Мислам најстручен и најбрз одговор ќе добиеш на IT форумот, оваа тема.Ме интересира дали и со која инверт. клима би можел да го загреам простор од спална и дневна (без тоалет ходник и другата соба), поставен на позицијата над прозор?
Прегледај го приврзокот 180700
Во фаза на припрема сум за пирспособување на простор за живеење, па ова го гледам како приоритет.[DOUBLEPOST=1511486106][/DOUBLEPOST]Мисир, забораив да пишам квадратура. Целиот простор е 50 метри квадратни, тоа што го планирам за загревање е не повеќе од 35.
Заборави исто да кажеш дали се работи за куќа или стан, претпоставувам стан е.Ме интересира дали и со која инверт. клима би можел да го загреам простор од спална и дневна (без тоалет ходник и другата соба), поставен на позицијата над прозор?
Во фаза на припрема сум за пирспособување на простор за живеење, па ова го гледам како приоритет.[DOUBLEPOST=1511486106][/DOUBLEPOST]Мисир, забораив да пишам квадратура. Целиот простор е 50 метри квадратни, тоа што го планирам за загревање е не повеќе од 35.
Извини, да не се работи за стан во Голден арт?Ме интересира дали и со која инверт. клима би можел да го загреам простор од спална и дневна (без тоалет ходник и другата соба), поставен на позицијата над прозор?
И јас се сложувам дека тоа се корисни информации кои имаат допирна точка со темата, но сепак не се за тука, подобро да се префрлат во посебни, соодветни теми, кај што би било попрегледно за некој кој што специјално е заинтересиран за проблемот со кондензацијата... а и можеби и други членови ќе се вклучат во дискусиите. Али ок, гледам дека никој не се побуни, а и модераторите дозволуваат, така да... терајтеSe slagam deka se zajde so diskusijata inicirana so problemot na nasiot klime i poveke stranici bea nagagjanje i glushenje ama na kraj sepak isprovociraa odnosno proizvedoa edna dve stranici dobri objasnuvanja i podatoci koi se korisni za site nas..
Sve toa sto spomnuvas "пвц, дограма, кондензација, изолација" ima vrska so најекономично затоплување isto kolku izvorot na toplina ili najdiskutiraniot tuka inverter neli..
Дали ќе имаш простор да ја ставиш над прозор?Ме интересира дали и со која инверт. клима би можел да го загреам простор од спална и дневна (без тоалет ходник и другата соба), поставен на позицијата над прозор?
Панелен конвектор.Ова го кажувам од искуство се имам греено (и сеуште ги имам ) и едниот и другиот.Маслениот радиатор долго време му треба да ја загрее просторијата (како и секое парно предвидено е да работи без исклучување за да имаш бенефит).За разлика од него конвекторот многу бргу го загрева просторот и има подобро распоредување на топлината, така е дизајниран да има природно и ефикасно струење на воздухот.Само ако купуваш немој како овој на сликава т.е. кинезарија (Нео,Фуего,Теси и сл.).Моја пропорака е францускиот Термор дупло е поскап од кинезиве ама го вреди секој денар.Добрите конвектори имаат вградено прецизен термостат на влезот на ладниот воздух од долната страна и така обезбедува константна температура во просторијата.Додека кај кинеските термостатот е поставен на грејачот (што е поентата незнам ) и нема никакава регулација на собната температура.Блиц прашање: Кое од овие две е поефикасно за притоплување?
Маслен радијатор 2KW
VS.
Панелен конвектор 2KW
Маслен радијатор, дефинитивно ! Имам 4 маслени радијатори и 2 ѓубриња панелни конектори демек од скапите Atlantic i Thermor од по 2.5KW со прецизни електронски термостати бла бла бла , кои во реалноста се само една лимена лесна тенекија со минијатурен грејач !Блиц прашање: Кое од овие две е поефикасно за притоплување?
Маслен радијатор 2KW
VS.
Панелен конвектор 2KW
Kolku sto znam nema kalievi pecki da se kupat na novo ima povolni po oglasive no novi mislam ne se proizveduvaat inaku tocno se odlicni za greenje no ne se ekonomicniНекој сака да го зрачи калиева печка (според мене врв во тој тип на греење)
Osven na klimite inverter so golem COP na koj drugi uredi mislis deka imaat visok slicen COP so klima inverterite?Сепак да не забораваме, климата има COP поголем од еден (3.5 - 7) и затоа е економичен начин на греење (не и единствен).