ОБНОВЕНО: По нападот во Гошинце, пукање во Куманово

Член од
7 август 2010
Мислења
3.518
Поени од реакции
5.385
Не знам која правда ја бара зекири, кога 8 џандари загинаа од рацете на вооружени странски државјани?
Ако јас и уште 20 души одиме во Германија со еден тон оружје и дадеме отпор при обид да не уапсат, а притоа убиеме 8 германски полицајци, дали ќе се појави ваква будала што ќе бара некаква правда за нас? Па нека е Македонец кој живее таму.

Член од
30 мај 2012
Мислења
2.013
Поени од реакции
3.109
Не знам која правда ја бара зекири, кога 8 џандари загинаа од рацете на вооружени странски државјани?
Ако јас и уште 20 души одиме во Германија со еден тон оружје и дадеме отпор при обид да не уапсат, а притоа убиеме 8 германски полицајци, дали ќе се појави ваква будала што ќе бара некаква правда за нас? Па нека е Македонец кој живее таму.
Да направи некој вакво злодело некаде? Ќе бидат изрешетени сите со по 20-30 куршуми какво апсење какви бакрачи. Само кај нас може и покрај тоа да бидат прифатени покрај тоа и им даваш шанса за живот. Неможам да разберам како може да има уште поголеми ТЕРОРИСТИ што ќе излезат да протестираат.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.996
Старо, ај не го поти стапот. Кога ќе треба да се иде у затвор за нарачка на акцијава ќе те снема ко прдеж у ветар. Престани да ги провоцираш чувствата на сите нормални Македонци кои ја знаат позадината на настаните. Каков бејли-мејли, ѓубре едно? Кој ли ти плаќа за да се праиш вака наивен...

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Не се праќа полиција на овакви. Се праќа војска и таму се знае, деветка у чело, нема судење. Ама ебана држава ти е оваа, почнаа да им бегат со лисици уште прв ден по апсење.

Член од
7 август 2010
Мислења
3.518
Поени од реакции
5.385
Да направи некој вакво злодело некаде? Ќе бидат изрешетени сите со по 20-30 куршуми какво апсење какви бакрачи. Само кај нас може и покрај тоа да бидат прифатени покрај тоа и им даваш шанса за живот. Неможам да разберам како може да има уште поголеми ТЕРОРИСТИ што ќе излезат да протестираат.
Тоа со протестите е уште поголем парадокс.
Значи со самото тоа што МВР ќе им дозволи да организираат протест си погазува на честа и репутацијата (какви и да биле), а исто така им плука на гробовите на тие нивни 8 колеги, кои ги загубија животите.
А нас на трибина 20 души што одиме како терористи не третираат.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
17.039
Поени од реакции
51.345
за нарачка на акцијава .
Како ја замислувате вие таа нарачка, како би идело тоа, се јавуава Мијалков кај некој косоварски чауш и му вика „дај ми 50 души да се пукаме еден ден ми треба гужва за да се спасам од бомбите, ќе ти платам толку и толку ’’ .Како го замислуваш тој напад оn demand . Колку е ценовникот за тие што ќе лежат, колку е за тие што им погинаа. Стварно, објасни ми ја теоријава те молам, жими се не ми е ич јасно.

Dobarispremen

Тежок провинциалец
Член од
2 ноември 2017
Мислења
21
Поени од реакции
8
Како ја замислувате вие таа нарачка, како би идело тоа, се јавуава Мијалков кај некој косоварски чауш и му вика „дај ми 50 души да се пукаме еден ден ми треба гужва за да се спасам од бомбите, ќе ти платам толку и толку ’’ .Како го замислуваш тој напад оn demand . Колку е ценовникот за тие што ќе лежат, колку е за тие што им погинаа. Стварно, објасни ми ја теоријава те молам, жими се не ми е ич јасно.
Не е тешко да се замисли. Миjалков може да се jави на Ахмети. Ахмети да се снаjде со некоj косовски лидер. Косовскиот лидер со некоjа ултранационалистичка багра.Но сето ова е теориjа на заговор ако нема 100% докази.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.487
Поени од реакции
31.039
Ама они не се терористи, они се борци за слобода.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.356
Поени од реакции
47.103
Toa sto se desi vo Kumanovo sekako deka ne e naracano, nego e klasicen primer sto se slucuva koga neshtata ti izlagaat nadvor od kontrola, do goshince sve im bese podredeno, ukradoa cel arsenal oruzje bez da gi cepnat, a niti pak bea ubieni tie sto go cuvaa, samo bea zavrzani, posle goshince se deshava kurshlus i planiranoto otrgnuvanje na vnimanieto na javnosta od bombite rezultirase so masakar.
Pa samiot Stojance Angelov nedeli pred toa da se desi kaza deka ovie imaat na lager kupeno grupa od Kosovo, eve mu ja i izjavata
Некој во нашата држава направил монструозен план за меѓуетнички судир-имам информации дека се дадени 2 милиони евра на Албанци кои немаат врска со УЧК, кои се некои криминалци во Липковскиот регион.

Нивната задача била да се претстават како УЧК и да извршат убиство на неколку припадници на полицијата или армијата и така да превизикаат меѓуетнички конфликт.
Mnogu raboti treba doprva da izlagaat vo javnost, ne trebaat bombi za toa, dovolni se tie sto bea prisutni tamu a cii drugari zaginaa da pocnat da zborat, pocnuvajki od faktot deka nekolku kupeni teroristi se likvidirani otkako bile veke fateni i imale lisici na race, osven eden od niv, koj se raznel a pritoa ako ne se lazam zaginaa poslednite dvajca pripadnici na makedonskata policija. Posle toa klopceto samo ke se odmotuva, a i treba dobra novinarsko istrazuvanje ama kaj nas seuste ne se najde novinar so muda za da pocne da kopa tuka, site cekaat na zaev ocigledno, ne se drznuvaat da rizikuvaat kursum u celo i frlanje u endek.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.430
Поени од реакции
18.602
Ова на Стојанче е ловење во матно, од се што кажал го погодил само меѓуетничкиот судир. Мислиш дека за вмро поопасни беа бомбите него овие 50 души што влегоа? Па бомбите не ги пипнаа првите пола година, да немаше странски притисок уште вмро ќе беа на власт.
Гледаат само така дека може да се извлечат и форсираат завера, за да ја свртат кривицата на нас. Реалноста е дека начекале слабост и пробале да предизвикаат судир, зашто претходните што пробаа лошо пројдоа.

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.539
Поени од реакции
9.440
не можам да ги разберам партискиве платеници, добро ајде да земеме дека Грујо ги викна, и што треба сега, треба да им се опрости бе мајку ви наебам, абе направиле злодело без разлика кој ги викнал, и треба бе да скапаат сега а не па уште некој да ги брани, па и уште да протестира, високи биле казните, па што им се чинеше....

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.356
Поени од реакции
47.103
Ова на Стојанче е ловење во матно, од се што кажал го погодил само меѓуетничкиот судир. Мислиш дека за вмро поопасни беа бомбите него овие 50 души што влегоа? Па бомбите не ги пипнаа првите пола година, да немаше странски притисок уште вмро ќе беа на власт.
Гледаат само така дека може да се извлечат и форсираат завера, за да ја свртат кривицата на нас. Реалноста е дека начекале слабост и пробале да предизвикаат судир, зашто претходните што пробаа лошо пројдоа.
Rabotata e deka Stojance pogodi deka e vlezena grupa od kosovo u Makedonija, i pogodi deka ke poginat clenovi na nasata policija od istata.
Javno za toa zborese na televizija, nikoj nisto ne prevzema, informaciite kako sto rece toj, gi imal dobieno od covek vraboten vo MVR

Druga rabota treba da ti bide jasna, tuku taka tolkav arsenal na oruzje ne se krade, so vrzuvanje na jaze na onie koi go cuvale i tolku, prosto i ednostavno ;), niti pak istata grupa tuku taka lesno nema da se stacionira vo naseleno mesto, nezabelezana od nikogo ...
Ja licno ne sum glup da veruvam deka sve ova oni sami si go planirale, za nekakvi si prava :))))))))), kakvi prava kakvi bakraci be, nekoj debelo gi platil za da bidat tamu kade sto bile, inace nemase so lisici na race da likvidiraat del od niv.

p.s. A ovie sto ke protestiraat sea, za sto ke protestiraat ? Nevini deka se ? Sto im e celta, ima li nekoj nesto objasneto ... havuz li ke bide pak skopje, ke go palat li so benzin, pusten a fakticki go krijat ? Brejjj glupa raja.

k3b

Член од
17 декември 2010
Мислења
2.811
Поени од реакции
4.287
Точно!

Затоа и Бејли на изборите го пуштија да полни кутии, за да победи сдс.

Благодарение на странците дпмне го прегазија на избориве :D

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.996
Ај ти објасни ми ја тогаш таа НЕ-нарачка...кога од нигде никаде излегува група која нема јасни барања, се инфилтрира во населба во која нема поддршка и рендом убива полицајци (така наивно...или наместено) и потоа лидерите на групата се заробени и стрелани (за да не кажат тоа што треба да кажат). Притоа месец дена пред нападот излегува Стојанче Ангелов и најавува конкретно во кој регион и со каква намера се луѓето, а во државата е политичка криза цела година од која само воен хаос е спас за луѓето од тогашната власт, фатени во тешки криминали.
Никогаш не сум рекол дека Ш не бараат или не би го напраиле тоа. Уште има такви кај нив, ама тоа тие го праат систематски. Добиваат ветар во грб од Вашингтон и Брисел,сигнал кога да почнат и тераат до крај и го добиваат тоа. 2001-ва така беше. Каква поддршка доби оваа група и од кого? Ај кажи ми? Или мислеа тие 20 будали дека ќе ја испоубијат цела македонска полиција и војска?
On demand не го „замислувам“, туку кога имаш милиони во џеб (милијарди) можеш да сценираш и одење на Марс, со вистинските луѓе (овие не беа такви). Времето ќе покаже, ќе видиш.

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.539
Поени од реакции
9.440
Ај ти објасни ми ја тогаш таа НЕ-нарачка...кога од нигде никаде излегува група која нема јасни барања, се инфилтрира во населба во која нема поддршка и рендом убива полицајци (така наивно...или наместено) и потоа лидерите на групата се заробени и стрелани (за да не кажат тоа што треба да кажат). Притоа месец дена пред нападот излегува Стојанче Ангелов и најавува конкретно во кој регион и со каква намера се луѓето, а во државата е политичка криза цела година од која само воен хаос е спас за луѓето од тогашната власт, фатени во тешки криминали.
Никогаш не сум рекол дека Ш не бараат или не би го напраиле тоа. Уште има такви кај нив, ама тоа тие го праат систематски. Добиваат ветар во грб од Вашингтон и Брисел,сигнал кога да почнат и тераат до крај и го добиваат тоа. 2001-ва така беше. Каква поддршка доби оваа група и од кого? Ај кажи ми? Или мислеа тие 20 будали дека ќе ја испоубијат цела македонска полиција и војска?
On demand не го „замислувам“, туку кога имаш милиони во џеб (милијарди) можеш да сценираш и одење на Марс, со вистинските луѓе (овие не беа такви). Времето ќе покаже, ќе видиш.
добро заклучокот е дека Мијалков ги викна, и сега што ? треба да ги ослободиме гнасиве ?

Kajgana Shop

На врв Bottom