...On a rainy day...

Красулка

Replay & Undo
Член од
3 јануари 2009
Мислења
1.508
Поени од реакции
1.157
Просто обожавам дожд...Ако е онака ситен се шетам и уживам во капките кои паѓаат по моето лице..
Инаку исто така кога врне обожавам да испозапалам свеќи по дома да се стуткам на кревет и да гледам филм или читам книга.И секако ако сум во добро друштво уште подобро:back:

Член од
27 јануари 2008
Мислења
1.611
Поени од реакции
85
Зависи, обично мразам, неможе да се шетам, да возам мотор и слично, али сакам например, најубаво е за спиење, а и се посветиш на други работи кога не си надвод.

R

Razorblade Kiss

Гостин
Ммм,ловам молскавици,како вчера :)

Абре зависи има разни типови на дожд,ако е пресилен гаснам се што бучи и зуе во собава од електроника,и седнувам со млеко,а сега почесто и со нескафе (станав кафехроник мајке му) и слушам како врне.
Ако е пролетен дожд нема шанси да останам дома,излегувам,ја кревам главата да ме врне на лицето и одам негде важно :pos2: и евентуално ќе ме испогази некое такси тогаш да :Р :)
Мокра сум до коски,не му ја мислам дали косата ми била пеглана фенирана бањата или штознам :)
On a rainy day in Budapest играв танци на плоштадот :pos: луѓето од таму помислија дека сум од некоја хипи заедница.
Но сепак,најубаво е кога одеднаш ќе заврне силен дожд а ти си со оној што ти значи:pipi: И ќе ти рече дека си најубавото Цвеќе на дожд :smir: :back:Ањњ ова излезе лејм ама неутрализираме со танци !!! :pos2:

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
И ќе ти рече дека си најубавото Цвеќе на дожд :smir: :back:Ањњ ова излезе лејм ама неутрализираме со танци !!! :pos2:
Курац неутрализираш со танци... уште е лејм :pos: :back:

On a rainy day... I walk butt naked on the streets of Philadelphia. Добро, лажам.

Последно, Бања Лучки прозор од хотел Палас, со убави меки перничиња наредени до убав висок прозорец. Прилично топла пролет, и прилично сладок дожд. Киндер буено за мојот детски дух кој сакам да го милувам, поглед во разџагорената толпа со розеви чадори кои им прилегаат на тамошните вајани девојки и мирно... мирно попладне.

Мх, мерак.

Член од
6 август 2007
Мислења
4.063
Поени од реакции
175
Обожавам дожд!!! :pipi: Во никој случај не ме прави нерасположена .. Дома, надвор.. кога учам, кога спијам, кога се шетам. Ете, не знам зошто, ама сакам кога врне.. убаво се чувствувам :pipi:

Член од
8 ноември 2008
Мислења
224
Поени од реакции
2
Па не обожавам дожд многу, знае некогаш да биде романтично додека врне, но сепак повеќето пати е тажно, расположението ми оди во down, досадно ми е, немам занимација и најчесто седам пред компјутер.... најубаво ми е кога врне навечер и кога ќе легнам во кревет да слушам како дождот тропа , најубаво заспивам во тие моменти....

DonJas

Married and Happy
Член од
22 јуни 2008
Мислења
2.651
Поени од реакции
586
On a rainy day... i go out and get wet... soaked... but its worth...
the magic from the thunder
the cloud glow from the dimmed moonlight...
my cell phone rings.. wtf?

(десјства на недозволени супстанци не ми замеравајте)

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
На дождлив ден најчесто ми паѓа раасположението, ме фаќа дремката и како и да свртиш мораш дома да седиш и да бараш некоја занимација. Така да не сум баш некој голем фан на дождот.

Член од
10 април 2009
Мислења
337
Поени од реакции
16
Мразам дожд! Кога врне се ме мрзи и не ми се станува од кревет, па надвор па калишта не можам да поднесам!

Fackasta

Ама друже .. ЗАШТО ?!
Член од
2 мај 2009
Мислења
120
Поени од реакции
13
Кога врне барам друштво за надвор, а бидејќи најчесто сите се “топат“ од дождот, излегувам сама да прошетам малку, со слушалки и некоја балада размислувајќи најчесто што со љубовта : )

Член од
30 ноември 2008
Мислења
40
Поени од реакции
9
лелелел обожавам дожд и грмежи едноставно убаво ми е ..и кога врне сакам да шетам надвор на дожд али со чадор ..еве прееска баш врнеше и се шетав и преубаво беше и кога светкаше лелле преубаво :)

Член од
7 јануари 2009
Мислења
391
Поени од реакции
20
Jas ako cekam da ne vrne dozd za da izlezam nadvor i normalno da funkcioniram treba da sedam cela godina zatvorena doma bidejki ovde vrne 300 dena vo godina.Taka da malku po malku se naviknav na dozdot i ne mi smeta mnogu toa sto vrne.E sega ako e nekoe nevreme ili rastura od vrnenje togas stvarno si sedam doma,mi e strav od grmotevici i svetkanje pa sum si radosna sto mozam da si sedam na nekoe sigurno mesto kako sto e doma.Najcesto togas spijam uzivancija:pipi:

Член од
16 август 2008
Мислења
3.293
Поени од реакции
637
Што знам... Кога има бура, голема бура, седам на прозорец и ѕверам бесцелно надвор и гледам како дождот паѓа.
На мали и нешто поголеми врнежи обично и не им посветувам големо внимание.

Член од
25 јуни 2009
Мислења
81
Поени од реакции
2
Понекогаш сакам а понекогаш не!
Коа ќе се изврне претерано ќе стане ладно и слично! Коа ќе се разлигави надвор! Тогаш ме нервира!
Сакам коа ќе врне по малце и коа времето не е спарно туку свежо после дождот!
И малце да се прошеткам да разбистрам мисли на таква свежа атмосвера!
Иначе додека врне обожавам да си лешкарам и баш креветот ми глеа у прозор да си пуштам тивко антена и да зјапам у прозорот!
Хехе:smir:

PokerFace

I'll never be the same..
Член од
30 март 2009
Мислења
1.212
Поени од реакции
623
Кога како ...
зависи од дождот ...
ако врне онака по малку и ако е некој пролетен дожд се дешава да излезам да му се порадуем или пак да ги посматрам улиците од прозор ..
а ако е некој онака силен обично ми паѓа расположение и викам на се шо се што диши а богами и што не диши :)

Kajgana Shop

На врв Bottom