...On a rainy day...

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Сакам дожд после суша, а не како пред некое време заврна и заборави да престани. Инаку понекогаш кога има големо невреме, дожд, грмотевици сакам да шетам онака без шатор, тогаш размислувам и донесувам многу добри заклучоци :raz: .

Malata

(:
Член од
15 декември 2008
Мислења
136
Поени од реакции
2
Ako vrne onaka ne monogu, i ako sum so licnosta sto ja sakam toa mi e najubavo :)
a koga sum osamena, dozdot mi pomoga vo donesuvanje odluki :)

Koga vrne, nikoj ne zabelezuva deka places S:

Pl.

Pl.
Член од
16 јули 2009
Мислења
566
Поени од реакции
62
Многу сакам дожд.Тука кај што живеам има скоро секој ден дожд.Не ми влијае негативно на расположение,напротив се чувствувам многу опуштено и смрено,убаво.

AdRi*

Obscenely Delicious
Член од
10 декември 2007
Мислења
651
Поени од реакции
41
Сакам дожд ама само кога врне силно,кога има бура,кога грме,светка:)
А јас сум дома и си седам на тераса и гледам:):)

М

Мрак

Гостин
Многу сакам дожд. Поубаво се чувствувам кога врне, отколку кога грее сонце. Ми дава некое чувство на мир, хармонија .. смирена сум. Што правам на врнежлив ден? Седам дома, некогаш и на тераса ко чнм, слушам музика, во период од 5 мин околу 10 пати погледнувам накај прозорот, да видам како врне:) Прекрасно е! Само некогаш ептен ми се шета, а на луѓето не им еинтересно со чадори да шетаат. И тогаш кога ќе се најде некој на кого му се шета со чадор, моите нема да ме пуштат, затоа што врне :) Затоа си седам дома :)

la-loca

Immortal...
Член од
24 јули 2009
Мислења
2.545
Поени од реакции
1.252
љубов е кога двајца се шетаат по дождот...
сакам кога врне да се бањам без разлика каде(не дома под туш) и сакам дожд ми дава инспирација за пишување, не сакам да врне баш тогаш кога сум решила да излезам а секогаш ми се дешава тоа...

Член од
27 јуни 2008
Мислења
1.543
Поени од реакции
42
Депресија ме фаќа и обично гледам филмче.

Член од
31 јануари 2007
Мислења
18.897
Поени од реакции
22.980
Ма супер ми е ептен ме расположува..

~BlueBerry~

*I love my dreams*
Член од
8 јануари 2008
Мислења
1.101
Поени од реакции
63
да да ... обожавам дожд.... да седам и да го гледам, поможност да е тивко дома, и да го слушам како “свире“ ... кога не е ладно и да се намокрам малце :)

Член од
15 декември 2007
Мислења
865
Поени од реакции
28
Не сакам дожд,во ниедна варијанта,ни дење,ни ноќе,во лето,пролет,есен зима,на планина,на езеро,море,улица,дома.....ако може да не врни никогаш,воопшто нема да ми недостасува.:)

Ме нервира да се влечкам со чадор,ме нервира да ми ја натопени косава лицево,облекава,особено кога баш поради дождот претрпуваат промени моите планови за излегување,облекување...

Никогаш не сум шетала по дожд по своја сопствена желба(да не прочитав овде,никогаш немаше да знам дека некои го сакаат ова:icon_lol:),освен под принудни околности,чувството воопшто не ми е пријатно и секогаш настојувам да го избегнам.

Исто,глетката кога врни не ми е нешто фасцинантна,па да застанам да гледам...мислам дека не ми се случило досега.Напротив,целата мрачна,тмурна атмосфера ми делува по малку депресивно.

Barbara.

Irreparable perfectionist
Член од
23 јули 2009
Мислења
369
Поени од реакции
15
Мразам дожд, едноствано се чувствувам...нерасположено,..за да не ширам негативна енергија..најчесто кога врни спијам :)
А смрт ми е кога грми.. :nerv:

Член од
18 ноември 2007
Мислења
609
Поени од реакции
41
го сакам дождот особено во МАВРОВО КОГА СЕДАМ НА ТЕРАСА го слушам шумот на дождот по буките прекрасно чуство:

Мармеладова

Tale of the inexpressible
Член од
21 април 2006
Мислења
1.743
Поени од реакции
184
Sooo happy when it rainzz
... и уште поубаво кога има добра потивка класична музика од страна и да грми, ама да сум дома!:pipi:
имам волја да направам све што вообичаено ме мрзи :)

Kajgana Shop

На врв Bottom