НБА Сезона 2017-2018

Ако ги исклучиме 6те фаворити (GSW, LAL, SAS, BOS, 76ers, HOU) кои останати 10 ќе стигнат до плејоф?

• Вкупно гласачи
    49
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
23 август 2010
Мислења
39.842
Поени од реакции
115.991
Зборуваш за слободни фрлања, јас ти зборувам општо за шутот, каде пример треба да искочи од два блока и сместа да шутне за три поена, каде треба нагло од игра после дриблинг да се заустави, да шутне и да погоди. Тоа не се учи на 20+ години, него од мали нозе, единствено можеш одредени финеси да нашминкаш, останатото си останува засекогаш. Абе Леброн ви е најдобар пример, џабе се натегаме, ликот тренира најмногу од сите, работи на секој сегмент од своето тело и игра, го поправи шутот драстично откако влезе во НБА, ама џабе е кога он природно не е шутер. Глејте му го ставот кога шутира слободни фрлања, на се личи само на кошаркар не, расчепатени нозете, избачајот му е криминален...

Откако пратам јас кошарка Коби технички го имаше најдобриот шут, буквално како од учебниците, со палец и мал прст ја потпираш топката а со останатите три ја исфрлаш, лактот под правилниот агол, апсолутно без ниту една маана. Реј Реј веројатно најпрецизиниот ако ги тргнеме овие фриковиве од ГСВ на страна. :D[DOUBLEPOST=1508885684][/DOUBLEPOST]
И Грифин на почеток беше слаб шутер, сега и тројки пуца. Па и Каваи имаше многу лоша техника, ама се среди до совршенство.
Па ако пуца тројки Грифин не значи дека е шутер...

Член од
22 јуни 2010
Мислења
3.688
Поени од реакции
5.444
Зборуваш за слободни фрлања, јас ти зборувам општо за шутот, каде пример треба да искочи од два блока и сместа да шутне за три поена, каде треба нагло од игра после дриблинг да се заустави, да шутне и да погоди. Тоа не се учи на 20+ години, него од мали нозе, единствено можеш одредени финеси да нашминкаш, останатото си останува засекогаш. Абе Леброн ви е најдобар пример, џабе се натегаме, ликот тренира најмногу од сите, работи на секој сегмент од своето тело и игра, го поправи шутот драстично откако влезе во НБА, ама џабе е кога он природно не е шутер. Глејте му го ставот кога шутира слободни фрлања, на се личи само на кошаркар не, расчепатени нозете, избачајот му е криминален...

Откако пратам јас кошарка Коби технички го имаше најдобриот шут, буквално како од учебниците, со палец и мал прст ја потпираш топката а со останатите три ја исфрлаш, лактот под правилниот агол, апсолутно без ниту една маана. Реј Реј веројатно најпрецизиниот ако ги тргнеме овие фриковиве од ГСВ на страна. :D[DOUBLEPOST=1508885684][/DOUBLEPOST]
Па ако пуца тројки Грифин не значи дека е шутер...
Муабетот ми е дека немаше никаков шут на почеток, а сега си има солидна пик ен поп игра (не го оставаш како Тони Ален или Андре Роберсон).

Член од
23 август 2010
Мислења
39.842
Поени од реакции
115.991
Муабетот ми е дека немаше никаков шут на почеток, а сега си има солидна пик ен поп игра (не го оставаш како Тони Ален или Андре Роберсон).
Она што си го спомнал кај Ленард, баш сличен напредок очекувам да има Анте, нема он технички проблеми, ок шут има човекот, единствено не е доволно прецизен и според мене шутира со слаба самодоверба од дистанца. Али, како тргнал сезонава се ќе му дојде на овер 99, и самодоверба и шут и све живо, баш лудо игра ликот.

Инаку овој Симонс е одличен играч, многу добра визија и преглед на играта има, делува како да игра веќе 5-6 сезони во НБА.

Член од
4 ноември 2016
Мислења
2.381
Поени од реакции
1.938
И Грифин на почеток беше слаб шутер, сега и тројки пуца. Па и Каваи имаше многу лоша техника, ама се среди до совршенство
И Конли и Ленард видиги процентите пред НБА видиги сега ако не се лажам Ленард 17% и 20% првите две сезони шуткаше за 3.

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Анте повеќе ми наликува на млад Дурант отколку млад Леброн..самата става и стил на игра тотално делува како Дурант ама без шут..со долгите раце и самата техника кога ја води топката ...само не вервам искрено дека можи да напредува многу во шутот бидејќи делува многу неприродно неговото исфрлување..како да не се чуствува комотно односно како да го прави сосила..повеќе му прилега да оди на кросовер,влезој и да прави офанзивни/дефанзивни скокој отколку да се мести за на полудистанца..ајде млад е па можеби ќе го смени стилот со текот на времето што чисто се сомневам.

Вејд на пример секогаш бил одличен шутер но не го користеше премногу од полудистанца туку повеќе се обидуваше да изведува некакви пируети и флотери..зависи од самиот играч

Член од
4 ноември 2016
Мислења
2.381
Поени од реакции
1.938
Анте повеќе ми наликува на млад Дурант отколку млад Леброн..самата става и стил на игра тотално делува како Дурант ама без шут..со долгите раце и самата техника кога ја води топката ...само не вервам искрено дека можи да напредува многу во шутот бидејќи делува многу неприродно неговото исфрлување..како да не се чуствува комотно односно како да го прави сосила..повеќе му прилега да оди на кросовер,влезој и да прави офанзивни/дефанзивни скокој отколку да се мести за на полудистанца..ајде млад е па можеби ќе го смени стилот со текот на времето што чисто се сомневам.

Вејд на пример секогаш бил одличен шутер но не го користеше премногу од полудистанца туку повеќе се обидуваше да изведува некакви пируети и флотери..зависи од самиот играч
?

Без шут не е ко Дурант невозможно е исто ко да речиш овај ко Леброн е ама му фали снага значи не е ко Леброн.Вејд никогаш немал завидни проценти за шут секогаш му бил слаба страна.

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
?

Без шут не е ко Дурант невозможно е исто ко да речиш овај ко Леброн е ама му фали снага значи не е ко Леброн.Вејд никогаш немал завидни проценти за шут секогаш му бил слаба страна.
Види го во самата става,долгите раце,начинот на водење на топката..целосно наликува на Дурант..барем мене така ми делува бидејќи ги пратам редовно Баксите(омилен тим ми е).

Член од
4 ноември 2016
Мислења
2.381
Поени од реакции
1.938
Види го во самата става,долгите раце,начинот на водење на топката..целосно наликува на Дурант..барем мене така ми делува бидејќи ги пратам редовно Баксите(омилен тим ми е).
Начинот на водење е многу подобар на Дурант отколку на Антето.Дурант е способен да напрај предна промена и да оди на дриблинг да напрај нешто Антето ко ќе напрај предна промена директно почнува двочекор нема после то техника Дурант е многу подобар во то поле.Сега долгите раце си тука во право ама незнам не ми има некоја допирна точка со него во дриблингот.

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Начинот на водење е многу подобар на Дурант отколку на Антето.Дурант е способен да напрај предна промена и да оди на дриблинг да напрај нешто Антето ко ќе напрај предна промена директно почнува двочекор нема после то техника Дурант е многу подобар во то поле.Сега долгите раце си тука во право ама незнам не ми има некоја допирна точка со него во дриблингот.
И Дурант во сезоните 2010-2011-2012 не беше многу различен,затоа напишав млад Дурант..тогаш Дурант исто после првата промена одеше директно на двочекор и немаше никаков влез односно се вадеше на шутот..водењето на топката и самиот стил на игра ми наликуваат доста но шутот е единствената разлика а таа е голема...не го гледајте сега Дурант на 29 години каде е веќе изграден играч.

Член од
4 ноември 2016
Мислења
2.381
Поени од реакции
1.938
Кој пациенти се овие шо ги викат да шуткат на утакмиците од публиката.Абе еднаш до двапати да знаеше некој да шутни видов се друго топката незнат да ја држат да му се плукнам зошто одат да гледат.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.842
Поени од реакции
115.991
Анте можеби физички наликува на Дурант на прв поглед, али ако загледаме поубаво и не е баш така. Анте е висок, има долги раце и нозе, ама физички е многу јак, коска играч, додека Дурант кога влезе во НБА беше вреќа коски и беше многу критикуван ради тоа што беше физички слаб. Памтам Плавшиќ од СК кажуваше дека не можел 100ка на бенч да крене и дека му се смееле соиграчите во теретана. Од друга страна како што реков Анте е физички каде каде појак, ама нема шут како Дурант и не е толку брз на прв чекор како него. Сума сумарум тотално различни играчи се двајцата, али ако мене некој ме прашува Анте повеќе наликува на Брон во стилот на игра отколку на КД.

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.499
Поени од реакции
8.033
Lauri Markkanen just became the first player in NBA history to hit 10 threes in his first three games.
Ќе биде и овој како Порзингис :) Само да видиме во која насока ќе ја развие својата игра.
Рано е да се збори, ама мислам дека Марканен ќе биде најдобар европски кошаркар во следната деценија.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom