ОБНОВЕНО: По нападот во Гошинце, пукање во Куманово

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.996
добро заклучокот е дека Мијалков ги викна, и сега што ? треба да ги ослободиме гнасиве ?
Заклучокот е дека одговорност треба да понесат сите засегнати. Кој е луд да го помисли ова?

Член од
12 март 2009
Мислења
20.903
Поени од реакции
17.144
Ова на Стојанче е ловење во матно, од се што кажал го погодил само меѓуетничкиот судир. Мислиш дека за вмро поопасни беа бомбите него овие 50 души што влегоа? Па бомбите не ги пипнаа првите пола година, да немаше странски притисок уште вмро ќе беа на власт.
Гледаат само така дека може да се извлечат и форсираат завера, за да ја свртат кривицата на нас. Реалноста е дека начекале слабост и пробале да предизвикаат судир, зашто претходните што пробаа лошо пројдоа.
не е само Дивље насеље, па од наместената војна 2001
имаше и други акции, една за време на министерот Костов, а две за време на Јанкуловска... секогаш трчаше ОБСЦЕ да ги брани терористите, била несразмерна употреба на сила... а за 2001 да не зборуваме, се се знае ама сите се прават на будали..
можно е МВР да знаеле за упад од Косово, ама не смееле да реагираат веднаш... по растурање на групата НАТО званично го пофали МВР а ОБСЦЕ стандардно се бунеше против употреба на несразмерна сила, а исто така и Најчевска од Хелсиншки... терористите цело време беа во телефонска врска со ОБСЦЕ, Ахмети а веројатно и со амбасадите, креаторите на вежбата со вистински куршуми ...
Значи во една нормална држава ( Шпанија) сега се бара 30г затвор за барање независност по мирен пат, а кај нас однадвор влегуват криминалци со оружје и не смееш да ги осудиш...

Последно уредено:
Член од
17 август 2011
Мислења
10.430
Поени од реакции
18.602
Точно!

Затоа и Бејли на изборите го пуштија да полни кутии, за да победи сдс.

Благодарение на странците дпмне го прегазија на избориве :D
Не треси глупости. Вмро имаа апсолутна власт у државата, да не не надгледуваат странците заев ќе беше во некој ендек пред да објави било каква бомба.

Rabotata e deka Stojance pogodi deka e vlezena grupa od kosovo u Makedonija, i pogodi deka ke poginat clenovi na nasata policija od istata.
Javno za toa zborese na televizija, nikoj nisto ne prevzema, informaciite kako sto rece toj, gi imal dobieno od covek vraboten vo MVR

Druga rabota treba da ti bide jasna, tuku taka tolkav arsenal na oruzje ne se krade, so vrzuvanje na jaze na onie koi go cuvale i tolku, prosto i ednostavno ;), niti pak istata grupa tuku taka lesno nema da se stacionira vo naseleno mesto, nezabelezana od nikogo ...
Ja licno ne sum glup da veruvam deka sve ova oni sami si go planirale, za nekakvi si prava :))))))))), kakvi prava kakvi bakraci be, nekoj debelo gi platil za da bidat tamu kade sto bile, inace nemase so lisici na race da likvidiraat del od niv.

p.s. A ovie sto ke protestiraat sea, za sto ke protestiraat ? Nevini deka se ? Sto im e celta, ima li nekoj nesto objasneto ... havuz li ke bide pak skopje, ke go palat li so benzin, pusten a fakticki go krijat ? Brejjj glupa raja.
Вие да не учествувавте во акцијата па да знаеш дека ги ликвидирале лидерите? Па уште како очигледен факт го спомувате.
Нормално е Стојанче да има некое инфо, зашто тие подолг период биле тука. Што да преземат да ги намамат со сирење да се вратат во косово? За оружјето да не зборам, да не било тоа од гошинце немале од кај да најдат. Дека Албанците по тоа се познати,дека немаат цел арсенал во подрум.
Вие очигледно се праите слепи на некој работи, глеајте што праат во судницата, какви им се изјавите. Тие знаат зашто дошле тука и го изјавуваат тоа, само сметаат дека се предадени. Не ти се верува дека Албанци би дошле и кренале востание за некакви права? Ти очигледно последниве 20 години си ги преспал бидејки тоа се има десено 10 пати на радиус од 200 километри окулу нас.

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.539
Поени од реакции
9.440
Заклучокот е дека одговорност треба да понесат сите засегнати. Кој е луд да го помисли ова?
па еден куп лудаци протестираат, плус висок функционер на СДСМ нешто вика дека судиите биле се уште од време на режимот, затоа биле казнети.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.542
Поени од реакции
85.099
Куртони на кои им е кажано, да релативизираат вака, увек коа некој ќе спомне да се истражи кои се нарачателите на нападот, кој е тој што жртвуваше осум животи, откако настанот со караулата не го оствари посакуваниот импакт во јавноста.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.687
Поени од реакции
35.582
Како ја замислувате вие таа нарачка, како би идело тоа, се јавуава Мијалков кај некој косоварски чауш и му вика „дај ми 50 души да се пукаме еден ден ми треба гужва за да се спасам од бомбите, ќе ти платам толку и толку ’’ .Како го замислуваш тој напад оn demand . Колку е ценовникот за тие што ќе лежат, колку е за тие што им погинаа. Стварно, објасни ми ја теоријава те молам, жими се не ми е ич јасно.
Што да ти објасни кога ни нему не му е јасно?
Освен ако не сакаш да ти импровизира раскажување во слободен стил, нешто као било договорено со ќорци да се пукаат ама некој им подметнал вистински куршуми... Или така нешто, ете он може ќе ти „објасни“ поубаво.

едит: или еве прашај го и „лордов“ еден пост погоре, за колку пари ќе се нафати да пие метак во чело? :cautious:

Член од
17 август 2011
Мислења
10.430
Поени од реакции
18.602
Куртони на кои им е кажано, да релативизираат вака, увек коа некој ќе спомне да се истражи кои се нарачателите на нападот, кој е тој што жртвуваше осум животи, откако настанот со караулата не го оствари посакуваниот импакт во јавноста.
Нека се истражи, ете затоа се сдсм се на власт. Ако Мијалков на некој начин ги намамил да дојдат во Македонија ќе се дознае. Смешно ми е што се фаќате за помалце веројатната верзија од онаа што е очигледна.

M

mar30

Гостин
Нема сомневање дека осудените се виновни по обвинението,проблем е што нашите служби најверојатно имале инфомации но дозволија на таа група да влезе со толкаво оружје на населено место.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.356
Поени од реакции
47.103
Не треси глупости. Вмро имаа апсолутна власт у државата, да не не надгледуваат странците заев ќе беше во некој ендек пред да објави било каква бомба.

Вие да не учествувавте во акцијата па да знаеш дека ги ликвидирале лидерите? Па уште како очигледен факт го спомувате.
Нормално е Стојанче да има некое инфо, зашто тие подолг период биле тука. Што да преземат да ги намамат со сирење да се вратат во косово? За оружјето да не зборам, да не било тоа од гошинце немале од кај да најдат. Дека Албанците по тоа се познати,дека немаат цел арсенал во подрум.
Вие очигледно се праите слепи на некој работи, глеајте што праат во судницата, какви им се изјавите. Тие знаат зашто дошле тука и го изјавуваат тоа, само сметаат дека се предадени. Не ти се верува дека Албанци би дошле и кренале востание за некакви права? Ти очигледно последниве 20 години си ги преспал бидејки тоа се има десено 10 пати на радиус од 200 километри окулу нас.
da, od kosovo ke doagaat i tuka ke ispravaat krivi drini, koga se na vlast koj i da e na vlast od makedonskata strana : )))
Ja ne sum ucestvuval vo akcijata, no znam nekoj sto ucestvuval u akcijata, na pamet ne zboram, pogotovo ne za vakva rabota.
Isto taka i znam sto i se deshavalo na jankulovska u mvr vecerta, nisto cudno sto e skrenata i posetuva momentalno psihijatar.

Ke ti doagaat 20 dusi od kosovo i ke ti krevaat tuka vostanie, koga nemaat apsolutno nikakov bek ap, koga dui gi vlece koncite kaj niv, abe sigurno druze, taka e, uzivaj si, po pravata dosle oni tuka, gandi za siromasni.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.687
Поени од реакции
35.582
Лошо спинување без ронка докази (или логика) стана секојдневна пракса и овде кај нас.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.996
па еден куп лудаци протестираат, плус висок функционер на СДСМ нешто вика дека судиите биле се уште од време на режимот, затоа биле казнети.
Кој вика дека не се и кој вика дека и тие не се дел од сценариото? Можеш да гарантираш некако?
Во овој контекст ли го кажал тој од сдс? Или за некој друг случај?

k3b

Член од
17 декември 2010
Мислења
2.811
Поени од реакции
4.287
Така де. Благодарение на странците и Бејли дпмне од апсолутна власт после изборите им останаа Зрновци и Кавадарци.

Тоа пошто беа толку чесни години наназад.

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.539
Поени од реакции
9.440
Кој вика дека не се и кој вика дека и тие не се дел од сценариото? Можеш да гарантираш некако?
Во овој контекст ли го кажал тој од сдс? Или за некој друг случај?
прашај си го Мухамед Зекири, официјален преставник на партијата на власт која те плаќа да просераваш глупусти на форумов.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.430
Поени од реакции
18.602
da, od kosovo ke doagaat i tuka ke ispravaat krivi drini, koga se na vlast koj i da e na vlast od makedonskata strana : )))
Ja ne sum ucestvuval vo akcijata, no znam nekoj sto ucestvuval u akcijata, na pamet ne zboram, pogotovo ne za vakva rabota.
Isto taka i znam sto i se deshavalo na jankulovska u mvr vecerta, nisto cudno sto e skrenata i posetuva momentalno psihijatar.

Ke ti doagaat 20 dusi od kosovo i ke ti krevaat tuka vostanie, koga nemaat apsolutno nikakov bek ap, koga dui gi vlece koncite kaj niv, abe sigurno druze, taka e, uzivaj si, po pravata dosle oni tuka, gandi za siromasni.
Стварно тешко ти е да поверуваш дека албанци идат во друга држава и креваат востание и покрај тоа што се има десено 100 пати, и поверојатно ти е дека Мијалков успеал да намами група од воени ветерани на УЧК со пари? Оке.
Успат, кој им беше бекапот во Бродец?

Член од
12 март 2009
Мислења
20.903
Поени од реакции
17.144
Нека се истражи, ете затоа се сдсм се на власт. Ако Мијалков на некој начин ги намамил да дојдат во Македонија ќе се дознае. Смешно ми е што се фаќате за помалце веројатната верзија од онаа што е очигледна.
војната во 2001 беше 50х покрупна работа од ова Дивље насеље, па се се замачка и се релативизира ... такуѓере и Атентатот на Глигоров околу кој загинаа исто доста луѓе..
Јасно е дека нема да се откријат нарачателите на ова вежба со боева муниција, едино ако од нивните матични држави ги откријат и санкционираат за бељи што прават во мали држави... или ако евенуално некогаш бидат набркани од тука, како што сега ги набркуваат од Сирија...

Kajgana Shop

На врв Bottom