- Член од
- 5 јануари 2010
- Мислења
- 195
- Поени од реакции
- 154
Smiri se malku ovde samo davame konstatacii aj jas mislenje dadov na moi zaklucoci za koe nikoj nemora da go prifati.треба да имаш основни познавања за некои работи за да дадеш мислење....
значи вака - воздухот што го дишиш надвор или внатре секогаш има влага да сме на јасно... порано пред да реновираш ти или било кој друг кој менувал прозори немал проблем нели... прозорите ни биле стари на сите од дрво и рамките биле отворени сантим горе сантим доле у најмала рака само средината лепи па затоа и не дихтуваат како што треба затоа и немаш влага затоа и зимоска ти е ладно зашто прозорите не се ко што треба.. сега со нови алуминиумски или пвц прозори тие работи ке ги заборавиш затоа што прозорите дихтуваат како што треба и по автоматизам влажниот воздух не искача надвор туку се задржува во просторијата каде што грееш па се појавува влага мувла и слично... ова е околу влагата..
околу самиот прозор - новите прозори дали пвц дали алуминиумски најчесто имаат 2 или повеќе стакла и НАЈБИТНО е просторот меѓу нив да нема воздух односно да е вакум или аргон полнет - имаш ли меѓу тие две стакла обичен воздух тогаш ништо не си напраил осим што си ги дал парите.. тука најчесто се појавува тоа „потење“ на прозорите....
за прозорите јас ти го гарантирам ова со сигурност а дали климите создаваат влага или го сушат воздухот ке оставам да каже некој кој е по стручен и компетентен во таа работа.
ВЕКА е името на профилот на прозорот... стаклото и оковот се друг муабет.. јас имам дома сменето прозори и сите ми се века и фала богу неможам да се пожалам нити потат нити дуваат - до сега 3та година како ги имам стварно сум задоволем... другото со воздухот меѓу стаклата го објаснив погоре во постот
Okolu pvc prozorite sum ubeden deka e dno dna od proizvod, vekje nikogas nema da kupam ili da preporacam na nekoj pvc. Inaku ova so argon ili so vakumiranje na stakloto te molam kazi mi kade se pravi bas bi sakal da odam da vidam kaj se pravi ili polni so argon. Ako e taka jas kje gi smenam site stakla na moite prozori,inace moite prozori se salamander u ednata kukja i aluplast vo drugata a stakloto e od 29 noemvri . Sum bil vo 29 noemvri fabrikata koja bozem e dokazana so kvalitet barem mi ja preporacaa kako takva i sum gledal kako se lepi stakloto . A za vakum i argon ne vidov deka postoi.
Ako sakas da nemas kondezacija spored mene najdobro e slovenski prozori od Lesna slovenija . E sea tripati se poskapi od pvc ali nema da imas kondezacija so sigurnost. Prijatel stavi vo kukja i e prezadovolen.
! Дефростот уствари е кога климата користи дел од апсорбираната топлина во системот за да ја размрзне надворешната единица. Треба да ја оставиш сама да си го среди тоа, програмирана си е за тоа, не треба да ја исклучуваш!