- Член од
- 14 април 2012
- Мислења
- 32.940
- Поени од реакции
- 67.661
Тешко, со оглед на тоа дека и Челси почна лабаво да си фрла по 120-130 милиони по сезона.Викаш Јунајтед ќе успее истото да го направи за дупло помалце време?
Тешко, со оглед на тоа дека и Челси почна лабаво да си фрла по 120-130 милиони по сезона.Викаш Јунајтед ќе успее истото да го направи за дупло помалце време?
Логично. Дека поврзано е сегашното трошење на Челзи со тоа колку брзо Јунајтед ќе стигне до милијарда во пост САФ ератаТешко, со оглед на тоа дека и Челси почна лабаво да си фрла по 120-130 милиони по сезона.
Немој така за подобриот од Матиќ.Дно дна е Бакајоко вчера како си го пропушти играчот на Атлетико при корнерот, скроз го заборави одкако примија гол му текна дека треба да го чува. Тотално промашување од трансфер сега за сега, среќа го има Канте до него и му ги пере гомната.
И како да е исто трошењето сега и пред 15 години.Има постручни лиѓе што може да ти го објаснат ова како на 2годишно дете.Логично. Дека поврзано е сегашното трошење на Челзи со тоа колку брзо Јунајтед ќе стигне до милијарда во пост САФ ерата![]()
Тогаш треба да се споредува net profit, не net spend. Net spend нема апсолутно никакво значење.Клубовите, парите, успесите.
Aх бе Донев, ај како на мало дете.Логично. Дека поврзано е сегашното трошење на Челзи со тоа колку брзо Јунајтед ќе стигне до милијарда во пост САФ ерата![]()
Е да.И како да е исто трошењето сега и пред 15 години.Има постручни лиѓе што може да ти го објаснат ова како на е годишно дете.
И јас баш ова сакав да му го кажам сега. Кој го излажал @Донев дека еден клуб прави пари само од траснфери стварно не ми е јасно.Тогаш треба да се споредува net profit, не net spend. Net spend нема апсолутно никакво значење.
Ама кога ќе те фатат во тесно, одма вмро спин, works everytimeWorks everytime
Како бе тие од Ливерпул или Арсенал (добро, Факе е посебен) не осеќаат потреба да скокаат на секоја точка што ќе се пише![]()
За да се осеќам фатен во тесно треба стварно новост и неочекувана реакција да ми се "лекциите кои ми ги одржаа" на претходната страна. Веруваш во тоа?Ама кога ќе те фатат во тесно, одма вмро спин, works everytime![]()
По примерот на приходите од дресовите и анализата на финансиските извештаи на клубовите на форумов, ова со инфлацијата се провлекува доста време кога се објаснуваат разликите во цените на трансферите иако е крајно неповрзано со реалноста. Ваљда се користи бидејќи инфлацијата како општ поим е доста познат и општо прифатен.Aх бе Донев, ај како на мало дете.
1000$ во 2003 денес имаат вредност на $1340. Ваљда си се сретнал со економија и поимот инфлација на пазар. Да не зборам дека трансфер како оној на Нејмар и на Мбапе беа научна фантастика кога Челси си се расфрлаше на пазар, а денес се сметаат како инвестиција за во иднина.
Не ти ја разбирам поентата да пецкаш, ако притоа испаднеш, да не употребам лош збор, не толку интелигентен во најмала рака.
Од сосема друг аспект зборам,тоа прашај видук,он го зачна тој муабет.Е сега доколку не сфачаш,твој проблем.Често пати е дискутирано ова.Е да.
На пример, колку е сега вредноста на 33м. за Фердинанд 2002ра или 30м. за Верон 2001ва?