- Член од
- 23 август 2010
- Мислења
- 39.842
- Поени од реакции
- 115.991
Зборуваш за слободни фрлања, јас ти зборувам општо за шутот, каде пример треба да искочи од два блока и сместа да шутне за три поена, каде треба нагло од игра после дриблинг да се заустави, да шутне и да погоди. Тоа не се учи на 20+ години, него од мали нозе, единствено можеш одредени финеси да нашминкаш, останатото си останува засекогаш. Абе Леброн ви е најдобар пример, џабе се натегаме, ликот тренира најмногу од сите, работи на секој сегмент од своето тело и игра, го поправи шутот драстично откако влезе во НБА, ама џабе е кога он природно не е шутер. Глејте му го ставот кога шутира слободни фрлања, на се личи само на кошаркар не, расчепатени нозете, избачајот му е криминален...
Откако пратам јас кошарка Коби технички го имаше најдобриот шут, буквално како од учебниците, со палец и мал прст ја потпираш топката а со останатите три ја исфрлаш, лактот под правилниот агол, апсолутно без ниту една маана. Реј Реј веројатно најпрецизиниот ако ги тргнеме овие фриковиве од ГСВ на страна.
[DOUBLEPOST=1508885684][/DOUBLEPOST]
Откако пратам јас кошарка Коби технички го имаше најдобриот шут, буквално како од учебниците, со палец и мал прст ја потпираш топката а со останатите три ја исфрлаш, лактот под правилниот агол, апсолутно без ниту една маана. Реј Реј веројатно најпрецизиниот ако ги тргнеме овие фриковиве од ГСВ на страна.
![Зелен :D :D](/styles/default/xenforo/smilies/biggrin.png)
Па ако пуца тројки Грифин не значи дека е шутер...И Грифин на почеток беше слаб шутер, сега и тројки пуца. Па и Каваи имаше многу лоша техника, ама се среди до совршенство.