Колку штедите? Колку сте трошаџии?

The_Joker

Right Place, Right Time
Член од
23 мај 2006
Мислења
122
Поени од реакции
0
gi molam Egejcite da stapat na scena za ovaa tema...mala shega ne e na odmet(bez navredi)heheh....ustvari ne, koga ke razmislam, koga tie bi stapile na scena temava bi bila samo "Kolku stedite?" (no offense)cheers

Член од
5 јануари 2008
Мислења
2.806
Поени од реакции
3.062
штедам, ама кога ке ми текне на тоа.. колку ке дадам толку ќе ми се врати,тогаш пуштам душа и трошам ненормално.. ПА ЕДНАШ СЕ ЖЕВЕЕ!

*princess*

..SiMpLy GorGeOuS..
Член од
17 февруари 2008
Мислења
747
Поени од реакции
21
па точно е дека туѓите пари полесно се трошат ама јас не правам исклучок...искрено најмногу трошам пари на искачање и гардероба а посебно не штедам многу на обувки...ПА ЕДНАШ СЕ ЖИВЕЕ нели, парите воопшто не се битни тие доаѓаат и си одат има многу поубави работи кои го прават животот исполнет

Tr()LL*W@rL()rD

, Дрогhан ‘
Член од
29 октомври 2007
Мислења
1.626
Поени од реакции
99
Да не дојде паричка во мене, право е истрошена :D

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Трошам повеќе него што заработувам, и на крај викам дека немам, ама пак имам...е ај сеа...

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Обично сум штедлив не сум некој трошаџија голем.Ама зависи за што ако ми се свиди некој дрес колку и да е:)

Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.202
Поени од реакции
1.943
Не штедам но економична личност сум.Тоа што го трошам гледам да биде на нешто корисно и од кое ќе имам некое задоволство.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Па штедлива личност сум, поготово кога ќе имам зацртано некоја цел и за неа да се собираат финансии, да. Во глобала, ретко ми се случувало да останам шворц за подолго време, го надополнувам кусокот веднаш.
Најчесто штедам пари за патувањата во странство и купување разни дребулии од таму, тоа ми е опсесија, и тогаш не се мислам при трошење пари.
Додека сум тука, многу малку трошам, ме нервира што имаме толку мал асортиман на производи, но што е тука, тоа е:)

bella

*HOT*
Член од
8 јуни 2008
Мислења
407
Поени од реакции
27
ШТЕДИ,ШТЕДИ,А ВРЕДИ ЛИ ???

Навистина вреди ли да се штеди???Знам не треба ни да живееме со мотото:ПОДОБРО ЕДЕН ДЕН ЛАВ,ОТКОЛКУ ЦЕЛ ЖИВОТ ГЛУШЕЦ!,но пак да го стискаме секој денар,мислам не е во ред!имам другар кој работи,зема плата само за него,и кога ке му речеме:ај другар да седнеме во некој ресторан,како луѓе, он:а,не ,не неам пари!
е,како нема,за шо ги троши???нема ни женска,ни жена ни деца!ние не работиме со дечко ми,немаме ни богаташи родители,ама пак можеме барем еднаш во неделата да седнеме на вечера и да се опуштиме малце!
Разбирам нешо треба да си креваш,да мислиш за утре,но сепак животот е еден и незнаеме шо не чека до вечер,а не за 5,10г!
Понекогаш треба да си дозволиме и да живееме секој ден како последен,но понекогаш:smir:зар не???

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Навистина вреди ли да се штеди???Знам не треба ни да живееме со мотото:ПОДОБРО ЕДЕН ДЕН ЛАВ,ОТКОЛКУ ЦЕЛ ЖИВОТ ГЛУШЕЦ!,но пак да го стискаме секој денар,мислам не е во ред!имам другар кој работи,зема плата само за него,и кога ке му речеме:ај другар да седнеме во некој ресторан,како луѓе, он:а,не ,не неам пари!
е,како нема,за шо ги троши???нема ни женска,ни жена ни деца!ние не работиме со дечко ми,немаме ни богаташи родители,ама пак можеме барем еднаш во неделата да седнеме на вечера и да се опуштиме малце!
Разбирам нешо треба да си креваш,да мислиш за утре,но сепак животот е еден и незнаеме шо не чека до вечер,а не за 5,10г!
Понекогаш треба да си дозволиме и да живееме секој ден како последен,но понекогаш:smir:зар не???
Ти чупе тешко ќе се мажиш.
Распикуќо

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
645
И што ако си лав еден ден, кога утредента пак ќе си глушец...па нели треба да се мисли и на иднина.Ај земи потроши се и другиот ден- црц милојко ќе биде.Папала маца.Не е на одмет во ова наше време-невреме да се има некој денар на страна. До кај 50 евра е убаво да се има за црни денови.:smir:

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.586
Aко веќе еднаш убаво ти и твојот дечко сте го опалиле со убава сметка... зошто би си дозволил пак да го стори тоа, може едноставно човекот сака да си заштеди... најпосле што е должен да части негови се парите и сам со негова пот си ги заработил... ај ти сега мене за лепе очи пушти ми по пошта 5000 ден, онака да се опуштам.

Инаку по темата... вреди да се штеди ама со ум да биде и тоа.

bella

*HOT*
Член од
8 јуни 2008
Мислења
407
Поени од реакции
27
И што ако си лав еден ден, кога утредента пак ќе си глушец...па нели треба да се мисли и на иднина.Ај земи потроши се и другиот ден- црц милојко ќе биде.Папала маца.Не е на одмет во ова наше време-невреме да се има некој денар на страна. До кај 50 евра е убаво да се има за црни денови.:smir:
епа ја мислам убаво пишав,не сум за расфрлање со пари,но понекогаш да не се стегаме до толку,да си препуштиме понекое мало задоволство,секако ако тоас ни го дозволува буџетот,да се разбереме не сум тип шо прави-ДЕНЕС УРА,УРА,УТРЕ К**А!
Само сакам да речам дека треба понекогаш да се опуштиме и да го извадиме ежот од џебот!

Префриганиот!

(Простор за Реклама)
Член од
16 декември 2007
Мислења
1.203
Поени од реакции
73
требит да се бит шпараџија... ама ја прам бери цел месец џепарац и ке се напрам лом еден викенд ке споебам 2000 денари и пак иста приказна :D

Kajgana Shop

На врв Bottom