Мултикултурализмот, и неговата злоупотреба

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.026
На ист континент беа и егејците кога ги гаѓаа енглезите со напалм.
Во право си и ти ама тоа шо денес им се случува на нив мислам дека нема врска со нивното минато.Се прави се да се уништи белата раса истото се случува и кај нас и ќе се случува со се поголем интензитет во иднина сакале верувале ние или не.

B

Bafra

Гостин
Во право си и ти ама тоа шо денес им се случува на нив мислам дека нема врска со нивното минато.Се прави се да се уништи белата раса истото се случува и кај нас и ќе се случува со се поголем интензитет во иднина сакале верувале ние или не.
Кој го прави тоа, зашто и како ...

Јас како што гледам Африка маме мамино и ебаваат и вакцини плус. Среден исток исто ги ебаваат а и меѓусебе.
Едино жолтата раса по на раат беа, ама и тие сега почнуваат.

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.026
Кој го прави тоа, зашто и како ...

Јас како што гледам Африка маме мамино и ебаваат и вакцини плус. Среден исток исто ги ебаваат а и меѓусебе.
Едино жолтата раса по на раат беа, ама и тие сега почнуваат.
За во Африка се знае сето тоа е од богати корпорации и владата на америте.

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.026
Кажи ти за во ЕУ, викаш сакаат белата раса, да ја уништат... Кој зашто па и како.
Не знам бе брат ама сигурно и самиот си свесен дека Европа не е повеќе таа шо била некогаш во минато.Ова година на средношколска екскурзија бев и во Виена и верувај дека не ја замислував таква како шо ја видов.

B

Bafra

Гостин
Не знам бе брат ама сигурно и самиот си свесен дека Европа не е повеќе таа шо била некогаш во минато.Ова година на средношколска екскурзија бев и во Виена и верувај дека не ја замислував таква како шо ја видов.
Ми се виде по постовите дека си невина душа, ама почни малку и да се прашуваш а не само здраво за готово да ги земаш информациите од интернет.
Белата раса како некој ќе ја уништи кога белата раса владее со светот. Сами може да уништиме со неразмножување, себичност, алчност и неморал.

Имигрантите ќе бидат искористени од политичарите од кариера, за на народот да му се отргне вниманието кога последиците од нивните крадења и малверзации ќе излезат на виделина.
Германија и Австрија со тој наталитет, да не беа балканците досега ќе немаше кој да работи.

За да не те залажуваат со се и сешто,ислушај го ова и подразмисли малку

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.899
Поени од реакции
23.301
Интересно.Школово е единствено посериозно мешано во Охрид со ученици од 4,5 националности.А директорот е Албанец:)
Ако другите деца смејат да носат ланчиња со крстови или други верски обележја зошто би било проблем да се носат шамии или да се облекуваат онака како им налага нивната религија или националност? Што има тука вредно за медиумско внимание.

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.026
Интересно.Школово е единствено посериозно мешано во Охрид со ученици од 4,5 националности.А директорот е Албанец:)
Зарем директор албанец ставиле?[DOUBLEPOST=1505861978][/DOUBLEPOST]
Ми се виде по постовите дека си невина душа, ама почни малку и да се прашуваш а не само здраво за готово да ги земаш информациите од интернет.
Белата раса како некој ќе ја уништи кога белата раса владее со светот. Сами може да уништиме со неразмножување, себичност, алчност и неморал.

Имигрантите ќе бидат искористени од политичарите од кариера, за на народот да му се отргне вниманието кога последиците од нивните крадења и малверзации ќе излезат на виделина.
Германија и Австрија со тој наталитет, да не беа балканците досега ќе немаше кој да работи.

За да не те залажуваат со се и сешто,ислушај го ова и подразмисли малку

Сфаќам што сакаш да ми кажеш но еве размисли и тие кои го прават ова имаат деца и живеаат овде.Вака ако се продолжи со оваа мигранстка политика за некои 50 години сликата на Европа ќе се смени за 180 степени.Не ми е јасно после тоа каква корист би имале они.Јас само се плашам дека мене или на моите деца нема да живеаат безбедно во нивната држава и континент и ќе им служуваат многу ужасни работи само оти се бели христијани.

Последно уредено:
S

silmarillion

Гостин
Австрија и Германија се пола домашни пола турци блиски исток и екс ју. Тук там по некој кинески пијац али незначително споредено со донерите. Си бараа ефтина работна рака да работи прљави работи и си добија. Исто и во Англија исто е секаде. Нема австриец што држи до себе што не вика дека во секој од нив тече плава крв. Зарем сакаш тој со таков став да пере клозети, чисти патишта, или ко ќе слеташ на Швехат мислиш у Техеран си слетал пошто сите со флоресцентните елечиња се Салихамиџич.

Додека живеев во странство имав прилика да бидам во друштво со деца на економски емигранти од Индија Пакистан Конго кои ми беа колеги на факултет...ниеден од нив не зборуваше дека сака да наметне свој начин на живот кон другите. Нивните родители биле дојдени уште во 70-80тите со цел децата да им добијат каква таква животна перспектива. Во ниеден момент ни јас ни никој од колегите не се осети загрозен од нивното присуство. Денес тоа се успешни луѓе интегрирани во општеството каде што живеат со фамилии што мешани бракови што не.

НО, после сите срања со ИСИС и глупиот муабет дека се било на база на религија верувам дека веќе не е така. Во Англија политичарите ги користат оџите да организираат маршеви да створат страв кај домашното население кое ќе оправда после воена интервенција негде од која некој дебело ќе заработи (воена инсустрија). Секаде во светот неспособните сиромашни ултра десничари серат и се надеваат на религиска војна за нивните мизерни живото добијат смисла а светот се уназадува. Незнам кој е генијалецот кој ја направи (злоупотреби) идеалната комбинација на закрепостен десничар од западниот свет и утепан муслич со куран на чело за да не држи сите нормални од двата света во окови.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.182
Поени од реакции
16.321
Ако другите деца смејат да носат ланчиња со крстови или други верски обележја зошто би било проблем да се носат шамии или да се облекуваат онака како им налага нивната религија или националност? Што има тука вредно за медиумско внимание.
А Училишни Униформи ???

Член од
12 март 2009
Мислења
20.182
Поени од реакции
16.321
Треба да бидат прилагодени на религиските убедувања и на националностите кои треба да ги носат.
некаде во почетокот на 50-тите во Тетово имаше протести против Забрана на носење Фереџе, нормално Народна Милиција ги среди...
Што праиме АКО девојките не сакаат да носат шамии, тогаш треба братот или таткото да примени шеријатска правда ?
https://www.24sata.hr/news/brat-ubio-mla-u-sestru-14-okaljala-je-obiteljski-obraz-540640

Kajgana Shop

На врв Bottom