FILM CLUB (КРУГ 5) (205. Dogtooth: 18.11-01.12.2024)

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.945
најдите сега некој нем филм, оние со камера со рачка што вртиш снимани
Стварно е добро, навистина добро да се има малку почит кон предложувачот и кон неговиот филм, незнам зошто има потреба да се хејта, ако не ти се допаѓа едноставно игнорирај го, мислиш единствен си што не му се допаѓаат црни филмови, има многу но гледаш некој друг да хејта и навредува филмови? Ако учествуваш учествувај и играј според правила, имај малку почит, ако не аста ла виста..

Corvus

Latrodectus
Член од
24 јануари 2011
Мислења
4.002
Поени од реакции
15.328
Стварно е добро, навистина добро да се има малку почит кон предложувачот и кон неговиот филм, незнам зошто има потреба да се хејта, ако не ти се допаѓа едноставно игнорирај го, мислиш единствен си што не му се допаѓаат црни филмови, има многу но гледаш некој друг да хејта и навредува филмови? Ако учествуваш учествувај и играј според правила, имај малку почит, ако не аста ла виста..
На француски зборот што означува „црн“ е noir. На подфорумов кога некој ќе каже дека не сака ноари, го множат со нула, и со право. Знам што мислеше, ама the inner basic bitch in me was triggered. Не знам зошто му реплицираш, уште помалку знам зошто не е баниран, постовите му се канцер after канцер, ќе поцркаме сите на темава од малициозноста што ја шири, ама колективно се надеваме дека ако дисциплинирано го игнорираме ќе се врати во Љубов и Секс од кај што претпоставувам е дојден, па ќе продолжи со неговите канцерогени изјави таму кај напатените и импотентните.

Regarding филмов, ќе го гледам втората недела од терминот на мунгусот.

Corvus

Latrodectus
Член од
24 јануари 2011
Мислења
4.002
Поени од реакции
15.328
Аууу зафатена?
Испити ово оно, нема време...
Да бе чоек! Вторник и среда полагав Верте и Инверте... Myotis myotis е лилјак а Latrodectus mactans Црна Вдовица, уствари ти се пожалив четвртокот кога бев со тебе на кино, после во Солун, за денес чувам еден филм што свечено го чував да го гледам во специјална прилика, зашто е специјален филм :love:
Можевме и на инбокс ова, нели?

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.742
Поени од реакции
27.737
Да бе чоек! Вторник и среда полагав Верте и Инверте... Myotis myotis е лилјак а Latrodectus mactans Црна Вдовица, уствари ти се пожалив четвртокот кога бев со тебе на кино, после во Солун, за денес чувам еден филм што свечено го чував да го гледам во специјална прилика, зашто е специјален филм :love:
Можевме, ама јас сакам јавно да ги напињам зафатените фаци!

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.010
Поени од реакции
37.339
Ама не учествува он бре луѓе. Што го вртите? Стај го на игнор, дур не изрази желба да не дружи без тролање.[DOUBLEPOST=1506880822][/DOUBLEPOST]
Не. Така немаше да научиме што е лилјак, а што црна вдовица на латински. :P

И пак не викате кога одите на кино. Цццц...

Corvus

Latrodectus
Член од
24 јануари 2011
Мислења
4.002
Поени од реакции
15.328
Ама не учествува он бре луѓе. Што го вртите? Стај го на игнор, дур не изрази желба да не дружи без тролање.[DOUBLEPOST=1506880822][/DOUBLEPOST]
Не. Така немаше да научиме што е лилјак, а што црна вдовица на латински. :P

И пак не викате кога одите на кино. Цццц...
А му кажав, ќе не утепа Злате што не сме го викнале :LOL:
Ај за следниот, ако не начекаме ништо интересно, еве го Синедејс кај е, за тоа обавезно заедно одиме :backa:

Член од
21 октомври 2011
Мислења
1.747
Поени од реакции
2.562
Ми се чини дека некако многу брзо ми дојде редот за предложување, па малку ме затече Злате, иако во заднина цело време мислев кој би бил мојот следен предлог и ми се вртеа некои наслови.

Но поттикнат од дискусијата последниве денови, одбрав еден филм кој што до тогаш воопшто не беше во игра. Врсник е со последниот предлог и исто како него е во црно бела техника. Делат уште една карактеристика, а тоа е дека и во овој филм две големи ѕвезди за прв пат настапуваат заедно. Тоа се Џон Вејн и Џејмс Стјуарт. По првиот веќе може да се претпостави дека се работи за вестерн жанрот. Филмот е за пријателството, соперништвото, храброста и кукавичлукот и за тоа како настануваат легендите. Значи сите архетипи на жанрот.

Дами и господа, во следниве две седмици барајте го „Човекот што го уби Либерти Валанс“.
LV.jpg

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.742
Поени од реакции
27.737
Ми се чини дека некако многу брзо ми дојде редот за предложување, па малку ме затече Злате, иако во заднина цело време мислев кој би бил мојот следен предлог и ми се вртеа некои наслови.

Но поттикнат од дискусијата последниве денови, одбрав еден филм кој што до тогаш воопшто не беше во игра. Врсник е со последниот предлог и исто како него е во црно бела техника. Делат уште една карактеристика, а тоа е дека и во овој филм две големи ѕвезди за прв пат настапуваат заедно. Тоа се Џон Вејн и Џејмс Стјуарт. По првиот веќе може да се претпостави дека се работи за вестерн жанрот. Филмот е за пријателството, соперништвото, храброста и кукавичлукот и за тоа како настануваат легендите. Значи сите архетипи на жанрот.

Дами и господа, во следниве две седмици барајте го „Човекот што го уби Либерти Валанс“.
Прегледај го приврзокот 178274
Ја заредивте со стари филмови.

Дали мислиш дека тоа го правиш ради тренд или навистина ги сакаш??
За да скратиме, сакам да ми одговориш со да или не.

Член од
25 јули 2016
Мислења
1.084
Поени од реакции
950
абе да и не. не бива секое прашање со да и не.
ај ти одговори со да или не: знаат ли твоите дома дека си педер?

:D

Член од
1 декември 2010
Мислења
1.294
Поени од реакции
2.781
Не стигнав да го изгледам Бејби Џејн по втор пат во дадениот рок, сори Хоуп, краток со време, а и расположен за нешто различно бев, ама секако дека некогаш ќе го репризирам. Немав изгледано многу црно-бели филмови пред да го гледам Бејби Џејн, можеби немаше ни да го гледам толку рано, ама за среќа и тогаш се најде Хоуп да ми го предложи :D eeeптен ретко знае она да ми промаши филм :cuc:
Ако филмот е стар, мене тогаш тие филмови ми беа "нови", се запознавав со старите филмови, едвај чекав да дојдам до слободно време за филм да пуштам. Најдобрите стари филмови, класиците, што се и денес многу познати, они први се гледат :D помалку познатите се најчесто просечни или во некои поретки случаеви ќе ти се погоди ептен добар и уште поретки некој лош. Еве пр, ако од Хичкок се сите добри филмови, прво ги гледаш Vertigo, Rebecca, Rear Window, Dial M for Murder и тако даље... :D
Еве и од Џејмс Стјуарт, шо ми е топ 3 омилени глумци, новиот филм од клубот го немам гледано, ќе сум го гледал некогаш, ама којзнае кога.. едноставно ја нема таа репутација филмот како некои други негови филмови.
Ај нешто и за лудачата Бејби Џејн да кажам, тоа шо ми останало у сеќавање, се ежев кога ја гледав Бет Дејвис, многу забеган лик, не знам кој ја постира погоре песничката I've written a letter to daddy, не ја слушав сега, ама од сеќавање почна да ми се врти у глава со нејзиниот глас, колку е само језиво.. глума, приказна, атмосфера, се ми беше супер 9/10 од мене.

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Ја заредивте со стари филмови.

Дали мислиш дека тоа го правиш ради тренд или навистина ги сакаш??
За да скратиме, сакам да ми одговориш со да или не.
Добар обид за хумор, тотално непотребно. :icon_lol:

Член од
29 јануари 2012
Мислења
2.172
Поени од реакции
3.719
Ќе примате уште еден човек во клубов или треба да се праќат слики како "докази" дека си поштуем добри филмчиња и серии ( мада повеќе нив ги глеам ама нема веза муабет за друг пат) :)

Хоуп

ümid edirəm
Член од
13 април 2012
Мислења
2.497
Поени од реакции
9.496
После Diabolique, па се до City Lights сме ја затерале со филмови во боја. Дури 11.
Има уште место да се претера со стари :kezec:

Kajgana Shop

На врв Bottom