R
Roten 96
Гостин
Само го**а да се јадело. Кај сме антиталенти за песна, па немаме ни слух за добра музика.
Португалецов бил мртвак, песната била мртва, ова било мртво.
Нашава една разиграна што беше, што да ти расправам.
Друго, информирајте се малку за португалската музика. Типичен жанр во неа е фадото. Тажна музика со такви тажни гласови и текстови типична за Португалија и мислам никаде на друго место ја нема. Обично главен мотив во фадо-песните е носталгијата кон родниот крај, жалење за љубената и слично.
Текстот е едноставен, ама предобар и феноменално отпеан. Ако не сте го разбрале ваш проблем.
А пораката што Салвадор ја даде на крајот е јаготката на шлагот. 3:08 почнува.
Цитирам: „Живееме во свет на разиграни/еднократни песни со никаква содржина и мислам дека ова може да биде победа за сите оние кои прават музика која значи нешто. Музиката не е огномет, музиката е чувство, затоа да се обидеме да го промениме ова и да го вратиме најважното нешто, а тоа е музиката.“
Веројатно една од најдобрите пораки.[/
Браво бе стручњаку....фадо мадо муда јајца ти ке ми кажуваш за португалската музика како ти демек си експерт абе диференцијалнодијагностички кај ебе доаѓаат во предвид сите ментални забилувања.....ова е И КЕ БИДЕ најмртвата песна шо победила на евровизија.....сигурно си ја слушам пред да си легнеш па продочжи буди кај тебе чуство на тажност на НЕжелба за живот шо е супер во твојот случај.Обригадо мај френд .....ех да се сретнам со такви типови како тебе па да седнеме да напраиме муабет за португалската музика ехх животно моја желба е тоа.....а ова со пораката па ке ја тетовирам бе на чело ако треба поубава порака нема абе мајко мила.....јас разбирам со синдром си и салвадор болен си е па нејќе да си умре без да виде какво е чуството да победиш на евровизија....ама пораката му е супер земи стави си ја на ѕид коа ке ти идат на гости исто како молитва шо се чита нека си ја прочитат и пред одење исто за поспокој да осетат коа влегуваат и увашата куќа или зграда кај и да живеејш......од вакви коментари на ежот боцките му се дигаат уште повеќе а на мене крвта ми станува вискозна....не се тресај музички стручњаку