Strelco, dzabe se kries pod multi profili, ali i tuka ke ti repliciram.
GREE e vikas originalot, ja bi rekol deka GREE nema NISTO od ORIGINAL vo samite svoi proizvodi. Pre bi rekol deka site drugi i se pooriginal otkolku gree. Ona sto VIVAKS, HAIER, MIDEA, pa i site drugi kinezi ke sklopat i ke mu dadat ime kako AERI,AEZI, GEOS,TIDE, TUNDRA i taka natamu barem toa e toa, nema vtora, treta deseta varijanta, Niz cel svet se prodava so istite delovi vo nego, so istiot kompresor motor, so istata i EDINSTVENA OZNAKA za toj i toj model.
Otvori ja oficijalnata strana na gree za Makedonija i ke vidis deka nikade nema oznaka za serijata koja se prodava tuka, tuku samo imeto.
http://www.gree.com.mk/index.php/produkti-uslugi/klima-uredi/dzidni-klimi
Otvorete i proverete koi se oznakite i dali gi ima za modelite koi gi prodavaat !!!
Primer ke go zemam LOMOTO bidejki izleze deka site klimi od drugite kinezi se kopija na LOMO ili po vase kazano se napraveni od gree po terkot na lomoto!!!
Прегледај го приврзокот 180423
Se nadevam deka e ova sto se prodava vo Makedonija kako LOMO ECO i ova po vase treba da e original LOMO za cela serija i cel svet i specifikaciite se tie
Прегледај го приврзокот 180425
Ova e od Srbija i se drugi oznaki, imeto pak e LOMO
Ova li e ORIGINALOT po koj e napraven toj C&H ili bilo koja druga klima na koja aludirate ????
Ili makedonskata verzija e ORIGINALOT, bas me zanima ????
Прегледај го приврзокот 180426
Mozda pak ova LOMO e ORIGINALOT po koj e napraven C&H ili tesko da e i ova
Прегледај го приврзокот 180427
I sega ke pocne od VERNICITE vo KULTOT na GREE, ama se e isto, sto ima veza tuka nekoja brojka, tamu nekoja bukva, se e toa ORIGINALOT posto neli imeto mu e isto LOMO se gleda nasekade.
E ne e taka be vernici, se e toa nekoja razlika, golema ili mala, ne me zanima, AME NEMA ORIGINAL, se e toa skalamerija sklopena so toa sto se imalo vo momentot, mu snemalo ova stavi od toa drugoto, koj razbira sto ima, mozda i tie samite nemaat pojma sto se ima vnatre, znae samo nekoe ispoteno kinezce koe se trudi edvaj da stavi nekoj red so tie oznaki barem on da znae da javi koga ke izgori nesto vnatre koj rezerven del e za toj model.
Za razlika od ovie haosi, koga HAIER ke zalepi deka modelot e primer TUNDRA oznakata e sekade ista,nema na sto mesta sto razlicni oznaki, sto znaci deka nosi isti kompresori dali mitsubishi, dali hitachi, dali toshiba, ista maticna i taka natamu. Istoto se odnesuva ama bas za site drugi proizvoditeli, bez razlika dali se OEM ili imaat svoja proizvodna linija. A toa pak PROIZVODNA LINIJA za kinezite e kako otvoranje na TRAFIKA ili KAFANA u posledno vreme kaj nas, golemo cudo da sklopi edna hala od 1000 kvadrata i da sklopuva od igla do lokomotiva.
Za da nema trte-mrte so LOMOTO koe e neli ORIGINAL za se drugo eve uste ORIGINALI
Прегледај го приврзокот 180429
Me mrzi da baram uste a sigurno ima uste originali
za da nema zabuni eve slika i od drugoto JAKOTO LOMO so negovite oznaki
Прегледај го приврзокот 180430
Zatoa pozelno e koga ke komentirate za drugite deka se KOPIJA NA ORIGINALOT da na navedete tocno na koj original se odnesuva.
Ako ima maz bi sakal da kaze koja e NAJORIGINAL od ovie kanti so isto ime.