Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Го гледаше некој новиот IT?

Добар-Одличен-Катастрофа. Ко да немале идеа како да заврши филмот па ја уништија приказната.

И премногу бе чизи моменти има у филмов ко за хорор :D

aj ako moze nekoj da mi dade torent da simnam IT filmot ako ima voopsto, makar i na toster snimano?[DOUBLEPOST=1505487187][/DOUBLEPOST]
анимето ми беше е безвеза, го изгледав до втора епизода мислам кога тој детективот според тоа што сите умирања се случуваат во ист временски период од денот, а тоа се работни часеви дека најверојатно тој што ги предизвикува е средношколец и ги врши „убиствата“ по завршување на школските часеви.
така нешто беше.
логика 101%. изгледа во јапонија немаат смени на работа и немаат невработени, никој друг слободен во тој период нема, мора да е средношколец.
мислам дека одма заклучи дека мисловно се вршат убиствата и дека средношколец е виновен, за две минути. го исклучив и ја избришав серијата од дискот.

Toa mislam deka go seti najprvo oti gi pusti samo vo nekolku naselbi toa snimkata na TV, i toj go ubi demek L e... pocetnicka greska. :D

aj ako moze nekoj da mi dade torent da simnam IT filmot ako ima voopsto, makar i na toster snimano?[DOUBLEPOST=1505487187][/DOUBLEPOST]

Toa mislam deka go seti najprvo oti gi pusti samo vo nekolku naselbi toa snimkata na TV, i toj go ubi demek L e... pocetnicka greska. :D

IT 2017 Movies HD TS XviD Clean English Audio AAC New Source

ваљда со калкулатор:icon_lol:

Life - добро филмче со добра актерска екипа, секоја чест, претежно имаше очекуван крај ама вредеше да се изгледа, сугерирам да го погледнете.

Мене овој Life ми е најјак, поготово оваа сцена
51WK1RT98JL.jpg

Те сакам! Филмов го барам веќе со години...не ни знаев дека е со Еди оти го гледав ептен одамна на тв.[DOUBLEPOST=1505555875][/DOUBLEPOST]колку е јако чуството да си најдеш филм што сакаш да го најдеш со години и го наоѓаш рандом од небо паднат

Глејте го „It" и тоа у кино. Обавезно.
Потсеќа на фузија од „Super 8" на Спилберг и „Babadook", естетиката е јака ептен и дава добра атмосфера, има и комични сцени за стрес рилиф, ептен знаел Мускети како да вози емоции. Мене ми е најбољи хорор годинава, сеа за сеа.

Последно уредено од модератор:
47 до сега пријавени држави за Оскар за странски филм, нешто повеќе од пола од вкупниот број пријавени лани. Уште две и пол недели има до истек на рокот, па така се уште е рано, ќе има уште многу кандидати, сигурно. Македонија, нормално, се уште ја нема, но со оглед на „огромниот“ избор на наши филмови годинава, речиси сигурно е дека „Кога денот немаше име“ на Теона ќе биде нашиот кандидат за Оскар, само чекаме да соопштат официјално (теоретски може и „Avec L'Amour“ да се натпреварува, но не верувам дека ќе одат со таква игра).

Еве листата на Letterboxd, ќе ја апдејтувам како ќе ги соопштуваат филмовите. До сега само еден изгледан, српскиот кандидат за Оскар.

https://letterboxd.com/zlatikevichius/list/submissions-to-the-90th-academy-awards-for/

Фала за предлозите.Инаку секогаш избегнував филмови што не се од англиско говорно подрачје,но после изгледани неколку филмови(шпански)знаеле и другите да снимаат одлични филмови а не само американците.Фала уште еднаш.

)знаеле и другите да снимаат одлични филмови а не само американците.

Батка светлосни години се страните филмови за американските али ај :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom