НБА сезона 2016-2017

Кој тим ќе биде овогодишен шампион?

• Голден Стејт Вориорс

Гласови: 23 76,7%
  • Кливленд Кавалирс

Гласови: 7 23,3%

• Вкупно гласачи
    30
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
24 октомври 2014
Мислења
2.803
Поени од реакции
2.446
Си замислувам како само Вејд трчи низ блокови по Клеј и потоа треба да му бега во фаза на напад , неговите колена тоа не можат да го издржат. Не може веќе Вејд да се носи со некој кој е во prime на својата кариера. И понатаму ова е 4:1 за ГС макс 4:2.

Со овој ростер ако Брон загуби од ГСВ, мое мислење дека КД > Кинг, бидејќи со 3-6 скор...
Daj veke ne gi otvarajte ovie muabeti Toj>ovoj, pak do nedogled ke ima isti diskusii nepotrebni. Ednostavno, presubjektivni se takvi sporedbi, ti ke smetash deka KD>Lebron, drug ke ti vrati ama brat KD igrashe so Curry i Klay, drug ke rece ama brat Lebron igrase so Wade Bosh, tret ke rece ama brat Jordan igrase so Pippen i Rodman..

Член од
23 август 2010
Мислења
39.964
Поени од реакции
116.568
И не знам зошто го ставате Кливленд во финалето, не би ги отпишал Бостон никако. Вејд е веќе истрошен материјал, нема да бидат ни бледа сенка од дуото во Мајами, али секако ќе има доста атракции и ќе бидат гледливи. Боље Вејд да го гледам него траварот Смит. :D

Него брат ми нешо ми спомна, стварно Томас е аут до јануари?

Член од
24 октомври 2014
Мислења
2.803
Поени од реакции
2.446
И не знам зошто го ставате Кливленд во финалето, не би ги отпишал Бостон никако. Вејд е веќе истрошен материјал, нема да бидат ни бледа сенка од дуото во Мајами, али секако ќе има доста атракции и ќе бидат гледливи. Боље Вејд да го гледам него траварот Смит. :D

Najstvarno, imal nekoj tezhok problem so kukot, operacija ili dolgo miruvanje mu trebalo

Член од
1 март 2009
Мислења
8.636
Поени од реакции
10.380

Па тенок ростер имат Бостон.. Го жртвуваа пола тим за 2 ѕвезди.. Колку шо има шанси ОКЦ на западот толку и Бостон.. Двата се знак прашалник.. Можат лесно да бидат растур систем..

Кајри досеа не докажал дека можи да биди прва опција.. Леброн кога не играл Кавси биле дно..

Кајри/Ларкин
Смарт/Розие
Хејвард/Браун
Морис/Тејтам
Хорфорд/Бејнс

Ајзеа/Роуз/Калдерон
Вејд/Смит/Корвер
Леброн/Грин/Шамперт
Лав/Краудер
Томсон/Фрае

Член од
23 август 2010
Мислења
39.964
Поени од реакции
116.568
Па тенок ростер имат Бостон.. Го жртвуваа пола тим за 2 ѕвезди.. Колку шо има шанси ОКЦ на западот толку и Бостон.. Двата се знак прашалник.. Можат лесно да бидат растур систем..

Кајри досеа не докажал дека можи да биди прва опција.. Леброн кога не играл Кавси биле дно..

Кајри/Ларкин
Смарт/Розие
Хејвард/Браун
Морис/Тејтам
Хорфорд/Бејнс

Ајзеа/Роуз/Калдерон
Вејд/Смит/Корвер
Леброн/Грин/Шамперт
Лав/Краудер
Томсон/Фрае
Како не се докажал, на 12 години? Затоа се докажа кога Леброн се сереше ко пиче некое и стоеше во ќош додека овој даваше кошеви преку рака за да му донесе титула на Кливленд. Има Кајри уште многу што да каже, само да остане здрав. И на истокот нема некоја конкуренција, повеќе од очигледно е дека финалето ќе е Бостон-Кливленд.

Член од
12 март 2015
Мислења
1.569
Поени од реакции
3.215
Како не се докажал, на 12 години? Затоа се докажа кога Леброн се сереше ко пиче некое и стоеше во ќош додека овој даваше кошеви преку рака за да му донесе титула на Кливленд. Има Кајри уште многу што да каже, само да остане здрав. И на истокот нема некоја конкуренција, повеќе од очигледно е дека финалето ќе е Бостон-Кливленд.
Ќе биде едно такво финале али дури и во финале на исток еден ваков бостон нема шанси против кливленд, иако ќе има мотиви особено кај Кајри.
Едноставно ЛеБрон е преголем залак за било кој тим од истокот, сè уште, за тимовите од западот друга прича...

Кливленд (со овој состав) според мене e поконкурентен него ланскиот во битка со ГСВ. Во право си дека Вејд е истрошен, еве и ЛеБрон старее но во однос на поени и начин на кој можат да дојдат до нив повеќе од сигурно се добра опција во напад (подобра од ланската).
Проблем ќе биди темпото кое го игра ГСВ и тимската кошарка, тоа трчање напред назад 48 или 48+ минути не можат да го пратат Вејд и ЛеБрон на овие години...

Член од
1 март 2009
Мислења
8.636
Поени од реакции
10.380
За клач е Кајри нема збор тука.. зборам за водење на тим без Леброн.. Пред да дојди Леброн ајде млад беше ама секоја утакмица после то Кавси шо ја играа без Леброн беа дно.. Лани во финалето Леброн 1 минута на клупа неможеше да одмори пошто ГС одма праеа 10 разлика

Незнам шо слободни агенти има на маркетот пошто на Селтикси со ваков тенок ростер лошо им се пиши..

Член од
23 август 2010
Мислења
39.964
Поени од реакции
116.568
За клач е Кајри нема збор тука.. зборам за водење на тим без Леброн.. Пред да дојди Леброн ајде млад беше ама секоја утакмица после то Кавси шо ја играа без Леброн беа дно.. Лани во финалето Леброн 1 минута на клупа неможеше да одмори пошто ГС одма праеа 10 разлика

Незнам шо слободни агенти има на маркетот пошто на Селтикси со ваков тенок ростер лошо им се пиши..
За длабочината на ростерот си во право, тука само мањкаат Селтикси, инаку околу лидерството, мислам дека сега е поразлично време од претходно кога играше Кајри сам, сепак нема сега цел товар на него да паѓа, ќе го има Хејворд кој ќе е 20 поени просек во сезона, тука е и Морис кој има ок шут и може да има солиден просек, Хорфорд исто. Им треба играч од клупа кој ќе прави разлика ко Крафорд на времето додека беше помлад, ко Одом во Лејкерси итн итн.

Крстев, Вејд е завршена приказна, има проблеми со колената и нема шанси да издржи фул сезона во ист ритам. Убаво пишал Колдскај, ќе бидат уништени во финале со овој ростер, грам шанса немаат против ГСВ, не можат дефанзивно да одговорат на играта на ГСВ.

Член од
23 февруари 2015
Мислења
1.119
Поени од реакции
2.021
Ne bese problem napadot na Cavs tuku odbranata, a osven Crowder so e dobar ne odlicen defanzivec, sve drugo e ocajno nazad na celo so isiah. Vo eventualno finale GSW CAVS ova e metliche ili pak 4-1.

GreenRoot

^Зелен^
Член од
20 јули 2011
Мислења
2.613
Поени од реакции
2.235
Не би рекол дека Бостон има тенка клупа, пре би рекол неискусна клупа.

Член од
1 март 2009
Мислења
8.636
Поени од реакции
10.380
Не би рекол дека Бостон има тенка клупа, пре би рекол неискусна клупа.
Абе Браун и Тејтам очекувам да се јаки играчи уште од ова сезона.. Ама и со нив 7 добиваш освен ако ги сметаш Бејнс, Розие за јаки играчи од ротација..

Хорфорд да се повреди шо ќе прајте?

Член од
4 ноември 2016
Мислења
2.396
Поени од реакции
1.966
Прво Селтикс нека го средат проблемот со скокојте после можи за поголеми и поважни работи да се прај муабет,Хорфорд и Бејнс или пак Морис ќе фаќат скокој?

Член од
12 март 2015
Мислења
1.569
Поени од реакции
3.215
Крстев, Вејд е завршена приказна, има проблеми со колената и нема шанси да издржи фул сезона во ист ритам. Убаво пишал Колдскај, ќе бидат уништени во финале со овој ростер, грам шанса немаат против ГСВ, не можат дефанзивно да одговорат на играта на ГСВ.
Aпсолутно. За во одбрана моментално нема некоја екипа која може да се носи со ГСВ и нивниот начин на игра.
Подобри се офанзивно за разлика од лани, одбранбено не, а како ќе ја играат сезоната и колку ќе се штедат ќе видиме... Генерално не им е толку тежок патот до тоа финале како што е за екипите од западот... и тука лежи некоја шанса.
Ако има повреда или истрошеност кај некој од главните играчи на воините, па да успее да парира Кливленд.

Со здрави и одморени Кари и Дјурант тешко дека може да излезе некој на крај.

Член од
1 март 2009
Мислења
8.636
Поени од реакции
10.380
Абе реално Тео и Беверли дабл пенетрејшн ќе му напрат на Стефот не ќе знај шо го снашло ни во напад ни во одбрана.. Гало ќе се држи со Дурант а Блејк ќе му пукни фацата на Шрек.. Клипс ин 5

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom