FILM CLUB (КРУГ 5) (205. Dogtooth: 18.11-01.12.2024)

Ја заредивте со стари филмови.

Дали мислиш дека тоа го правиш ради тренд или навистина ги сакаш??
За да скратиме, сакам да ми одговориш со да или не.
Со што и да ти одговорам, од каде ќе знаеш на кој дел од прашањето се однесува одговорот? :kezec:

Ќе примате уште еден човек во клубов или треба да се праќат слики како "докази" дека си поштуем добри филмчиња и серии ( мада повеќе нив ги глеам ама нема веза муабет за друг пат) :)
Никакви докази не се потребни, само ветување дека ќе бидеш редовен. Те додавам. Welcome to The Club. ;)[DOUBLEPOST=1507018979][/DOUBLEPOST]
Со што и да ти одговорам, од каде ќе знаеш на кој дел од прашањето се однесува одговорот? :kezec:
И јас го помислив истото. Те прашува: "кафе или чај?", а бара да му одговориш со ДА или НЕ. Оди па разбери го.[DOUBLEPOST=1507020302][/DOUBLEPOST]Пак со каснење: пак 9-мина го гледаа What Ever Happened to Baby Jane? и му дадоа средна оценка 7,4. Она што го одделува од претходните предлози е тоа што малку ни го размрда клубов, па така имаме 3-4 страници испишани за еден филм, нешто што одамна не било. Благодарност до @Хоуп за предлогот. Го испуштија: @wot , @Corvus , @Донев (трет филм, пак црвен картон, а ти се ближи терминот за предложување, па така, совет од мене да изгледаш барем еден од последниве 3) и @dejan_k . @Zarniwoop , ги чекаме уште твоите рецензии! За 4 недели редот за предложување ќе е твој, ама само ако го скинеш црвениот картон кој ти е даден. Претпоставувам знаеш како.

Одиме со 47-от филм во клубов. Предлогот на @moongoses , The Man Who Shot Libery Valance. Малку непопуларен жанр меѓу членовите на клубов, вестерн, па ќе видиме како ќе помине филмов.

@wot - Film Club (The Man Who Shot Liberty Valance : 02.10 - 15.10)

Последно уредено:
а да се почне од некоја година и да се оди нанапред, од секоја година по еден филм. кај и да е ќе се стигни за некој месец до филмовите во боја.

Никакви докази не се потребни, само ветување дека ќе бидеш редовен. Те додавам. Welcome to The Club. ;)[DOUBLEPOST=1507018979][/DOUBLEPOST]
И јас го помислив истото. Те прашува: "кафе или чај?", а бара да му одговориш со ДА или НЕ. Оди па разбери го.[DOUBLEPOST=1507020302][/DOUBLEPOST]Пак со каснење: пак 9-мина го гледаа What Ever Happened to Baby Jane? и му дадоа средна оценка 7,4. Она што го одделува од претходните предлози е тоа што малку ни го размрда клубов, па така имаме 3-4 страници испишани за еден филм, нешто што одамна не било. Благодарност до @Хоуп за предлогот. Го испуштија: @wot , @Corvus , @Донев (трет филм, пак црвен картон, а ти се ближи терминот за предложување, па така, совет од мене да изгледаш барем еден од последниве 3) и @dejan_k . @Zarniwoop , ги чекаме уште твоите рецензии! За 4 недели редот за предложување ќе е твој, ама само ако го скинеш црвениот картон кој ти е даден. Претпоставувам знаеш како.

Одиме со 47-от филм во клубов. Предлогот на @moongoses , The Man Who Shot Libery Valance. Малку непопуларен жанр меѓу членовите на клубов, вестерн, па ќе видиме како ќе помине филмов.

@wot - Film Club (The Man Who Shot Liberty Valance : 02.10 - 15.10)

Колку црнило има кај мене:icon_lol:

Она што го одделува од претходните предлози е тоа што малку ни го размрда клубов, па така имаме 3-4 страници испишани за еден филм, нешто што одамна не било.
На добар начин го размрда...

Baby Jane i ja ne znam vise kolku vreme mi bese u watchlist, aman edvaj bidna..

Edinstveno zaso ne sum zaljuben u taa era i tie filmovi e teatralnosta, ama se naviknav da ja zanemaruvam taa negativnost. Ja ne znaev deka se vodi kako horror ili takvo nesto, ne znaev ni za mrazenjeto pomegu akterkite... obicno taka ulagam u film. I... prijatno me iznenadi, tenzijata, glumata, svetloto... atmosferata. Edinstveno sto imam zamerka pri moeto rasuduvanje e sto ne gi gledam bas najobjektivno vakvite filmovi, dali dobro go gazi vremeto i slicno... tuku (pretendiram da) si davam pretpostavki kako izgledal togas, kako togas da sum go gledal... ili kako togas da go gledam, se ponasam. I toa mi gi podobruva mene takvite filmovi, sebicno, subjektivno.

Ne mi bese najdobar, eve koga hope go sporedi so bulevarot... ama dobiva mnogu nadprosek ocena.

I jas se osekam ko da preteravme so stari. :D

3ipol od 5

Со задоцнување од еден ден, срам да ми е секако, лажно ветување давам, редно е да пишам нешто. Најпрво чисто како информација, преку лето не гледам филмови затоа ме снема.

City Lights
Супер филм кој ми е гледан повеќе пати, искрено сега не го гледав целиот бидејќи го знам филмот, онака само го свртев. Ги сакам филмовите со Чаплин, го сакам тој хумор, и има моменти кога повеќе уживам во нем филм. Така и овој, не ми беше ни малку лош, не можам да кажам дека е најдобар филм секако ама е добар. Би му дал 7.

Four Lions
Искрено не ми се допадна филмов, не ни знам како го изгледав ниту па имам зборови. Едноставно не сакам вакви филмови и тоа е тоа, бомбаши, британски хумор, не е тоа за мене. Нека ми извини предлагачот. 4 ќе му дадам.

Titanic
Пф романтики, ова па ич не е за мене ама ај да се помине некако. Не го гледам првпат, туку неверојатен втор пат. Не би сакал да должам многу, не е лош филмот ама па не ми е ни нешто невидено ниту па е вреден 11 оскари. Би се согласил со мислењата дека е премногу долг и ја убива желбата за гледање, приказната и мене ми беше бљак, не сакам романтики. 6 од мене заради музика и остали ствари.

Останатите 3 филмови подоцна, ама стварно овојпат.
Инаку @Anon еве и тука имаш материјал за исмејување, ама спреми се добро сега, не како претходниот пат.

Па у лето ако не се гледа филмови кога ли се гледа???? o_Oo_Oo_Oo_O

Па у лето ако не се гледа филмови кога ли се гледа???? o_Oo_Oo_Oo_O
Лето е време за одмор, тогаш се ужива. Зимата е време за филмови, легнат на топло и маратонски ќе си ги фатиш навечер, секако зависи од тоа што работиш и дали можеш до касно да гледаш. Јас на пример можам до касно секој втор ден, секако тука е и попладнето кое исто е добро време за гледање со оглед на тоа дека во 5 е темно и нема што да се прави.

Ја највеќе гледам во лето, МРАЗАМ сонце и морам да се кријам ко вампир. А во есен/зима ги хранам Синеплекс.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom