Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.191
Поени од реакции
10.213
Очекувам нешто налик на Pan's Labyrinth, не знаеш колку сум хајпнат за филмов!
Ја па воопшто не сум хајпнат, баш поради тоа што Pan's labyrinth си е еден и единствен.

Blade 2 и Pacific Rim му ги немаш гледано? :rolleyes:

Хоуп

ümid edirəm
Член од
13 април 2012
Мислења
2.638
Поени од реакции
9.850
Hellboy, Mimic и Crimson Peak. Why?
Онака, и јас поради Pan's Labyrinth зедов да му ги гледам филмовите и очекував барем нешто слично со него, ама се разочарав ептен од сите, посебно од The Devil’s Backbone пошто ептен очекував од него и времиња го чував. И... тапа ми беше.

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.191
Поени од реакции
10.213
Хелбој двата дела, Блејд 2 и Пацифик рим се добри филмчиња.
Не се на ниво на Пан, ама кој ви е крив ако сте им влегле со очекување. Правени се за забава и како такви и забавни се.

Член од
20 ноември 2009
Мислења
8.150
Поени од реакции
8.891
Baby driver лагано си извози во листата na feel good филмови кај мене. Одличен проект на Едгар, право уживање беше вожњата. Од саундтрак, сценарио, глума, кастинг. (y)

@wot great motherfucking opening scene. :D

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.225
Поени од реакции
8.332
Само што го изгледав, приказната е веќе видена во жанров но филмот е добро структуиран, со добра глума и ликови.

Вреди да се изгледа. (y)
Дај некои филмови да видам штом кажуваш веке видена приказна ?

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.744
Поени од реакции
27.744

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.690
Поени од реакции
34.204
Tapa indi milenikot godinava... The Big Sick, onaka, not so big.

top5 godinava za sea

Okja
Song to Song
Baby Driver
Guardians 2
Get Out

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.150
Поени од реакции
37.711
Па само ти и @Shawn Spencer се замарате со вакви глупости, најчесто.
:backa:[DOUBLEPOST=1505332305][/DOUBLEPOST]
Ја па воопшто не сум хајпнат, баш поради тоа што Pan's labyrinth си е еден и единствен.

Blade 2 и Pacific Rim му ги немаш гледано? :rolleyes:
Онака, и јас поради Pan's Labyrinth зедов да му ги гледам филмовите и очекував барем нешто слично со него, ама се разочарав ептен од сите, посебно од The Devil’s Backbone пошто ептен очекував од него и времиња го чував. И... тапа ми беше.
Хелбој двата дела, Блејд 2 и Пацифик рим се добри филмчиња.
Не се на ниво на Пан, ама кој ви е крив ако сте им влегле со очекување. Правени се за забава и како такви и забавни се.
Ама баш затоа, дека Hellboy, Pacific Rim, Blade 2 и сите останати немаат освоено Златен лав, дека никој никој никогаш не ги ставил во иста реченица со зборот Оскар (а Pan's Labyrinth беше номиниран за неколку), а и дека никогаш, никој fantasy филм не освоил Златен лав, затоа сум хајпнат од овој и очекувам нешто големо, баш ко Pan's Labyrinth. ;)[DOUBLEPOST=1505332439][/DOUBLEPOST]P.S. Ако гледате трејлери, ѕирнете го овој. И атмосферата е слична. Јас обично не гледам, ама сега не можев да се воздржам.

Последно уредено:
Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.191
Поени од реакции
10.213
Па види еден куп актери немаат земено јака награда, а заслужиле, за филмови да не зборуваме, ама тоа не значи дека ако не добиле, не се добри.

А за тоа што поинаков филм земал награда е добра ствар, пошто стварно е досадно да ги гледаат светските, политички трендови, мигранти и слични работи.

Член од
21 октомври 2014
Мислења
4.068
Поени од реакции
6.724
Го гледаше некој новиот IT?
Добар-Одличен-Катастрофа. Ко да немале идеа како да заврши филмот па ја уништија приказната.

И премногу бе чизи моменти има у филмов ко за хорор :D

E

Epsilon

Гостин
aj ako moze nekoj da mi dade torent da simnam IT filmot ako ima voopsto, makar i na toster snimano?[DOUBLEPOST=1505487187][/DOUBLEPOST]
анимето ми беше е безвеза, го изгледав до втора епизода мислам кога тој детективот според тоа што сите умирања се случуваат во ист временски период од денот, а тоа се работни часеви дека најверојатно тој што ги предизвикува е средношколец и ги врши „убиствата“ по завршување на школските часеви.
така нешто беше.
логика 101%. изгледа во јапонија немаат смени на работа и немаат невработени, никој друг слободен во тој период нема, мора да е средношколец.
мислам дека одма заклучи дека мисловно се вршат убиствата и дека средношколец е виновен, за две минути. го исклучив и ја избришав серијата од дискот.
Toa mislam deka go seti najprvo oti gi pusti samo vo nekolku naselbi toa snimkata na TV, i toj go ubi demek L e... pocetnicka greska. :D

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.947
aj ako moze nekoj da mi dade torent da simnam IT filmot ako ima voopsto, makar i na toster snimano?[DOUBLEPOST=1505487187][/DOUBLEPOST]

Toa mislam deka go seti najprvo oti gi pusti samo vo nekolku naselbi toa snimkata na TV, i toj go ubi demek L e... pocetnicka greska. :D
IT 2017 Movies HD TS XviD Clean English Audio AAC New Source

ваљда со калкулатор:icon_lol:

Член од
29 јануари 2012
Мислења
2.174
Поени од реакции
3.729
Life - добро филмче со добра актерска екипа, секоја чест, претежно имаше очекуван крај ама вредеше да се изгледа, сугерирам да го погледнете.

Kajgana Shop

На врв Bottom