- Член од
- 20 јули 2016
- Мислења
- 7.811
- Поени од реакции
- 5.079
Клима ќе каже добар е со бројки...

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Да, како инвестиција значително е поголема ама за извесно време ќе се исплати а конвектори ќе си купуваш на 4-5 години, плус комоцијата.Фала ти друже, значи само клима е спас
И мене ми беше добар. Додека гледав не, после тоа...Gerald's game е пријатно изненадување. Иако на почетокот се чини дека приказната е очигледна тоа воопшто не е така
пред неколку денови направивме едно тестирање на тајфун од 30KW во отворен простор и не се мереше постигнатата температура туку колку време ќе издржи тајфунот константно да работи и на мое изненадување работеше околу 11-12 часа (а очекувањето беше дека ќе биде двојно помалку според некои пресметки од тоа колку KW дава еден литар ПЛИН) со една боца од макпетрол од 18-20 литри незнам точно колку беа ама стандардна боца беше од оние кои ги користиме за во кујна.
тајфунот беше идентичен како овој на видеово https://www.youtube.com/watch?time_continue=11&v=fVhBMZImtY8
та ако може да дадете мислење јас сметам дека е доста економично .
Inace blade runner posle nekolku pati gleanje stanue odlicen, vaka na prva i ja go imav razocaruvackiot efekt.
Со цевки за парно да вака обична радијација не што е нормално...за 50м2 ако е споено можеш окулу 6-8кв да земеш. Ефтини се во споредба со клима. Релативно издржливи...малку скапи се пелетите.Ме интересира дали има некој од овие алфаплам печкиве на палети и како е задоволен. Вистина ли е дека греат 130м2 ?
Сакам да инвестирам во вакво нешто, но бидејќи се скапа инвестиција би сакал да знам дали навистина вреди. Мене ми треба конкретно за 50м2, но бидејќи имам слаба изолација во гаража би земал од ова најакото што велат за 130м2
Па не е облигаторно во 3Д бе срц, и во 2Д е супер гледлив. Четврточна цена му е 230, 190 ако платиш со ЦБК.270 беше карта во вторник, минатиот.
А денес го пропуштив... а и страв ми е да видам колку е карта во невторник.
Е сега, во буџетот сум ограничен, а и ограничен сум во изборот на клима.
Значи ме интересира конкретно за климава Favorit 12000 btu inverter. Околу 21 000 ден е. Ќе ја земам нова.
Дали оваа клима ќе биди доволна да ми ја затоплува собава преку зима, или попаметно ми е да земам дрва?
Podobar izbor od favorit ti e vivax https://klimi.mk/product.php?id=233Здраво дружино, знам дека има овде луѓе што многу се разбираат од клими, па сакам да ми помогните.
Станува збор за стан, на први спрат, долу визби. Искрено да кажам, станот е многу ладен, иако е на источна страна.
Денеска залади, и хитно сакам да земам нешто за топлење (уште денеска). Камин имам, па се думам дали да земам дрва, или да ставам клима инвертер. Потребно ми е да затоплува стандардна соба од 16м2 (еве максимум 20м2 нека е).
Е сега, во буџетот сум ограничен, а и ограничен сум во изборот на клима.
Значи ме интересира конкретно за климава Favorit 12000 btu inverter. Околу 21 000 ден е. Ќе ја земам нова.
Дали оваа клима ќе биди доволна да ми ја затоплува собава преку зима, или попаметно ми е да земам дрва?
Значи јас лично сум за клима, знам дека со дрва друга е топлината, ама ич не можам да се замарам со цепење, палење оган и слично. Плус голем период од денот дома нема никој, сите на работа.
Значи, најбитно ми е дали ќе топли. Немам дечиња мали, па да барам да биди сауна во собата, ама да држи барем 22-3 степени во зимо, да биди пријатно за седење.
Како што кажав, планирам да земам денеска, па ако можите да ми кажите што побрзо, би ви бил многу благодарен.
Edit: Stanuva zbor za ovaa klima: http://www.winwin.rs/klima-uredaj-favorit-12000-12000btu-inverter-4746861.html