Еден лош биланс на КМБ и се запали форумов
. . .
А како ли ќе биде кога директно ќе ве рокнат по џебот на пролет (преку дивидендните политики . . . )
А што ќе биде кога ќе излезат билансите на останатите фирми (Granit, Beton . . .) . . .
Баш ме бендисуше форумов што немаше политика, но изгледа политиката влезе преку Хари
. . .
Инаку тие што прателе МОЈНОВАЦ знаат дека
јас сум фан на економските политики на Грујо . . ., а цело време ме тролаа оние што го мразеа Грујо . . .
Сите хрвати без исклучок го подржуваа Грујо бидејќи правеа компарација со она што се случува во Хрватска, споредуваа бројки, но на оние мрзоволните и тие укажувања не им беа во ред, ги тролаа дека „врска немаат и дека не се свесни што се случува во МКД“ . . . . .
Е сега дојде време сите предупредувања на своја кожа да ги осетите . . . . .
Сега дојде Животот, Слободата, се стопираат градби, се штрајкува против рудници, се тролаат странски инвеститори, левичари водат капиталистичка држава (Бранче), ТРОЛ- ПРАВНИК за министер за градежништво, Мерко, Вентили, Самка, Шапурич станаа министри, со еден збор се руши економијата . . . незнам дали рушењето е свесно или несвесно . . .
Сето ова најдобро се гледа во билансите на банките (погледајте го КМБ) . . . .
Сите
економски потези што се спроведоа во овие 5 месеци (ако ги имаше) се економски погубни, а допрва ќе биде интересно . . . Фени колабрираше, Југохром не работи, а нема некои странски инвеститори во најава кои ќе вработат 2-3000 луѓе . . . Производството на станови се намалува, а туризам немаме . . . .
Ако се зголемат даноците, а не дај боже да почне да се враќа 15% ДДВ (што е чиста глупост) ќе станеме бетер од Грција . . .
Времето за популизам „Живот, слобода, дебати, екологија, демократија, сите се еднакви, здравје за сите, даноци за богатите, еднаквост . . .“ помина, време е да се засукаат ракави и да се работи . . .
Од економија се живее, а не од политика и популизам . . .
Економскиот пат што го чекореше Грујо е единствениот добар за Македонија . . . Ниски даноци и молење на странците за инвестирање и субвенционирање на инвестициите се единствената алтернатива. Ние немаме ни пари, па ни способни луѓе (менаџери) за друг избор . . .
Тоа со Нато и ЕУ е шуплива приказна . . . Видете го економскиот раст на Хрватска и ќе видете дека ЕУ не се магионичари . . .
Времето на ШАРЕНИ РЕВОЛУЦИИ заврши сега е време да се покаже кој што знае . . .
И баш ми е мерак што си ги напишав моите позиции околу економските политика и што некој ќе ме оквалификува како „вмрвец“, но барем оставам трага за догодина да правиме компарации . . .
Јас би бил најсреќен кога ЗАЕВ би ме демантирал, тоа значи повеќе пари од берза и мирна пензија . . . До тогаш сум фан на Груевски и сметам дека највеќе направил за мене и МКД . . .
Дечки шанса добивте време е да ја искористите, но овој пат ви е погрешен . . . БДП оваа година нема да ви биде над 0,5 . . . најмал во Европа . . . а ништо чудно да влеземе во рецесија . . . Донесете го животот со дела . . . .
п.с.
Груевски крадел иако нема ниедна пријава од СЈО за кражба, а за Хари Ебачот ќе покрене ли обвинение . . . За ова што се прави во КМБ, Груевски е мало дете . . . Веќе шеста година по ред резервира 30 милиони ЕУР вкупно 200 милиони . . . . Или тој е нивни . . .
Не ги гледам парите од Скопски Саем во билансот иако беа во 3 квартал . . .????
Има ли крај на резервациите, секогаш негативно изненадуваат . . . Доста е !!!!