Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Член од
21 октомври 2014
Мислења
4.068
Поени од реакции
6.724
Мене овој Life ми е најјак, поготово оваа сцена
Те сакам! Филмов го барам веќе со години...не ни знаев дека е со Еди оти го гледав ептен одамна на тв.[DOUBLEPOST=1505555875][/DOUBLEPOST]колку е јако чуството да си најдеш филм што сакаш да го најдеш со години и го наоѓаш рандом од небо паднат

Член од
21 октомври 2014
Мислења
4.068
Поени од реакции
6.724
И на крај да се разочараш оти не е толку добар колку шо си го памтел.
А твојава па коинциденција... ја слушам моментално песнава и ти го глеам аватаров твој.

D

Daedalus

Гостин
Глејте го „It" и тоа у кино. Обавезно.
Потсеќа на фузија од „Super 8" на Спилберг и „Babadook", естетиката е јака ептен и дава добра атмосфера, има и комични сцени за стрес рилиф, ептен знаел Мускети како да вози емоции. Мене ми е најбољи хорор годинава, сеа за сеа.

Последно уредено од модератор:
Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.150
Поени од реакции
37.711
47 до сега пријавени држави за Оскар за странски филм, нешто повеќе од пола од вкупниот број пријавени лани. Уште две и пол недели има до истек на рокот, па така се уште е рано, ќе има уште многу кандидати, сигурно. Македонија, нормално, се уште ја нема, но со оглед на „огромниот“ избор на наши филмови годинава, речиси сигурно е дека „Кога денот немаше име“ на Теона ќе биде нашиот кандидат за Оскар, само чекаме да соопштат официјално (теоретски може и „Avec L'Amour“ да се натпреварува, но не верувам дека ќе одат со таква игра).

Еве листата на Letterboxd, ќе ја апдејтувам како ќе ги соопштуваат филмовите. До сега само еден изгледан, српскиот кандидат за Оскар.

https://letterboxd.com/zlatikevichius/list/submissions-to-the-90th-academy-awards-for/

Член од
25 јули 2016
Мислења
1.084
Поени од реакции
950
Член од
31 јануари 2007
Мислења
18.942
Поени од реакции
23.088
Фала за предлозите.Инаку секогаш избегнував филмови што не се од англиско говорно подрачје,но после изгледани неколку филмови(шпански)знаеле и другите да снимаат одлични филмови а не само американците.Фала уште еднаш.

Член од
21 октомври 2014
Мислења
4.068
Поени од реакции
6.724
)знаеле и другите да снимаат одлични филмови а не само американците.
Батка светлосни години се страните филмови за американските али ај :D

Kajgana Shop

На врв Bottom