Premier League - Season 2017/2018

#МукиАут

• Вкупно гласачи
    113
Статус
Затворена за нови мислења.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.331
Поени од реакции
46.963
Ама не си зборете на памет бе. Ниеден фан на Челзи не рече дека овој Челзи до крај ќе се бори во сите четири натпреварувања и дека има шанси да ги освои. Уште од почеток сме свесни за тоа.

Озбилно почнувам да мислам дека јас може овде да пишам дека Челзи нема шанси ни 10ти да заврши, и ќе земе некој да ме цитира ко да сум пишал дека уште во декември шампиони ќе бидат.
epa ok, nikoj ne ni vika deka taka si pisuval, ama muabetot cska i palas, ok toa vazi za united, ama sto e so siti, i oni imaa ls, i oni gostuvaat kaj sampionot, pa vezea 90 minuti i u sekoj fudbalski segment gi izdominiraa celzi na nivni teren.

Inace celzi i lani nemaa tim za titula, ako se navratime pred start na sezona, nov trener, sranje prethodna sezona, rosterot nisto spektakularno, spor start, ama se desi toa sto se desi, taka da uvek postoi nacin. U momentov konte, nesto nalik na lani, seuste go nema pronajdeno ama pak sam e kriv, nepotrebno nacna glupa defanzivna bunker formacija koja go desetkuva napagackiot potencijal na timot.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Ок сеа сеирот настрана да не им се повредеше Мората може ќе им успееше некоја контра ама мораше еден од Вилијан и Педро да стартува. Па и замената на Бакајоко беше нелогична, Фабрегас беше нула а Канте беше изолиран затоа што цело време беше притискан од играчите на Сити, што знам, Бакајоко најмногу заслужи да остане на терен.

Член од
14 април 2012
Мислења
32.960
Поени од реакции
67.728
Гледај ги што правеа Бакајоко и Канте кога Де Брујне им даде гол...

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.763
Поени од реакции
52.740
Ок сеа сеирот настрана да не им се повредеше Мората може ќе им успееше некоја контра ама мораше еден од Вилијан и Педро да стартува. Па и замената на Бакајоко беше нелогична, Фабрегас беше нула а Канте беше изолиран затоа што цело време беше притискан од играчите на Сити, што знам, Бакајоко најмногу заслужи да остане на терен.
Грешката на Конте му беше што Азпи го стави вингбек, наместо поофанзивните Мозес или Запакоста кои ќе го искористеа тоа што Делф им игра лев бек. Исто и немаше потреба од Фабрегас на натпреварот, баш неколку пати го пишав тоа во фан клуб, требаше со Хазард, Мората и Педро да игра напред.

Против Сити мора подефанзивно да одиш и да ги фатиш на контри. Не знам кој тим би успеал да игра офанзивно против нив и да ги надигра, па затоа и очекував и подефанзивна игра. Сето ова без да се земе во обзир фактот дека не застанаа против Атлетико цели 90 минути пред три дена, а тимов не е спремен за тоа.

Дур играше Мората, имаше и Челзи некои шанси. Од кога излезе, Челзи ко да играше со играч помалце и немаше тоа да е различно дури и Мичи да влезеше место Мората.

Сити од друга страна изигра ненормален натпревар.

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Грешката на Конте му беше што Азпи го стави вингбек, наместо поофанзивните Мозес или Запакоста кои ќе го искористеа тоа што Делф им игра лев бек. Исто и немаше потреба од Фабрегас на натпреварот, баш неколку пати го пишав тоа во фан клуб, требаше со Хазард, Мората и Педро да игра напред.

Против Сити мора подефанзивно да одиш и да ги фатиш на контри. Не знам кој тим би успеал да игра офанзивно против нив и да ги надигра, па затоа и очекував и подефанзивна игра. Сето ова без да се земе во обзир фактот дека не застанаа против Атлетико цели 90 минути пред три дена, а тимов не е спремен за тоа.

Дур играше Мората, имаше и Челзи некои шанси. Од кога излезе, Челзи ко да играше со играч помалце и немаше тоа да е различно дури и Мичи да влезеше место Мората.

Сити од друга страна изигра ненормален натпревар.
Каков Мичи, знаеш и сам дека и јас лани се чудев зошто не добива толкава минутажа ама сезонава иако дава голови, гледам дека е лимитиран :D Мората за него е R9. За Делф да, се согласуваме, мораше да биде таргетиран цело време.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Kако смееш да кажеш дека севселенскиот талент Мичи немаше да направи разлика? Ако не друго, можеше автогол да си даде.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.763
Поени од реакции
52.740
Kако смееш да кажеш дека севселенскиот талент Мичи немаше да направи разлика? Ако не друго, можеше автогол да си даде.
Абе знам дека си постар, ама не се однесувај како дупло постар од тоа што си.

Член од
13 јануари 2013
Мислења
1.537
Поени од реакции
1.172
Месијата од Челзи против играч кој не игра редовно во прва постава!
:toe:
20171001_100857.png

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
И јас се согласувам дека се глупости ама ако ја постирал, за играчи на Манчестер кога се вадеа, не беа :D

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.763
Поени од реакции
52.740
Конечно добро да се распоредени натпреварите, па и во сабота низ цел ден да можеш да гледаш добри натпревари без сите да се набутани во еден термин, и во недела со три термини и три добри натпревари, а не само еден.

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500

Belgian Premier League

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.677
Поени од реакции
11.771
^:pos:

Пак со тие "статистики"...
немој ке те кара Донев
он врз статистиките пред некој ден тука се тешеше дека Мората испаднал боље трансфер за Челзи

Sent from my iPhone using Tapatalk

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom