ.

Асамоа труп
Де Шиљо солиден, али какви пасови правеше... прецизен пас кон соиграч се учат децата од 5 години, а не вол од 25.
Кедира тивок цел натпревар
Квадрадо солиден, беше напаст за противничките играчи и имаше одлични нафрлени топки кон Манџата.
Игуаин = трагикомедија, со примеси на хорор.

Првото полувреме не ни имаа обид Интер кон нашиот гол... е тоа е дами и господа за пофалба и наклон до под. Икарди who? grmehehehehehe :icon_lol:

Што е за фалење бе,игравме против клуб од кој на секоја позиција освен 9ка и голман имаме за класа-две подобри играчи,да не зборуваме која клупа ја имаме ние,а која они.Не сме примиле гол на домашен терен од послаб противник и за пофалба било тоа :mad:.

Пошто целта на постоењето на Јуве е да игра финалиња.
Епа да не играме ич нека го делат трофејот уште во групи пошто ете бесцелно,е финалето не е успех.

Па за пофалба е 5 натпревари по ред не примаме гол, против екипи како Барса,Наполи,Интер , не е за подценување. Со оглед на тоа како примавме по 2-3 од почетокот на сезоната, еве ја средивме малку одбраната... остануваат сега средниот ред да се оправи, крајно нестабилен , нема врзано 2 утакмици со ист среден ред , тука лежи зајакот.[DOUBLEPOST=1512904734][/DOUBLEPOST]Може да се најде некаде видео од реакцијата на Пјанич по измената ?

Епа да не играме ич нека го делат трофејот уште во групи пошто ете бесцелно,е финалето не е успех.

Па може е успех за Атлетико и Дортмунд ама мислам дека Јуве треба да ги постави повисоко целите од двава инстант тима.

Del Piero: Dybala u derbijima jednostavno ne moze biti na klupi.

Allegri: Kad bi video Dybalu na treningu ne bi tako pricao.

Ајде Алегри дај им шут карта на Пјаниќ, Дибала, Сандро, и наредна сезона Калдара и Ругани да му бидат замена на Бенатија под хитно! Асамоа да не се продаде никако пошто левата страна ни е оргазам со него и Манџо!

Del Piero: Dybala u derbijima jednostavno ne moze biti na klupi.

Allegri: Kad bi video Dybalu na treningu ne bi tako pricao.

Ајде Алегри дај им шут карта на Пјаниќ, Дибала, Сандро, и наредна сезона Калдара и Ругани да му бидат замена на Бенатија под хитно! Асамоа да не се продаде никако пошто левата страна ни е оргазам со него и Манџо!
Аууу братче, стварно ли сакаш да се бориме за излез во ЛЕ? Цел прв тим да го шитнеме и да играме со дечишта плус диносаурусот Асамоа? Па со таков состав, ќе се јадеме со Фиорентина за 6то место со гаранција. Фала Богу пред 7 години помина периодот кога Јуве завршуваше 7ми или 8ми и што е до мене не би сакал тоа мачење да се повтори додека сум жив.

Биде што биде вчера, лошо е што не победивме но има време за корекција.

Тоа време сепак не е вечно и се однесува на наредниот период, поточно декември и јануари. Играме сега и Копа Италија, но искрено таму нека играат оние што не играат многу (Ругани, Стураро, Маркизио, Бернардески) па што биде нека биде. Во лигата наредните 7 меча имаме дерби со Рома на домашен терен и мечеви против Болоња, Верона, Каљари, Џенова, Сасуоло и Киево. Мора да ги победиме овие натпревари, ако има еден кикс глави треба да летаат.

Не ми се сфиѓа искрено ситуацијава со играчиве што почнаа многу да се бунат, се надевам дека грешам, ама мислам дека очигледно е дека има некој раскол помеѓу играчите и Алегри.
Прво Дибала па сега Пјанич...На толку битен натпревар Дибала колку и да не е во форма, не се остава на клупа, најдобар играч ни е.
Исто и со Сандро, Азамоа да добива на толку битни натпревари шанса пред него, многу нетипично, пак ќе кажам се надевам дека грешам, ама од оваа гледна точка ми изгледа како да ќе бега на лето.

Случајов со Дибала станва интересен. Ја почна сезоната турбо, генерално поради наштимана игра тој да е ударна игла а не Игуаин ама после то некако испари.
Пред некое време имаше некаква изјава од Дибала која делуваше крајно депресивна.
Репликава на Алегри кон ДелПјеро е исто интересна. Којзнај шо се случува со Дибала и којзнај како изгледа на тренинзи.
Во моментов, повеќе го верувам Алегри. Секој ден е со него а и сигурно не му е сеедно да го седни на клупа. Од она шо го видов од Дибала откако влезе а и од претходните неколку меча, радо би го ставил Берна или Коста место него.

Што се однесува до Дибала лично. Ако е толку проблематична ситуацјата треба да смислат некоја глупа повреда и да го тргнат од притисоцци. Проблемот е шо ова можи да е меч со две острицци оти фудбалот е се за детево.

Аууу братче, стварно ли сакаш да се бориме за излез во ЛЕ? Цел прв тим да го шитнеме и да играме со дечишта плус диносаурусот Асамоа? Па со таков состав, ќе се јадеме со Фиорентина за 6то место со гаранција. Фала Богу пред 7 години помина периодот кога Јуве завршуваше 7ми или 8ми и што е до мене не би сакал тоа мачење да се повтори додека сум жив.

Ироничен бев брат, арогантно е да му возвратиш на Дел Пиеро со : ауу да видиш каков е на тренинг блаблабла, најдобар играч е и ако немаш пофални зборови за него или ако не го мотивираш поубоо не ни коментирај у прес.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom