Premier League - Season 2017/2018

#МукиАут

• Вкупно гласачи
    113
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Aма зошто да се санкционира со било каква суспензија ако во нормални услови тоа е жолт картон. :) Еве јас кажав дека и немам ништо против 1 меч да му дадеа, за мозок да врзи малце. Ама 3 меча ќе беше смешки.
Не е работата дали ти или јас имаме против да се санцкионира. Коментираме дека кога судијата не гледа некој настан, истиот се пријавува, како што веќе знаеш и се разгледува можноста за санцкија. Во оваа ситуација, не го санцкионираа, таква е одлуката (барем така пиша Фрос) ама тоа нема допирна точка со жолтите картони на Коста и Џерард, затоа што во тој случај судијата виде што се случи на терен и веднаш беа казнети.

Член од
14 април 2012
Мислења
32.966
Поени од реакции
67.747
Прво никој не го оправдува потегот или намерата што ја имал во таа ситуација. А со оглед на тоа што и Ибра непосредно пред/после (не се сеќавам многу добро) имаше дуел со Бонг без топка и го фрли на земја јасно е дека имало и некои вербални дуели кои ги пукал Бонг мада тоа не е ни важно.

Ако фатиме поединачни случаи да ги коментираме како споредби нема да има крај дискусијава.

Онакви обиди како тој на Лукаку има по неколку во натпревар, поготово при корнер дуели. Никаде не реков дека тоа на Лукаку е туркање туку последица од дуел кога двајца ќе се чуваат и едниот од фрустрација може да изреагира и така. Туркањето го земам за пример кога физички ќе се отурнат со намера двајца играчи при напнати ситауции и дуели и ако фатат за тие работи да се санкционираат со суспензии и црвени тогаш ајде да гледаме балет подобро.
Гледам, поголемиот дел веќе пишале.

Споредуваме и коментираме различни работи. Ибра го турна со рака, што ми е сосема во ред, Лукаку се обиде прво со десна, а потоа и со лева нога да го удри. Она што Лукаку го направи, за слично Габриел попи црвен картон против Коста.

Еве, @Ilumious што го постираше видеото, ми е сосема во ред, посилен во дуел, контакт, рамо со рамо, нема проблем, нема намера да се повреди противникот. Не ми се верува дека уште се објаснуваме дека за различен потег зборуваме. Како дуел при корнер, иако топката од корнер веќе беше кај Јанг, ти дава за право да клоцаш некој во борба за позиција? Пак ке кажам, разбирам влечење, местење рака на грб при скок и све, но не го разбирам Лукаку зошто се обиде да го удри. Она е чиста фрустрација, а не борба за позиција или не знам што.

3 меча се премногу, ама 1, колку да му дојде памет е таман.

Член од
1 септември 2014
Мислења
5.155
Поени од реакции
7.858
Aма зошто да се санкционира со било каква суспензија ако во нормални услови тоа е жолт картон. :) Еве јас кажав дека и немам ништо против 1 меч да му дадеа, за мозок да врзи малце. Ама 3 меча ќе беше смешки.
Претеравме и ние да бидеме реални сега. Ни еден не треба, само му кажа "тргни ми се од грб'' на малку подиректен начин.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.942
Поени од реакции
116.454
Преглупо мислење.
12 меча суспензија ради прогресијата на сеоски Хауард Веб,Пепе у Шпањолска го тепаше тој, го рогаше,му влезе со мајагери,па јадеше 8 меча суспензија.
Овој ќе им давал 12 хехххее.
Врска немаш иди таму да гледаш Интер-Трапани ,к?

Sent from my SM-G903F using Tapatalk
Значи не зборувам јас да има фиксни казни, пример дали да изглумиш дали да убиеш човек првата казна да ти биде 1 меч, него да бидат прогресивни казните доколку се во рамките на нормалата. Нормално ако се деси нешто како што направи Де Роси викендов директ 3 или 5 меча суспензија и позз, следната казна нека му биде дупла и после нека мисли дали ќе мава шамари ничим изазван. Ова го говорам у смисол да се намалат дебилизмите што ги има во изобилие, не може Лукаку да клоца, да рога и да не јаде суспензија, а некој за одглумен пенал да јаде три меча бан...

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.763
Поени од реакции
52.740
"He didn't score, I don't care. The way Romelu ends the game making tackles in the left-back position: that is the mentality I want" - Jose :pos:

Член од
21 ноември 2007
Мислења
10.775
Поени од реакции
9.579
Не ти оди во корист примерот, двајцата добија жолт картон.
Ама читај до крај бе брат. И двајцата не беа исклучени. Не коментирам за жолти.

Чисто за инфо, предмет на санкција кои најчесто завршуваат со санкција од х натпревари се оние дуели и стартови кои би завршиле со исклучување т.е црвен картон доколку судијата не го видел тој прекршок во текот на мечот, а доколку го воочил би го санкционирал со црвен. За случаеви како тековниов за кои судијата доколку видел би поделил жолт картон не се санкционираат со х натпревари суспрнзија. И затоа е таква одлуката за Лукаку.

Ајде сега секој прекршок што судија би доделил жолт ама не го видел во текот на мечот да се мава суспензија од х натпревари на дисциплинска затоа што судијата не го видел стартот. На што би личело сето тоа? Нон сенс е....

Sent from my SM-A310F using Tapatalk

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.679
Поени од реакции
11.773
Ако тепаат 3-0, ќе даде гол за 4-0 колку да се фалат со бројките :kafence:
забораваш кој имаше пост од шест меча без даден гол па ги начека Стоук па сеа ке се фалиме со бројки мехехех
а као само Лукаку не давал голови против топ5, глеам Мората се уби од давање
едино на Јунајтед и толку го нема братот

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
"He didn't score, I don't care. The way Romelu ends the game making tackles in the left-back position: that is the mentality I want" - Jose :pos:
Ама зошто не ја постираш целата изјава на Мурињо и постираш само што ти одговара? Очигледно е дека ги критикува за оваа утакмица Марсијал, Рашфорд и триото што играат лев бек а се за греота.

In the last minute he (Lukaku) was fighting and running back like he was in the first minute, so I think it is also a mentality question,” Mourinho told reporters.

”The way Romelu wins the corner for the goal, the way Romelu ends the game-making tackles in the left-back position - that is the mentality I want.

“Some guys are capable to go into the limits of their efforts and some other guys even with a lot of talent, they don’t manage to do that. So Romelu, for me, (is) fantastic. Didn’t score, I don’t care.”

"Players are men, men are different, men are unique cases and some guys are capable to go into the limits of their effort and some other guys, even with a lot of talent, they don't manage to do that. It was apt that Lukaku, in the absence of a left-back, got stuck in at left-back."

Supporters on Saturday might not have been surprised hearing Matteo Darmian and Daley Blind were demoted, having allowed Basel to delay United's Champions League qualification. Luke Shaw has not played a league minute since April 30 and it is a shock whenever he is on the bench.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.763
Поени од реакции
52.740
Ама зошто не ја постираш целата изјава на Мурињо и постираш само што ти одговара? Очигледно е дека ги критикува за оваа утакмица Марсијал, Рашфорд и триото што играат лев бек а се за греота.

In the last minute he (Lukaku) was fighting and running back like he was in the first minute, so I think it is also a mentality question,” Mourinho told reporters.

”The way Romelu wins the corner for the goal, the way Romelu ends the game-making tackles in the left-back position - that is the mentality I want.

“Some guys are capable to go into the limits of their efforts and some other guys even with a lot of talent, they don’t manage to do that. So Romelu, for me, (is) fantastic. Didn’t score, I don’t care.”

"Players are men, men are different, men are unique cases and some guys are capable to go into the limits of their effort and some other guys, even with a lot of talent, they don't manage to do that. It was apt that Lukaku, in the absence of a left-back, got stuck in at left-back."

Supporters on Saturday might not have been surprised hearing Matteo Darmian and Daley Blind were demoted, having allowed Basel to delay United's Champions League qualification. Luke Shaw has not played a league minute since April 30 and it is a shock whenever he is on the bench.
Само тоа што го постирав го видов. Цело време се зезаме за дупли бекови и ептен е смешно од него лично кога ќе прочиташ дека 90 милионскиот напаѓач му играл лев бек :D
Налетав на ова на арсенал-маниа, штета ќе е да не се сподели :D
Прегледај го приврзокот 180821
Ова ептен добро им ја опишува фан базата :icon_mrgr:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Само тоа што го постирав го видов. Цело време се зезаме за дупли бекови и ептен е смешно од него лично кога ќе прочиташ дека 90 милионскиот напаѓач му играл лев бек :D

Ова ептен добро им ја опишува фан базата :icon_mrgr:
Не знам која е поврзаноста тука во муабетов дека Лукаку и покрај тоа што нели е неписмено магаре само за пред гол, помогнал во дефанзива со дупли бекови но во ред.

А од сликичкине погоре и од Арсенал маниа да се покопа ќе се најдат слични наслови за Кошелни, Војче > Де Геа, па и за Џуру на времето памтам постираа демек на исто ниво со Тери и Видиќ дека бил. Башка она за Смолинг како што гледам е прашање за дискусија а Џонс сезонава навистина е во топ 5 штопери во лигава само што има проблем со повреди и знаете што му направиле додека бил со репрезентацијата, исто како да е смешно некој да каже дека Компани е лош стопер само зошто е injury prone. Се кладам и дека да се отворат темите ќе се најдат и фанови на други екипи што се согласуваат со фановите на Манчестер.

Член од
19 март 2011
Мислења
12.881
Поени од реакции
14.319
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom